Ψαλτολόγιο ώρα μηδέν...

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#21
[Σημείωμα συντονιστή] Μεταφέρω το παρόν μήνυμα του Γ. Μιχαλάκη
---------------------------------------------------------

Αγαπητοι αναγνωστες και αναγνωστριες του Ψαλτολογιου Θα ηθελα να ζητησω δημοσιως συγνωμην δια το τροπον με τον οποιον εκφρασθηκα εντος του παροντως φορουμ, εφ οσον εδημιουργησε #αναστατοσιν# και ψυχολογικο #σοκ#.

Πρωτον απ ολους, αναφερομαι εις τον Δημητριον Κουμπαρουλην, ιδρυτην του φορουμ, την αδελφην του Μαγδαληνην και ολους τους υπολοιπους συντονιστας Δευτερον, αναφερομαι εις οσους αναφερθηκα προσωπικως = Γεωργιον Κωνσταντινου, Βασιλειον Ζαχαρη, Χρηστον Ψωμιαδην και αλλους

Θα ηθελα να ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΩ οτι τα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ με τα οποια εκφραζω οτι θεωρω =επειδη ΟΥΤΩΣ εχω διδαχθει== οτι ειναι ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ εις την ψαλτικην ΑΠΟΔΟΣΙΝ, ΔΕΝ πρεπει να επινοουνται ως χαρακτηριστικα ΑΝΡΩΠΙΝΩΝ προσωπον == λοιπον, με τους ορους #εκθυληκισμενον, ευνουχισμενον, μπεκρηδισικον, ξεκαρφοτον, χαυνο εισπνεοντα, επιτραπεζιον, τραβεστοποιημενον, κτλ# αναφερομαι εις τον τροπον με τον οποιον αντιλαμβανομαι καποια ΑΣΜΑΤΑ και ΟΧΙ τον τροπον με τον οποιον αντιλαμβανομαι ΠΡΟΣΩΠΑ.


Θα ηθελα επισης να επικροτησω δημοσιως την Χριστιανικην στασιν του Γεωργιου Κωνσταντινου ο οποιος με τηλεφωνησε εκ του κινητου του τηλεφωνου εξ Αγιου Ορους, οπου επαρευρισκετο εις αγρυπνιαν του Ευαγγελισμου της Θεοτοκου, ινα δημιουργηση μιαν ΦΩΝΗΤΙΚΗΝ επικοινωνιαν, ινα με καθησυχασει οτι δεν ειχε εις νουν καποιαν δικαστικην εξελιξην, ινα μου εξηγησει ορισμενα γεγονοτα του παρελθοντος, αλλα και να μου εξηγησει το λογον δια τον οποιον δεν εδεχθη να απαντησει εις ερωτησεις μου, οχι λογου της ουσιας, αλλα λογου του εξ αρχης #προσβλητικου# περιεχομενου των διαφοραν κειμενων μου.


Ουδεποτες ηθελησα να δημιουργησω #κλικαν# και #fαn club# == οπως εχω εκφρασθη εναντι μιας σχολης, με ιδιαν δε σκληροτηταν εχω εκφρασθη εναντι και αλλων === εφ οσον τα εχω βαλλει ακομη και με τις εκτελεσεις και αποδοσεις του Στανιτσα, ελπιζω να μην υπαρχει αμφιβολια οτι η ΣΤΟΧΟΣ των γραφομμενων μου ητο να ΠΡΟΤΡΙΝΩ ΑΠΑΝΤΑΣ οπως δωσουσιν προσοχην εις ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ της ψαλτικης τους οποιους εμανθανε τις και μετεδιδε ΑΚΟΥΣΙΩΣ δια μεσου ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ παραδοσεως και αι οποιαι ΧΑΝΟΝΤΑΙ την σημερον ημεραν, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΧΟΛΗΣ.

