Ψαλτοδρόμιο:Μία αντιπροσφορά για την επέτειο των τριών χρόνων του Ψαλτολογίου

ilias nektarios

Παλιο-μέλος... και μισό!
#41
Αγαπητέ φίλε, δεν ξέρω κατά πόσο έχει βοηθήσει τεχνικά ο Νϊκος Θεοτοκάτος, κατά τ' άλλα το έργο αυτό είναι ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση και ανάπτυξη από έναν μόνο άνθρωπο, τον Νίκο Δεσπότη και νομίζω καιρός είναι να αρχίσουμε να βάζουμε όλοι - τουλάχιστον περισσότεροι - ένα χεράκι, για να προχωρήσει αυτή η ωραία προσπάθεια...
Αυτο δεν το ξερω,ουτε εγω κε Γιωργο,γιατι εγω εγραψα:

''Kε Δεσποτη,πολλα συγχαρητηρια και σας ευχαριστουμε!''

Δεν απευθυνθηκα σε κανεναν αλλο προσωπικα,αλλα, γενικα...:wink:
 

despotis.n

Δεσπότης Νικόλαος
#42
Όπως μου είπε ο Νίκος, έχει φτιάξει και φόρμα διόρθωσης καταχωρήσεων.
Και εγένετο.
Πρόσθεσα στο τέλος ένα εικονιδιάκι με τη δυνατότητα διόρθωσης της κάθε εγγραφής.
Οι δικαιολογίες λιγιστεύουν σιγά σιγά. :D

Επόμενο βημα πρώτα ο Θεός είναι να βλέπεις καταχωρώντας ένα σύνδεσμο, εάν υπάρχει κάποια άλλη καταχώρηση σχετική με αυτόν. Οπότε να αποφεύγεται η διπλοκαταχώρηση των συνδέσμων.
Περιμένω τυχόν παρατηρήσεις.
ΥΓ. Η ταχύτητα έχει βελτιωθεί αισθητά.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
#43

ATHANASSIOS

Αθανάσιος Χατζής
#45
Αγαπητέ Νίκο, να σε ευχαριστήσω και εγώ για τον κόπο που κατέβαλες να οργανώσεις και να περιγράψεις μουσικά αρχεία στο ψαλτολόγιο. Όπως αναφέρω και σε άλλο μου μήνυμα είναι ένα πολύ καλό ξεκίνημα και χρήσιμο για την κοινότητα. Σίγουρα το υλικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πειραματιστούμε και με άλλες μεθόδους.

Μια μικρή παρατήρηση να κάνω σχετικά με την περιγραφή των δεδομένων με μικρά. Ισως να είναι καλύτερα αν είναι όλα με κεφαλαία. Προς το παρόν δοκίμασα π.χ. Χριστος αν δεν τονιστεί η λέξη η αναζήτηση παρουσιάζει προβλήματα. Δεν είμαι σίγουρος τι χάνουμε αν είναι όλα σε κεφαλαία. Το αφήνω στα μέλη και σε εσένα ως προβληματισμό.

Το σίγουρο είναι ότι θα ικανοποιήσει και αυτούς που θα θέλουν να είναι οι ονομασίες σε πολυτονικό για να παρουσιάζονται πιο σωστά χε χε χε.....

Επίσης είναι πάγια τακτική στις βάσεις δεδομένων να χρησιμοποιούνται κεφαλαία για να καταχωρούνται π.χ δημογραφικά στοιχεία. Ακριβώς για να αποφευχθούν τα προβλήματα με τους τονισμούς.

Αυτά και καλά Χριστούγεννα σε όλους, καλή χρονιά και κυρίως ο Θεός να μας φωτίζει για ότι το πιο δημιουργικό και καλό για τους συνανθρώπους μας.

Αθανάσιος
 

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#46
Παρατήρησε κανείς ότι στο ΨΑΛΤΟΔΡΟΜΙΟ δίπλα στο link υπάρχει εικονίδιο για (απευθείας;) κατέβασμα του αρχείου;
Το πατάω αλλά δεν γίνεται τίποτα. Τι είναι αυτό, Νίκο;

Επίσης, υπάρχει αριστερά edit, επιλογή για διόρθωση της καταχώρισης. Αλλά τι γίνεται όταν κάποιος μπορεί να "διορθώνει" τα σωστά;

ΥΓ Και πάλιν και πολλάκις, ευχαριστούμε...
 

despotis.n

Δεσπότης Νικόλαος
#47
Αγαπητέ Γιώργο,
Πράγματι προσέθεσα ένα εικονιδιακί δίπλα από την περιγραφή του είδους του αρχείου που παραπέμπει ο σύνδεσμος (Ηχητικό ή κείμενο) πατώντας το να μπορεί ο χρήστης εάν θέλει, όπως του λόγου μου, να κατεβάζει απ’ ευθείας το αρχείο χωρίς να μπαίνει απαραίτητα στη σελίδα. Δυστυχώς ξεκίνησα πριν από λίγο καιρό την καταχώριση και των συνδέσμων των αρχείων, ώστε να είναι δυνατή η δυνατότητα αυτή, οπότε για τις προηγούμενες καταχωρίσεις οι οποίες είναι και οι περισσότερες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Εν καιρώ σιγά σιγά θα προσπαθήσω να τις συμπληρώσω. Επειδή είναι ελλιπέστατη η δυνατότητα για αυτό και δεν το ανήγγειλα.
Προσέθεσα επίσης στο τέλος τη δυνατότατα διόρθωσης των συνδέσμων.
Στην ερώτησή σου εάν κάποιος διορθώνει τα σωστά, «ευτυχώς» μέχρι τώρα μάλλον το ξέρουν ή το χρησιμοποιούν ελάχιστοι οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.
Η προσπάθεια συνεχίζεται...., όχι δυστυχώς με τους ρυθμούς που ξεκίνησα.

