Να είσαι καλά ωστόσο τα ευχαριστώ ανήκουν σε αυτούς που έκαναν τη σάρωση. Εκεί είναι η δυσκολία η μεγάλη και ο χρόνος ο πολύς.
Από κει και πέρα νομίζω μήπως είναι καλύτερο να διαγραφούν οι παραπάνω σύνδεσμοι και να μεταφερθεί το θέμα στις ιστοσελίδες με αυτή τη διεύθυνση:
http://psalticbookdroid.blogspot.com
Πρόσεξα πως είναι αρκετά πιο εξυπηρετικό εάν κάθε βιβλίο έχει ξεχωριστό χρωματιστό εξώφυλλο και ίσως κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες ίσως εβδομάδες βρω το χρόνο να αντικαταστήσω τους συνδέσμους, οπότε οι παραπάνω δε θα δουλεύουν. Το αφήνω στη κρίση των συντονιστών όμως.
Σίγουρα αυτό που λες είναι το καλύτερο, αλλά ποιος μπορεί να τα μάθει όλα απέξω;
Εδώ υπάρχουν όλα τα βιβλία.
Εννέα ψαλτικά εδώ:
http://psalticbookdroid.blogspot.gr/search/label/%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1%20%CF%88%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82%20%CF%83%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82 (Αναστασιματάριον, Μουσική Πανδέκτη, Μουσική Κυψέλη, Ειρμολόγιον, Ταμείον Ανθολογίας, Αθωνιάδα, Μουσικός Πανδέκτης, Τυπικό και συλλογή με λειτουργικά)
και άλλα εννέα λειτουργικά εδώ:
http://psalticbookdroid.blogspot.gr/search/label/Λειτουργικά βιβλία για φορητές συσκευές (Ωρολόγιον το Μέγα, Παρακλητική, Τριώδιον, Πεντηκοστάριον, Μηναία, Απόστολος, Ψαλτήριον, Ευχολόγιον το Μέγα και το εγκόλπιον του Αναγνώστου)
Επειδή λοιπόν είναι αδύνατο να τα ξέρουμε απ΄έξω όλ'αυτά, όσο δεν είμαστε κομποσκοινάδες και ψάλλουμε στις ακολουθίες, είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε βιβλία.
Η ύπαρξη των συσκευών αυτών έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία.
Υπάρχει πραγματικά μεγάλο θέμα όταν μέσα στο ναό μπαίνουν τέτοιες συσκευές. Μέχρι τώρα λέγαμε πως φεύγει απλά το μυαλό μας, παρότι βλέπαμε αγιογραφίες και ακούγαμε τροπάρια, τώρα δυστυχώς μπορεί ο ψάλτης σε στιγμές που δεν ψάλλει να παρακολουθεί οτιδήποτε μέσα από την ταμπλέτα, ιδίως αν υπάρχει και wifi τότε τη μία μπορεί να ψάλλει το τάδε τροπάριο και την άλλη να είναι στο facebook! Δυστυχώς υπάρχουν αρκετά αρνητικά στοιχεία που θα μπορούσε να γράψει κανείς. Άλλο ένα τέτοιο είναι για παράδειγμα το άγχος, η ανησυχία του κατόχου μήπως και υπάρξει κάποια φθορά στη συσκευή του. Ακόμα είμαστε σχετικά στην αρχή αυτής της τεχνολογίας. Δε μπορείς να αγοράζεις κάθε μέρα ταμπλέτες ή smartphones. Ξέρουμε την κατάσταση των λειτουργικών βιβλίων στις περισσότερες εκκλησίες. Φθαρμένα, κάποια και χωρίς εξώφυλλο κτλ. Δύο τρεις πτώσεις, μπορεί να είναι αρκετές για την ταμπλέτα. Έτσι αντί να διώχνουμε όσο μπορούμε τις μέριμνες και τις ανησυχίες μας τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των ακολουθιών, υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Από την άλλη όμως, πόσες φορές εσύ και ο καθένας μας σαν ψάλτης δεν θελήσαμε να ψάλλουμε κάτι, αλλά λόγω έλλειψης βιβλίου δε το πράξαμε;
Είναι απίστευτα βοηθητικό για τον ψάλτη να έχει όλα αυτά τα βιβλία μαζί του και με τους σελιδοδείκτες να μπορεί να βρίσκει αυτό που θέλει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κάτι που ήταν αδύνατο μέχρι τώρα. Πάω σε οποιοδήποτε ναό, και είμαι έτοιμος ως ψάλτης να ψάλω στην οποιαδήποτε ακολουθία.
Εντάξει υπάρχουν θετικά και αρνητικά που λίγο πολύ όλοι μας τα καταλαβαίνουμε και χρειάζεται προσοχή από όλους μας.
Λοιπόν τώρα για να μείνουμε και στο θέμα, έτσι στα γρήγορα δημιουργήθηκε ένα screen capture με τη χρήση των βιβλίων και το πόσο εύκολα και γρήγορα βρίσκουμε αυτό που θέλουμε με τη βοήθεια των σελιδοδεικτών - περιεχομένων. Μάλιστα, όταν χρειάζεται να εναλλάσσουμε βιβλία, για παράδειγμα στους αναστάσιμους κανόνες της Κυριακής και του Μηναίου, γίνεται επίσης εύκολα καθώς το κάθε βιβλίο έχει μείνει εκεί που το αφήσαμε.
Εδώ το πρόχειρο ερασιτεχνικό βίντεο χωρίς ήχο! Χρειάζεται full screen και ποιότητα HD για να φανεί καθαρότερο.