Τελος, υπογραμμιζω οτι, με το να ζητω συγνωμη περι #συμπεριφορας# μου ΔΕΝ θα πρεπει να εννοειται οτι αλλαξα γνωμην περι του περιεχομενου του παροντος φορουμ== κατ εμε, πολλοι εισιν οι #συγγραφεις#, ολιγοι δε οι #γνωστες# περι ορισμενων θεματων και σχεδον ΟΥΔΕΙΣ ψαλτης ψαλλων κατ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ παραδοσιν τε και νοοτροποιαν. Αντιθετως, λυρικοι αηδοι και #αυθερετογραφοι# υπαρχουσιν πολλοι. Θεωρω τα οτι γραφετε, θεωρειτε, αναλυετε, συνθετετε, ΑΔΕΤΕ και διδασκετε εν τω νυν φορουμ ειναι σχεδον ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ θεματος αλλα και των πλαισιων ψαλτικης παραδοσεως. Eλαχιστα ειναι τα μηνυματα τα οποια εχουν καποιο ΣΥΓΧΡΟΝΟΝ επιστημονικον αναστημα η ειναι εις ΥΨΟΣ λεβεντικου διαλογου, οπου γινονται απαντησεις ΕΝΑ προς ΕΝΑ των διαφορων επιχειρηματων.


Δι αυτον τον λογον ευρισκομαι αποκλεισμενος, αλλα και εχω παυσει να διαβαζω και να δινω σημασια, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, εις τα πολλα ΑΣΧΕΤΑ =τουτεστην #ευτραπηλα# δι εμε, #γραφομμενα# εν τω παροντι φορουμ περι #παραδοσιακης# ψαλτικης κατα τας αντιληψεις του καθ ενος. Δι εμε, ΜΙΑ ητο και ΜΙΑ θα πρεπει να παραμεινει η ψαλτικη.

Επειδη η ΟΥΣΙΑ των μηνυματων μου εχει ομως καποιαν ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΝ αξιαν, ισως να #καθαρισθουν# εις το μελλον εκ των #εμπαθητικων# μου #κεκοσμηματων# ωστε να γινουν περισσοτερως #κατανοητα#, σε ολους και ιδιαιτερως, το ελπιζω, σε οσους εδυσκολευοντω εως τα νυν λογου και μονον των πλειστων #υβριστικων# μου προσθεσεων.

Οπως κρινω ΣΙΓΟΥΡΑ και θα κριθω == οχι ομως μονον περι της ΟΥΣΙΑΣ αλλα και περι των ΛΟΓΩΝ == τα αιτια, δηλαδη == των οποιων εδιαλεξα ωστε να φερω τοσον #σκληραν# και #υβριστικην# γνωμην. Θα με κρινει η ΨΑΛΤΙΚΗ παραδοσις και ο Θεος == τα δε λοιπα == εισιν περιττα.


ΑΥΤΕΣ ειναι η σκεψις μου, και ζητω συγνωμη ακομη μιαν φοραν εις οσους ενοχλουν.


Χαιρετω.


Γεωργιος Κ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
ψαλτης
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#22
Θα ηθελα να ζητησω δημοσιως συγνωμην δια το τροπον με τον οποιον εκφρασθηκα εντος του παροντως φορουμ...
Γεώργιε, δέχομαι την συγνώμη σου την οποία και εκτιμώ. Δεν μου αρέσει να αποκλείω κανέναν ιδιαίτερα ανθρώπους που προσφέρουν στην Ψαλτική. Κάποια στιγμή μόλις προλάβω θα δημιουργήσω ξεχωριστά θέματα για κάποια από τα ερωτήματα που έθεσες για μουσικό προβληματισμό.
 

Magdalene

Μαγδαληνή Κουμπαρούλη
#23
Γεώργιε, σε ευχαριστώ πολύ για τη σωστή σου στάση.
Πιστεύω όμως ότι στο συγκεκριμένο θέμα (μιλάω για συμπεριφορά και όχι για ουσία μουσικών γραφομένων) δεν είσαι ο μόνος που έφταιξε.
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
#24
[Σημείωμα συντονιστή] Μεταφέρω το παρόν μήνυμα του Γ. Μιχαλάκη
---------------------------------------------------------
Γεωργιος Κ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ
ψαλτης


