Ψηφιακά μουσικά και λειτουργικά βιβλία με σελιδοδείκτες (bookmarks) και αλφαβητικό ευρετήριο

Μουσική Συλλογή Θείας Λειτουργίας Παπαδόπουλου-papline.

Το κατεβάζετε από εδώ με bookmarks

Αλλο ενα πόνημα για το PC σας η το tablet σας.

Να ευχαριστήσουμε πρώτα τον κ.Παπαδόπουλο και αμέσως μετά τον EIRYK για τα περιεχόμενα .
Ευχαριστούμε και τον domesticus για τα καλά του λόγια!
 
Last edited:
Αναστασιματάριον Κων/νου Πρίγγου (δακτυλογράφηση από τις εκδόσεις 1952 και 1974)
Χρήστος Τσακίρογλου, Χαράλαμπος Τσερκέζης.

Το επισημαίνουμε και από δώ για ποιό εύκολη ανεύρεση από τους tabletούχους και όχι μόνο .

Αυτό λοιπόν εδώ που δεν εχει σελιδοδείκτες


το κατεβάζετε με ηλεκτρονικούς σελιδοδείκτες (bookmarks) από εδώ

Ευχαριστιόμαστε.
 
Επιλογές απο διάφορα μαθήματα όρθρου με bookmarks για tablet
και διάφορα αλλα βοηθήματα.
Ενα pdf για το ταμπλετ και όχι μόνο που μπορεί να σταθεί δίπλα σε κάθε βιβλίο όρθρου και κάθε Αναστασιματάριο
Τα κείμενα ειναι από το ψαλτολόγιο και οχι μόνο.
Το έκανα για τις δικές μου ανάγκες και για όποιον θα του είναι χρήσιμο.

Από εδώ το κατεβάζετε

http://analogion.com/forum/showpost.php?p=209345&postcount=1
 

Ματαπάς

Νέο μέλος
Εμένα στο tablet δεν εμφανίζονται οι σελιδοδείκτες (βγάζει ένδειξη no outline available). Τί μπορεί να φταίει;
Να είσαι καλά ωστόσο τα ευχαριστώ ανήκουν σε αυτούς που έκαναν τη σάρωση. Εκεί είναι η δυσκολία η μεγάλη και ο χρόνος ο πολύς.

Από κει και πέρα νομίζω μήπως είναι καλύτερο να διαγραφούν οι παραπάνω σύνδεσμοι και να μεταφερθεί το θέμα στις ιστοσελίδες με αυτή τη διεύθυνση:

http://psalticbookdroid.blogspot.com

Πρόσεξα πως είναι αρκετά πιο εξυπηρετικό εάν κάθε βιβλίο έχει ξεχωριστό χρωματιστό εξώφυλλο και ίσως κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες ίσως εβδομάδες βρω το χρόνο να αντικαταστήσω τους συνδέσμους, οπότε οι παραπάνω δε θα δουλεύουν. Το αφήνω στη κρίση των συντονιστών όμως.




Σίγουρα αυτό που λες είναι το καλύτερο, αλλά ποιος μπορεί να τα μάθει όλα απέξω;
Εδώ υπάρχουν όλα τα βιβλία.

Εννέα ψαλτικά εδώ: http://psalticbookdroid.blogspot.gr/search/label/%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1%20%CF%88%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82%20%CF%83%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82 (Αναστασιματάριον, Μουσική Πανδέκτη, Μουσική Κυψέλη, Ειρμολόγιον, Ταμείον Ανθολογίας, Αθωνιάδα, Μουσικός Πανδέκτης, Τυπικό και συλλογή με λειτουργικά)

και άλλα εννέα λειτουργικά εδώ: http://psalticbookdroid.blogspot.gr/search/label/Λειτουργικά βιβλία για φορητές συσκευές (Ωρολόγιον το Μέγα, Παρακλητική, Τριώδιον, Πεντηκοστάριον, Μηναία, Απόστολος, Ψαλτήριον, Ευχολόγιον το Μέγα και το εγκόλπιον του Αναγνώστου)

Επειδή λοιπόν είναι αδύνατο να τα ξέρουμε απ΄έξω όλ'αυτά, όσο δεν είμαστε κομποσκοινάδες και ψάλλουμε στις ακολουθίες, είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε βιβλία.

