π. Γεώργιος Σαϊτανής

Nikolaos Giannoukakis

Παλαιό Μέλος
#1
Επειδή η αγάπη μας για τον π. Γεώργιο ήταν τόσο μεγάλη που το θεωρούσαμε αδύνατο να πιστέψουμε πως κάποτε θα μας αποχαιρετούσε, αμελήσαμε να προτείνουμε ενώτητα ιδιαίτερη τόσα χρόνια τώρα.

Δυστυχώς, προχθές, τον κάλεσε ο Κύριος να ενισχύει τον Ουράνιο Χορό Του. Προς το παρόν, περιορίζομαι να αναρτήσω και να παραπέμψω σε ιδιαίτερους ιστότοπους που παρουσιάζουν το σπάνιο μεγαλείο αυτού του άγιου ανθρώπου.

Ο π. Γεώργιος, για όσους τον γνώρισαν (αλήθεια, ποίοι στον Καναδά ΔΕΝ τον γνώριζαν;) ήταν η ταπεινή καλλιφωνότατη αηδόνα που ανέδειξε ιερείς, μοναχούς, μοναχές, και ιεροψάλτες απο το φυτώριο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Μόντρεαλ ιδιαιτέρως την 20ετία 1970-1990.

Παραθέτω, συνδέσεις απο τον ιστότοπο του Γεωργίου Μιχαλάκη καθώς και βίντεο, άκουσμα. Τέλως, παραθέτω και την ανταπόκριση απο την εφημερίδα ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

http://www.protothema.gr/greece/art...is-emvlimatiki-morfi-ton-ellinon-tou-modreal/

http://graeca.mrezha.net/upload/MontrealPsaltiki/Father_Georgios_SAITANIS/

https://twitter.com/frcharis/status/507741930164617216/photo/1

https://www.youtube.com/watch?v=VGwicOL1rVw

http://canada.greekreporter.com/2014/09/05/father-george-saitanis-passes-away/

http://www.gometropolis.org/website/rev-fr-george-saitanis-has-fallen-asleep-in-the-lord/Να τον αναπαύσει ο Θεός και να είναι αιωνία η μνήμη του.

ΝΓ
 
Last edited:

Nikolaos Giannoukakis

Παλαιό Μέλος
#4
Ο μακαριστός π. Γεώργιος, το 1981, μαζί με τους συνάδελφους ιερείς του Μόντρεαλ π. Παναγιώτη Σαλλατέλη, και π. Κωνσταντίνο Χαλβατζάκη, εξέδωσαν ένα τρίτομο (και μοναδικό στο είδος του για κείνη την εποχή) δισκογραφικό έργο με 30 επιλεγμένα κλέφτικα τραγούδια απ´ όλη την Ελλάδα, με αφήγηση για την επανάσταση των Ελλήνων το 1821.

Συνημμένα, ακολοθούν αποσπάσματα της δισκογραφίας. Τραγουδάει ο παπα Γιώργης.

ΝΓ
 

Attachments

Top