Γεωργιε
Το να ζητας συγνωμη ειναι και τιμιο και ηθικο και αντρικιο και ΜΠΡΑΒΟ σου πο το επραξες .
Ισως ομως το εξης κοματι απο το μηνυμα σου ''Τελος, υπογραμμιζω οτι, με το να ζητω συγνωμη περι #συμπεριφορας# μου ΔΕΝ θα πρεπει να εννοειται οτι αλλαξα γνωμην περι του περιεχομενου του παροντος φορουμ== κατ εμε, πολλοι εισιν οι #συγγραφεις#, ολιγοι δε οι #γνωστες# περι ορισμενων θεματων και σχεδον ΟΥΔΕΙΣ ψαλτης ψαλλων κατ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ παραδοσιν τε και νοοτροποιαν. Αντιθετως, λυρικοι αηδοι και #αυθερετογραφοι# υπαρχουσιν πολλοι. Θεωρω τα οτι γραφετε, θεωρειτε, αναλυετε, συνθετετε, ΑΔΕΤΕ και διδασκετε εν τω νυν φορουμ ειναι σχεδον ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ θεματος αλλα και των πλαισιων ψαλτικης παραδοσεως. Eλαχιστα ειναι τα μηνυματα τα οποια εχουν καποιο ΣΥΓΧΡΟΝΟΝ επιστημονικον αναστημα η ειναι εις ΥΨΟΣ λεβεντικου διαλογου, οπου γινονται απαντησεις ΕΝΑ προς ΕΝΑ των διαφορων επιχειρηματων.

Δι αυτον τον λογον ευρισκομαι αποκλεισμενος, αλλα και εχω παυσει να διαβαζω και να δινω σημασια, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, εις τα πολλα ΑΣΧΕΤΑ =τουτεστην #ευτραπηλα# δι εμε, #γραφομμενα# εν τω παροντι φορουμ περι #παραδοσιακης# ψαλτικης κατα τας αντιληψεις του καθ ενος. Δι εμε, ΜΙΑ ητο και ΜΙΑ θα πρεπει να παραμεινει η ψαλτικη'' ,
να ηταν καλλιτερα να ελλειπε ή εστω να ειχε διατυπωθει καπως διαφορετικα .
 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
#25
Θα ηθελα να ζητησω δημοσιως συγνωμην δια το τροπον με τον οποιον εκφρασθηκα εντος του παροντως φορουμ
Γεώργιε, ζητώ και εγώ με τη σειρά μου συγνώμη για τα μηνύματα που ανέβασα, κάποια από τα οποία ρίξαν λάδι στη φωτιά των αντιπαραθέσεων και ενόχλησαν τους εξωτερικούς παρατηρητές. Όπως έγραψα και σε ένα μήνυμα στο χώρο που σβήστηκε, μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή.


Οι απόψεις σου περί διαστημάτων, έλξεων και άλλων μουσικών θεμάτων είναι σεβαστές και καλό είναι να συνεχίσεις να τις εκφράζεις. Θα ήθελα όμως να προσέχεις περισσότερο τις γενικεύσεις που κάνεις. Είναι άλλο να πεις "οι μαθητές του Καρά κάνετε μεγάλη δίεση στην τάδε φράση" και άλλο να πεις "όλοι οι μαθητές του Καρά είστε φάλτσοι". Το πρώτο αναφέρεται σε θεωρητική διαφωνία, ενώ το δεύτερο υπονοεί προβλήματα στην ακοή. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι δυνατό όλοι οι μαθητές του Καρά να είναι φάλτσοι. :)λοιπον, με τους ορους #εκθυληκισμενον, ευνουχισμενον, μπεκρηδισικον, ξεκαρφοτον, χαυνο εισπνεοντα, επιτραπεζιον, τραβεστοποιημενον, κτλ# αναφερομαι εις τον τροπον με τον οποιον αντιλαμβανομαι καποια ΑΣΜΑΤΑ και ΟΧΙ τον τροπον με τον οποιον αντιλαμβανομαι ΠΡΟΣΩΠΑ.
Καλύτερα να προσέχεις περισσότερο το λεξιλόγιό σου. Το να πεις σε κάποιον ότι περπατάει σαν ομοφυλόφιλος (αναφέρομαι στη λέξη "εκθυληκισμενον") είναι εξίσου προσβλητικό με το να τον χαρακτηρίσεις ομοφυλόφιλο. Σεβάσου τους συνομιλητές σου για να σε σέβονται και αυτοί.