Η ύπαρξη των συσκευών αυτών έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία.
Υπάρχει πραγματικά μεγάλο θέμα όταν μέσα στο ναό μπαίνουν τέτοιες συσκευές. Μέχρι τώρα λέγαμε πως φεύγει απλά το μυαλό μας, παρότι βλέπαμε αγιογραφίες και ακούγαμε τροπάρια, τώρα δυστυχώς μπορεί ο ψάλτης σε στιγμές που δεν ψάλλει να παρακολουθεί οτιδήποτε μέσα από την ταμπλέτα, ιδίως αν υπάρχει και wifi τότε τη μία μπορεί να ψάλλει το τάδε τροπάριο και την άλλη να είναι στο facebook! Δυστυχώς υπάρχουν αρκετά αρνητικά στοιχεία που θα μπορούσε να γράψει κανείς. Άλλο ένα τέτοιο είναι για παράδειγμα το άγχος, η ανησυχία του κατόχου μήπως και υπάρξει κάποια φθορά στη συσκευή του. Ακόμα είμαστε σχετικά στην αρχή αυτής της τεχνολογίας. Δε μπορείς να αγοράζεις κάθε μέρα ταμπλέτες ή smartphones. Ξέρουμε την κατάσταση των λειτουργικών βιβλίων στις περισσότερες εκκλησίες. Φθαρμένα, κάποια και χωρίς εξώφυλλο κτλ. Δύο τρεις πτώσεις, μπορεί να είναι αρκετές για την ταμπλέτα. Έτσι αντί να διώχνουμε όσο μπορούμε τις μέριμνες και τις ανησυχίες μας τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των ακολουθιών, υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Από την άλλη όμως, πόσες φορές εσύ και ο καθένας μας σαν ψάλτης δεν θελήσαμε να ψάλλουμε κάτι, αλλά λόγω έλλειψης βιβλίου δε το πράξαμε;
Είναι απίστευτα βοηθητικό για τον ψάλτη να έχει όλα αυτά τα βιβλία μαζί του και με τους σελιδοδείκτες να μπορεί να βρίσκει αυτό που θέλει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κάτι που ήταν αδύνατο μέχρι τώρα. Πάω σε οποιοδήποτε ναό, και είμαι έτοιμος ως ψάλτης να ψάλω στην οποιαδήποτε ακολουθία.
Εντάξει υπάρχουν θετικά και αρνητικά που λίγο πολύ όλοι μας τα καταλαβαίνουμε και χρειάζεται προσοχή από όλους μας.

Λοιπόν τώρα για να μείνουμε και στο θέμα, έτσι στα γρήγορα δημιουργήθηκε ένα screen capture με τη χρήση των βιβλίων και το πόσο εύκολα και γρήγορα βρίσκουμε αυτό που θέλουμε με τη βοήθεια των σελιδοδεικτών - περιεχομένων. Μάλιστα, όταν χρειάζεται να εναλλάσσουμε βιβλία, για παράδειγμα στους αναστάσιμους κανόνες της Κυριακής και του Μηναίου, γίνεται επίσης εύκολα καθώς το κάθε βιβλίο έχει μείνει εκεί που το αφήσαμε.

Εδώ το πρόχειρο ερασιτεχνικό βίντεο χωρίς ήχο! Χρειάζεται full screen και ποιότητα HD για να φανεί καθαρότερο.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Συλλογή Ιδιομέλων Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος 1831 (με σελιδοδείκτες)
Εὐχαριστοῦμε. Ἔπρεπε νά ἔχεις δεῖ τό θέμα γιά τήν παράλειψη τῶν σελ. 8 & 9, στό ὁποῖο θέμα, ὅταν διορθώσεις/συμπληρώσεις τό ἀρχεῖο σου, νά τό ἀναρτήσεις ἐκεῖ καί ἀπό ἐδῶ νά δώσουμε τόν σύνδεσμο.