Πάντως το παραααδέχομαι είσαι λαγωνικό, δε σου ξεφεύγει τίποτα.:)
 

ixadin

Ηχάδιν
#48
Στο drop menu του "Αρχική φράση" έχουν μπει στην αρχή όσοι ύμνοι έχουν το πρώτο γράμμα τους τονούμενο

π.χ. προηγείται το Ήδη βάπτεται κάλαμός του Αίμα και πύρ.

Ευχαριστώ
 

despotis.n

Δεσπότης Νικόλαος
#49
Στο drop menu του "Αρχική φράση" έχουν μπει στην αρχή όσοι ύμνοι έχουν το πρώτο γράμμα τους τονούμενο

π.χ. προηγείται το Ήδη βάπτεται κάλαμός του Αίμα και πύρ.

Ευχαριστώ

Αγαπητέ «Ηχάδιν»,
Υπάρχει θέμα με την καταγραφή και την ταξινόμηση όταν τα Ελληνικά είναι τονούμενα ή πολυτονικά. Θα μπορούσε από πίσω να μετατρέπονται όλα κεφαλαία για να είναι σωστή η ταξινόμηση. Τώρα πως θα φαίνονται με τόνους ή και πολυτονικά που είναι πιστεύω και το σωστότερο, είναι μία δουλειά που αυτή τη στιγμή δεν έχω την τεχνογνωσία ούτε και το χρόνο να κάνω.

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ την μπάρα με πολλαπλά πληκτρολογώντας κριτήρια με κενά μεταξύ τους και με μικρά γράμματα και όχι ολόκληρα (αποφεύγω τις τοολυμενες συλλαβές για να έχω περισσότερη ευστοχία) π.χ. χερ σταν ηχητ για να βρω ένα χερουβικό που ψάλλει ο Σατίτσας ή κοινων λαμπα χριστουγ έγγρ για να βρω κοινωνικό Χριστουγέννων του Λαμπαδαρίου σε έγγραφο.
Είναι πάρα πολύ βολική η διαδικασία.

Αυτό που θα ήθελα σε πρώτη προτεραιότητα είναι να κόψω τα pdf των κλασικών βιβλίων σε μεμονωμένα αρχεία ανά μουσικό κομμάτι να τα καταχωρήσω ώστε να είναι εύκολη και άμεση (να μη χρειάζεται να ανοίγεις όλο το pdf το οποίο είναι χρονοβόρο και δύσχρηστο) η εύρεση τουλάχιστον των κλασσικών μαθημάτων.
 

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#50

Αυτό που θα ήθελα σε πρώτη προτεραιότητα είναι να κόψω τα pdf των κλασικών βιβλίων σε μεμονωμένα αρχεία ανά μουσικό κομμάτι να τα καταχωρήσω ώστε να είναι εύκολη και άμεση (να μη χρειάζεται να ανοίγεις όλο το pdf το οποίο είναι χρονοβόρο και δύσχρηστο) η εύρεση τουλάχιστον των κλασσικών μαθημάτων.
Νίκο, αυτό είναι τεράστια δουλειά. Χαρά στο μεράκι και την υπομονή σου...
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
#51
Θα μπορούσε από πίσω να μετατρέπονται όλα κεφαλαία για να είναι σωστή η ταξινόμηση.
E, δεν το κάνεις έτσι ρε Νικόλα; Καλύτερα δεν θα είναι; Πολυτονικό μακρυά βέβαια. Όσο κι αν χειρόγραφα προσωπικά γράφω πάντα πολυτονικά, στο internet η υποστήριξη δεν είναι η καλύτερη. Και κόπο θα κάνεις και χειρότερα θα είναι. Άσε που υπάρχει πρόβλημα γενικώς με τα πολυτονικά στο Ψαλτολόγιο: βάζεις στο Google κάτι που θυμάσαι ότι έχει γραφεί στο Ψαλτολόγιο και δεν σου το βγάζει επειδή... είναι γραμμένο στα πολυτονικά! Βέβαια στο google books υπάρχει πλήρης υποστήριξη, αφού βάζεις μια φράση και σου βγάζει τη σελίδα του βιβλίου που υπάρχει, με μαρκαρισμένη μάλιστα τη φράση στη σκαναρισμένη πολυτονική σελίδα! Απίστευτο πραγματικά! Κάνε λοιπόν κεφαλαίους τους τίτλους, να τελειώνουμε... (ούτως ή άλλως καλύτερα κεφαλαία, παρά μονοτονικά)
 
Top