τα αιτια, δηλαδη == των οποιων εδιαλεξα ωστε να φερω τοσον #σκληραν# και #υβριστικην# γνωμην. Θα με κρινει η ΨΑΛΤΙΚΗ παραδοσις και ο Θεος ==
Η παράδοση δεν ξέρω, αλλά ο Θεός προτιμάει να μας ακούει να ψέλνουμε (έστω και "φάλτσα") παρά να βριζόμαστε. Παλιότερα μου είχες ζητήσει να ανεβάσω κάποια ηχογράφηση. Έχω ανεβάσει 3 κομμάτια στην ενότητα με ηχογραφήσεις μελών του φόρουμ. Θα δεχτώ καλοπροαίρετα την κριτική σου. Ξεκαθαρίζω ότι είμαι από τους τελευταίους (σε απόδοση) μαθητές του Αγγελόπουλου και θα ήταν λάθος να γενικεύσεις τα δικά μου λάθη ως λάθη όλης της σχολής.

Καλή ανάσταση σε όλους!
Και στο φόρουμ! :)
 

apostolos

Απόστολος Κομπίτσης
#26
Η παράδοση δεν ξέρω, αλλά ο Θεός προτιμάει να μας ακούει να ψέλνουμε (έστω και "φάλτσα")
Μπράβο, Στέφανε, οραία η απάντησή στον Γιώργο. Όμως, διαφωνώ κάπως με την ως άνω πρότασή σου. Ίσως στο σπίτι μας να είναι εντάξη, αλλά μέσα στον Ναόν και ιδίως στο Αναλόγιον δεν επιτρέπετε να είμαστε φάλτσοι. Αφού υπάρχουν κανόνες που μας λένε ΠΩΣ πρέπει να ψαίλνουμε. Τα φάλτσα και τις "ατάκταις βοαίς" των ιεροψαλτών μη έχων κατάλληλη φωνή για να ψάλλουν σωστά όχι μόνο δεν προκαλούν την προσευχή στον λαόν, αλλά την ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ.

Απόστολος
 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
#27
Όμως, διαφωνώ κάπως με την ως άνω πρότασή σου. Ίσως στο σπίτι μας να είναι εντάξη, αλλά μέσα στον Ναόν και ιδίως στο Αναλόγιον δεν επιτρέπετε να είμαστε φάλτσοι.
Προφανώς! :)
Κράτα το νόημα όλης της πρότασης μου σε σχέση με τα όσα έχουν γραφτεί στο παρελθόν. Μην απομονώνεις 5 λέξεις και βγάζεις λάθος συμπεράσματα!

"ο Θεός προτιμάει να μας ακούει να ψέλνουμε (έστω και "φάλτσα") παρά να βριζόμαστε"
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
#29
Αναγκάζομαι δυστυχώς να επανέλθω στο θέμα αυτό, όχι φυσικά για να δώσω συνέχεια αλλά μόνο και μόνο για μια αναγκαία διευκρίνηση:

Επειδή σε e-mail που έστειλε ο κ. Μιχαλάκης σε κάποια μέλη του forum παραπονείται για το ότι, μετά τα όσα ακολούθησαν την "κρίση" του Απριλίου 2008, εγώ επανήλθα και συνέχισα να διαλέγομαι με υπαιτίους της κρίσης (δηλ. με άτομα που είχα κατονομάσει στο αρχικό μου post), οι οποίοι όμως δεν ζήτησαν συγγνώμη, διευκρινίζω ότι επανήλθα αφού είδα ότι τηρήθηκαν, σε γενικές γραμμές οι 2 όροι που έθεσα (συγγνώμη των υπαιτίων και νέα μέτρα). Παρόλ' αυτά συνεχίζω να μην επικροτώ το γεγονός ότι οι μισοί από όσους ανέφερα αρχικά δεν θεώρησαν τελικά χρέος τους να ζητήσουν συγγνώμη. Εντάξει, μοιάζει ανεπίκαιρο πλέον, το καταλαβαίνω, αλλά το κάνω μόνο και μόνο επειδή παραπονέθηκε ο κ. Μιχαλάκης. Δεν πιστεύω άλλωστε η σιωπή μου να θεωρήθηκε ως υπαναχώρηση από την αρχική μου θέση.