 
Last edited:

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
Συλλογή Ιδιομέλων Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος 1831 (με σελιδοδείκτες)

Εὐχαριστοῦμε. Ἔπρεπε νά ἔχεις δεῖ τό θέμα γιά τήν παράλειψη τῶν σελ. 8 & 9, στό ὁποῖο θέμα, ὅταν διορθώσεις/συμπληρώσεις τό ἀρχεῖο σου, νά τό ἀναρτήσεις ἐκεῖ καί ἀπό ἐδῶ νά δώσουμε τόν σύνδεσμο.

Το συμπληρωμένο αρχείο (με σελιδοδείκτες) έχει αναρτηθεί εδώ. Πολλές ευχαριστίες στον Χρήστο για το κόπο της προσθήκης των σελιδοδεικτών!
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Ἀνεβάζω τὴν Μεγάλη Ἑβδομάδα τοῦ Βουδούρη μὲ σελιδοδεῖκτες ἀπὸ τὴν δακτυλογράφηση τοῦ Μαμάη ἐδῶ

Ἐλπίζω νὰ φανεῖ χρήσιμη ἐν ὄψει Μεγάλης Ἑβδομάδος.
 

Attachments

  • voudouris_vol_10_megali_evdomas bkm.pdf
    16.6 MB · Views: 338

Gerasimos monaxos

Ο Αγιορείτης κακοφωνίξ
Να είσαι καλά ωστόσο τα ευχαριστώ ανήκουν σε αυτούς που έκαναν τη σάρωση. Εκεί είναι η δυσκολία η μεγάλη και ο χρόνος ο πολύς.


Εδώ υπάρχουν όλα τα βιβλία.

και άλλα εννέα λειτουργικά εδώ: http://psalticbookdroid.blogspot.gr/search/label/Λειτουργικά βιβλία για φορητές συσκευές (Ωρολόγιον το Μέγα, Παρακλητική, Τριώδιον, Πεντηκοστάριον, Μηναία, Απόστολος, Ψαλτήριον, Ευχολόγιον το Μέγα και το εγκόλπιον του Αναγνώστου)

Κατέβασα τα μηναία τα οποία ειναι ένα ενιαιο αρχείο γύρω στα 200MB. Αρκετά μεγάλο αρχείο γιά κάποιον που θέλει να το ανοίξει με κινητό.
Εκοψα λοιπόν το αρχείο σε 12 μικρότερα (ενα γιά κάθε μήνα) και πρόσθεσα και bookmarks γιά χρήση σε tablet ή mobile. Τα λίνκ εδώ:

01-Ιανουάριος
02-Φεβρουάριος
03-Μάρτιος
04-Απρίλιος
05-Μάιος
06-Ιούνιος
07-Ιούλιος
08-Αύγουστος
09-Σεπτέμβριος
10-Οκτώβριος
11-Νοέμβριος
12-Δεκέμβριος

Αν κάποιο λίνκ δεν ειναι σωστό, ειδοποιήστε με... :)
 
Last edited by a moderator:

ixadin

Ηχάδιν
Παραθέτω μία συλλογή των ειρμών που ψάλλονται ως καταβασίες καθ' όλο το έτος, σε σύντομο ειρμολογικό είδος μελοποιΐας. Μουσική πηγή είναι το σύντομο Ειρμολόγιο του Πέτρου Βυζαντίου, με μόνες προσθήκες τις μουσικές φράσεις των καταλήξεων πριν από ιερατική εκφώνηση.

με σελιδοδείκτες
 

Attachments

  • Σύντομες Καταβασίες Πέτρου Βυζαντίου.pdf
    2 MB · Views: 160

ζαντός

Νέο μέλος
Ευλογείτε , στον παρακατω σύνδεσμο υπάρχει μια συλλογή απο χερουβικά , λειτουργικά και κοινωνικά απο διάφορες συλλογές και βιβλια οι οποιες εχουν αναρτηθεί. Τα παρόντα εχουν δημιουργηθεί για προσωπική μου χρήση και απλα τα κοινοποιώ για όσους τα βρούν χρήσιμα . Επισης περιέχουν bookmarks . (Επίσης εχω προσθέσει σελιδοδείκτες στο συλλειτουργικό της Σιμωνόπετρας).
 
Top