Παραθέτω επίσης ένα άλλο σημείο διαλόγου μου με τον κ. Μιχαλάκη, σχετικό με τη "μετά την κρίση κατάσταση" του Ψαλτολογίου:
ΓΚΜ:
Επισης, το οτι με AΠΕΚΛΕΙΣΕ ο Δημητριος θα επρεπε να σε ειχε προτρινεi να ΖΗΤΗΣΕΙΣ και απο ΑΛΛΟΥΣ συγνωμην, διοτι ΔΕΝ ειμουν ο ΜΟΝΟΣ οπου εσφαλα
[...]Πως #βελτιωθηκε#, δηλαδη (η κατάσταση) ===με το που με επεταξεν ο Κουμπαρουλης και με το οποθ ΛΟΥΦΑΞΕ καποιος #λογιος# ερευνητης
ΝΘ:
Δεν έχω μιλήσει με το Δημήτρη, αλλά, κρίνοντας απ' όσα έγραψε, νομίζω ότι το σκεπτικό του ήταν το ίδιο με το δικό μου: σε απέκλεισε τελείως όχι γιατί ήσουν δήθεν ο μόνος που έσφαλε, αλλά επειδή στατιστικά είχες τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε τέτοιες συζητήσεις και -κυρίως- γιατί κατάλαβε ότι δεν ήσουν διατεθειμένος ν' αλλάξεις τρόπο έκφρασης, ο οποίος τρόπος κρίθηκε ότι δεν συνάδει με το επίπεδο που προσπαθεί να προσδώσει στο Ψαλτολόγιο. Τον καταλαβαίνω και, αν θέλουμε να κρίνουμε το σύνολο των μέτρων που έλαβε, η κατάσταση που ακολούθησε μάλλον τον δικαιώνει: μπορεί να μην είναι όλα τέλεια, αλλά μπήκαν περισσότεροι συντονιστές, τα θέματα ελέγχονται καλύτερα και οι παρεμβάσεις είναι αμεσότερες, με αποτέλεσμα, ακόμα και στις περιπτώσεις που κάποιοι αποχώρησαν, να μην παρατηρούνται οι εντάσεις του παρελθόντος. Όσο για τον "λόγιο ερευνητή που λούφαξε", κακώς το λές, αφού ξέρεις ότι ήταν εκεί πριν τον αποκλεισμό σου. Αν εννοείς ότι τώρα που έφυγες κάνει ό,τι θέλει, δε θα τό' λεγα, αφού βλέπεις ότι σε όλα τα θέματα υπάρχει ποικιλία απόψεων και πάντα κάποιος θα βρίσκεται που θα πει κάτι διαφορετικό.

Παρά, πάντως, τη βελτίωση της κατάστασης στο θέμα της ευπρέπειας, εγώ πιστεύω ότι η κατάρτισή σου και τα αποτελέσματα των ερευνών σου λείπουν πραγματικά από το "επιστημονικό" μέρος του Ψαλτολογίου. Πολλοί θα ήθελαν να ακούν την άποψή σου για τα θέματα που συζητούνται (για να μην πω σχεδόν όλοι), αρκεί να την εξέφραζες λιγάκι καλύτερα, πράγμα όμως που δεν βλέπω να το κάνεις, αφού συνεχίζεις να μιλάς για... "τραβεστο-ψευδο-λόγιο", "ξεφτυλισμό ανδρισμού" και τέτοια. Ακόμα και με τον τρόπο που τα δικαιολογείς και που είναι απολύτως κατανοητός, αυτές οι εκφράσεις δεν έχουν θέση σε ένα σοβαρό forum ΙΕΡΟψαλτών. Έτσι αναγκάζονται πολλοί να κάνουν copy-paste τα αναγραφόμενα στο blog σου ή στα mail που στέλνεις. Αυτό θα πρέπει να σε προβληματίσει.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
#30
Παρά το ότι έχουν ακουστεί παράπονα από το copy-paste των γραφομένων αλλού από τον κ. Μιχαλάκη, εν τούτοις, για λόγους αρχής νομίζω ότι είναι πρέπον να παραθέσω και την απάντησή του στο παραπάνω:
ΝΘ
Οι υπόλοιποι έχουν χαμηλώτερο ποσοστό συμμετοχής σε συζητήσεις υπέρβασης ορίων,
ΓΚΜ
Μερικα ΟΡΙΑ, ιδιατερως ΣΕΧΟΥΛΙΚΟΥ περιεχομενου, αλλα και ΓΕΝΙΚΗΣ παραμιλιας, ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ και ουτως, ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΑ εαν και #ολιγωτερα# εν αριθμω

ΝΘ
άρα η αναφορά μου έγινε "κατά το ανάλογο μέτρο του παραπτώματος".
ΓΚΜ
Καλα, την αιρχροτητατν του ΔΕΝ την εδιξε μονον εις εμεναν, αλλα εις τον Παναγιωτην ΚΟΥΒΕΛΟΝ ο οποιος ΑΝΕΚΑΘΕΝ εσυμπερυφερθει ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ
Η καταμετρησεις #αναλογιας# σου με ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙ΅ΕΙ διοτι νοιωθω οτι με τα #κλασματα# ΔΕΝ τα #πας καλα# == ΕΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να συγγρινεις το κατωθι με οτι εχω γραψει εγω; ΔΙΑ ΠΟΙΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑΝ θελεις να με πεισης;
http://analogion.com/forum/showpost.php?p=5086&postcount=227
ΓΝΚ
Κύριε Κούβελε,
......
Τοποθετήσεις προσπαθώ να κάνω, όποτε μπορώ, και όχι αντιπαραθέσεις του πιος είναι ομορφότερος και ποιος την.... (μέρες που είναι).


ΝΘ
Δεν έχω μιλήσει με το Δημήτρη, αλλά, κρίνοντας απ' όσα έγραψε, νομίζω ότι το σκεπτικό του ήταν το ίδιο με το δικό μου: σε απέκλεισε τελείως όχι γιατί ήσουν δήθεν ο μόνος που έσφαλε, αλλά επειδή στατιστικά είχες τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε τέτοιες συζητήσεις
ΓΚΜ
Στατιστικως# ελαβα μερος ΜΟΝΟΝ εις 4 η 5 συςητησεις == εαν μερικου ητο ΑΝΙΚΑΝΟΙ να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ευθεως η να ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ οτι ΔΕΝ δυνανται να απαντησουν εις την ΟΥΣΙΑΝ των γραφομμενων μου, λαι ο Δημητριος τους αφηνει ελεθεθρους να ΠΑΡΑΜΙΛΟΥΝ, θεωρω οτι τοιουτου ειδους #στατιστικη# ειναι ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟΣ =biased == υπερ του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ == να ΟΜΙΛΟΥΜΕ κατα την ΟΡΟΛΟΓΙΑΝ του ΚΑΡΑ και της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ τουμ ΕΣΤΩ και παραλογως

ΝΘ
και -κυρίως- γιατί κατάλαβε ότι δεν ήσουν διατεθειμένος ν' αλλάξεις τρόπο έκφρασης,
ΓΚΜ
ΟΧΙ == ΟΠΩΣ δεν αλλαζει και ο #σεβαστος# Κωνσταντινου == οταν εγξηκα, ΤΟΤΣ #ελουφαξε =ολιγωτερες περεμβασεις# και #εχτενησε# λιγακι το περιεχομενον των μηνυματων του ενω, προ ολιγου καιρω, ερχεται και παλιν ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ κατα τον ΣΥΝΗΘΕΣ αυτου ΕΚΜΥΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΝ τροπον

ΝΘ
ο οποίος τρόπος κρίθηκε ότι δεν συνάδει με το επίπεδο που προσπαθεί να προσδώσει στο Ψαλτολόγιο.
ΓΚΜ
το ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ τπρος το παρον ειναι το του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, τον οποιον θα επρεπε να ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΕΑΝ εισασταν ΔΙΚΑΙΑΙ και ΛΕΒΕΝΤΕΣ
Δι αυτο, το ΤΡΑΒΣΤΟ ΕΨΥΤΟ ΛΟΓΙΟΝ ειναι ΑΝΤΑΞΙΟΝ του τιτλου οπου του εχω δωσει, διοτι καποιοι ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΔΡΕΣ σιγα σιγα ΑΠΟΣΥΡΡΟΝΤΑΙ

ΝΘ
Τον καταλαβαίνω και, αν θέλουμε να κρίνουμε το σύνολο των μέτρων που έλαβε, η κατάσταση που ακολούθησε μάλλον τον δικαιώνει:
ΓΚΜ
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΝ εζητησε συγνωμη και ΣΥΝΕΧΙ΅ΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ == λοιπον, αυτο οσο με αφορα ΔΕΝ #διακιωνει# τα #μετρα# εναντιων μου == επρεπε να ΛΕΒΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΓΕΝΙΚΑ μετρα ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ των προβληματων

ΝΘ
μπορεί να μην είναι όλα τέλεια, αλλά μπήκαν περισσότεροι συντονιστές, τα θέματα ελέγχονται καλύτερα και οι παρεμβάσεις είναι αμεσότερες, με αποτέλεσμα, ακόμα και στις περιπτώσεις που κάποιοι αποχώρησαν, να μην παρατηρούνται οι εντάσεις του παρελθόντος.
ΓΚΜ
Τωρα εμπηκατε ολοι στο #καλουπι# == οπου σας παει ο η Σιμωνοκαραϊτικη συμμορεια, εκει και #πορεθεσθαι# == ως #αρνες#

ΝΘ
Όσο για τον "λόγιο ερευνητή που λούφαξε", κακώς το λές, αφού ξέρεις ότι ήταν εκεί πριν τον αποκλεισμό σου.
ΓΚΜ
ΠΑΛΙ με αδικεις == δεν καταλαβαινω εαν το καμνεις ΕΠΙΤΙΔΕΣ η εαν ΟΝΤΩΣ δεν καταλαβαινεις οτι γραφω
ΕΝΝΟΩΝ οτι ΕΛΟΥΦΑΞΕ ΥΣΤΕΡΟΝ απ οτι αποσυρθηκα και, οπως προ αναφερα =#εκτενισε# το περιεχομενον των μηνυνματων του δια καποιον καιρον == και τωρα == ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

ΝΘ
Αν εννοείς ότι τώρα που έφυγες κάνει ό,τι θέλει, δε θα τό' λεγα, αφού βλέπεις ότι σε όλα τα θέματα υπάρχει ποικιλία απόψεων και πάντα κάποιος θα βρίσκεται που θα πει κάτι διαφορετικό.
ΓΚΜ
Τιποτα == ως ΑΡΝΕΣ πορευεσθαι

ΝΘ
Παρά, πάντως, τη βελτίωση της κατάστασης
ΓΚΜ
παρα το Σιμωνακαραϊτικο « status quo »

ΝΘ
στο θέμα της ευπρέπειας, εγώ πιστεύω ότι η κατάρτισή σου και τα αποτελέσματα των ερευνών σου λείπουν πραγματικά από το "επιστημονικό" μέρος του Ψαλτολογίου.
ΓΚΜ
Καταλαβαινω == αλλα φταιτε και οσοι ΔΕΝ επικαλεισθε εις ΤΑΞΙΝ οποιον ΠΕΡΙΓΑΛΑΕΙ αντι να απανταει ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ == ΟΡΘΑ και ΣΩΣΤΑ, εις διαφορες ερωτησεισ

ΝΘ
Πολλοί θα ήθελαν να ακούν την άποψή σου για τα θέματα που συζητούνται (για να μην πω σχεδόν όλοι), αρκεί να την εξέφραζες λιγάκι καλύτερα, πράγμα όμως που δεν βλέπω να το κάνεις,
ΓΚΜ
Το εκαμνα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με τον PSL αρα, ειμαι ΙΚΑΝΟΣ
Με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και καποιους ΠΑΛΛΑΒΟΘΣ οι οποιοι επαντουν ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να χαμηλωσω τον τονο

ΝΘ
αφού συνεχίζεις να μιλάς για.... "τραβεστο-ψευδο-λόγιο",
ΓΚΜ
ΟΥΤΟΣ αρμοςει τη στιγμη οπου τους εχετε αφησει ελευθερους να σας ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ, κατα τον ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΝ εκύριστικον τροπον αυτων, εις τα δικα τους ΜΥΘΙΚΑ πεδια #διαλογου#

ΝΘ
"ξεφτυλισμό ανδρισμού"
ΓΚΜ
Ελπιζω να εγινα ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ == η ΨΑΛΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ και περι ΑΝΔΡΙΚΟΥ στιχειου == το ΑΝΑΛΟΓΙΟΝ και η ΨΑΛΤΙΚΗ χρειαζεται ΑΝΔΡΙΚΗΝ αντιμετωπισην == οπως ΑΝΕΒΑΙΝΕ πχ ο Πριγγος εις το αναλογιον == με ΙΣΧΥΕΙ == ΑΝΔΡΙΚΙΑ
Τα #χαϊδεματα# εν τω ψαλτολογιω, ιδικα με ΑΙΣΧΡΟ ΥΠΟΝΟΥΝΤΕΣ, αντιλαμβανωνται εξ εμου ως ΠΤΩΣΙΝ του ΛΕΒΕΝΤΙΚΟΥ στοιχειου

ΝΘ
και τέτοια. Ακόμα και με τον τρόπο που τα δικαιολογείς και που είναι απολύτως κατανοητός, αυτές οι εκφράσεις δεν έχουν θέση σε ένα σοβαρό forum ΙΕΡΟψαλτών.
ΓΚΜ
Αυτα να τα γραψεις του Κωνσταντινου εις την καθ οδον #πορειας σου# οπου σε #καθοδηγει
Λεβεντικα == θα ΑΛΛΑΖΑ οδον και θα ελεγα== ΠΑΨΕ να κοροϊδεθεις και να ΑΠΑΝΤΑΣ οπως πρεπει ΧΩΡΙΣ λαργκο και υπονουμενα εφ οσον ΠΡΩΤΑ ανταποκριθεις εις την ΑΠΑΙΤΗΣΙΝ μου και τους ΟΡΟΥΣ οπου εθεσα δια να ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ, εγω ο ΝΘ, εις το φορουμ
ΑΥΤΟ εις #ΙΕΡΟ#ψαλτικη ΣΤΑΣΙΣ

ΝΘ
Έτσι αναγκάζονται πολλοί να κάνουν copy-paste τα αναγραφόμενα στο blog σου ή στα mail που στέλνεις. Αυτό θα πρέπει να σε προβληματίσει.
ΓΚΜ
ΔΕΝ θα συνεχισει και πολυ === ειναι μετρημενος ος χρονος μου == οι #επρολαβατε3, επρολαβατε...
 
Last edited:

petrosgrc

Γαλάνης Πέτρος
#31
Συγγνώμη Νίκο, αλλά νομίζω ότι αυτή η στιχομυθία την οποία παρέθεσες δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα ούτε διευκρινίζεται κάτι περισσότερο. Απλώς για μια ακόμη φορά ακούμε το ξέσπασμα του κ. Μιχαλάκη. Η φράση περσινά ξυνά σταφύλια τα λέει όλα νομίζω. Στο κάτω-κάτω ας επαναφέρουμε τον κ. Μιχαλάκη και ας αρχίσουν πάλι τα όργανα να παίζουν. Εμείς θα κράταμε το ρυθμό και οι υπόλοιποι θα "σολάρουν".
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
#32
Τη θέση μου στο θέμα την είδες νομίζω στο προ-προηγούμενο post. Αλλά επειδή μου απάντησε ο κ. Μιχαλάκης, θεώρησα πρέπον να θέσω υπ' όψιν σας και την απάντησή του, γιατί είναι άδικο να γράφω εδώ μόνο μια παρατήρησή μου προς αυτόν και να μην περιλάβω την απάντηση στην παρατήρηση, την οποία μου έστειλε εκείνος μετά.

Τώρα, αν έχει νόημα ή όχι, το αφήνω στην κρίση σας. Είναι γνωστό ότι στα γραφόμενα του κ. Μιχαλάκη θα πρέπει να προσπαθούμε να βλέπουμε την ουσία των όσων γράφει και όχι την επιφάνεια. Στο θέμα λοιπόν της μη απολογίας όλων των υπαιτίων για το θέμα που είχε δημιουργηθεί τον Απρίλιο 2008, βλέπω ότι το θεωρεί τόσο σημαντικό ώστε να μη διαλέγεται καν κάποιος μαζί τους, ενώ διαπιστώνει και δείγματα συμπεριφοράς από άλλα μέλη παρόμοια με αυτά που οδήγησαν στη δική του αποπομπή. Έκρινα ότι θα έπρεπε να σας πληροφορήσω γι' αυτό, αφού είναι σχετικό με το θέμα αλλά κυρίως γιατί αποτελεί απάντηση του κ. Μιχαλάκη στα λεγόμενά μου κι έτσι έπρεπε να του δώσουμε το λόγο, έστω και με τον τρόπο αυτό, ανεξάρτητα αν αρέσουν ή δεν αρέσουν τα όσα γράφει.
 
Top