Ανεβαζω την επομπη της 8-3-08 που δεν ακουσθηκε γιατι δεν επαιζε ο σταθμος στο Ιντερνετ . Ειναι αποσπασματα λειτουργιας Κυριακης της Τυρινης ,
που ετελεσθη στις 1-3-1998 στον Ιερο Ναο Αγιου Γεωργιου Διονυσου Αττικης .
Ψαλλει ο Αρχωντας Διδασκαλος Του Αποστολου Δημητριος Νεραντζης .
Εντυπωσεις ;
Φίλε Βαγγέλη. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις ! Εφ' όσον είσαι εντεταλμένος να κρατάς την Τάξη στο Ψαλτολόγιο ( ήδη στην μετριότητά μου, παρ' όλο ότι με γνωρίζεις 30 και πλέον χρόνια και ξέρεις ότι αυτό που έχω να πώ, θα το πώ κι ας γκρεμίσει ο κόσμος, έχεις κάνει 2 φορές συστάσεις ), η γνώμη μου είναι, πως θα πρέπει να βαστάς ΟΛΟΥΣ τους τύπους.
Όταν υπερβάλλουμε ή και υποτιμούμε τους τίτλους ή τα αξιώματα της Μητρός Εκκλησίας, αν όχι, το λιγότερο που επιτυγχάνουμε, είναι να ασεβούμε προς τους Θεσμούς Αυτής. Εδώ, αναφέρεις ότι ο Νεραντζής, είναι Άρχων Διδάσκαλος του Αποστόλου και καλά κάνεις, γιατί όντως αυτό είναι το Οφφίκιό του. Στην εκπομπή σου που τον έχεις να ψάλλει στρη Χίο ( Γενέσιον Θεοτόκου ), τον αναφέρεις επανειλημμένα, σαν Άρχοντα Πρωτοψάλτη. Είναι σαν να εκφωνείς τον καντηλανάφτη της Εκκλησίας σου Πανασιολογιώτατο ! Θα μου πείς ότι στην εποχή που ζούμε, είσαι ότι δηλώσεις. Έτσι, βλέπουμε ανθρώπους - Ψάλτες και Συναδέλφους, οι οποίοι αυτοτιτλοφορούνται " ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ". Καλό θα είναι όμως, να μας βάλλουν και μία φωτοτυπία του Πανεπιστημιακού Πτυχίου τους, για να δεχτούν τα ολόθερμα συγχαρητήριά μας. Εάν όμως δεν το κάνουν, δεν νομίζεις ότι επιβάλλεται η περιφρόνησή μας γι' αυτούς τους επιδειξίες ; Όσο για τον Νεραντζή, άσε να το δηλώσει ο ίδιος και μετά βλέπουμε. Μην τον προβιβάζεις όμως εσύ.
Φίλε Βαγγέλη. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις ! Εφ' όσον είσαι εντεταλμένος να κρατάς την Τάξη στο Ψαλτολόγιο ( ήδη στην μετριότητά μου, παρ' όλο ότι με γνωρίζεις 30 και πλέον χρόνια και ξέρεις ότι αυτό που έχω να πώ, θα το πώ κι ας γκρεμίσει ο κόσμος, έχεις κάνει 2 φορές συστάσεις ), η γνώμη μου είναι, πως θα πρέπει να βαστάς ΟΛΟΥΣ τους τύπους.
Όταν υπερβάλλουμε ή και υποτιμούμε τους τίτλους ή τα αξιώματα της Μητρός Εκκλησίας, αν όχι, το λιγότερο που επιτυγχάνουμε, είναι να ασεβούμε προς τους Θεσμούς Αυτής. Εδώ, αναφέρεις ότι ο Νεραντζής, είναι Άρχων Διδάσκαλος του Αποστόλου και καλά κάνεις, γιατί όντως αυτό είναι το Οφφίκιό του. Στην εκπομπή σου που τον έχεις να ψάλλει στρη Χίο ( Γενέσιον Θεοτόκου ), τον αναφέρεις επανειλημμένα, σαν Άρχοντα Πρωτοψάλτη. Είναι σαν να εκφωνείς τον καντηλανάφτη της Εκκλησίας σου Πανασιολογιώτατο ! Θα μου πείς ότι στην εποχή που ζούμε, είσαι ότι δηλώσεις. Έτσι, βλέπουμε ανθρώπους - Ψάλτες και Συναδέλφους, οι οποίοι αυτοτιτλοφορούνται " ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ". Καλό θα είναι όμως, να μας βάλλουν και μία φωτοτυπία του Πανεπιστημιακού Πτυχίου τους, για να δεχτούν τα ολόθερμα συγχαρητήριά μας. Εάν όμως δεν το κάνουν, δεν νομίζεις ότι επιβάλλεται η περιφρόνησή μας γι' αυτούς τους επιδειξίες ; Όσο για τον Νεραντζή, άσε να το δηλώσει ο ίδιος και μετά βλέπουμε. Μην τον προβιβάζεις όμως εσύ.
Αρχωντα
(και μιας και οπως λες γνωριζομαστε 30 χρονια θα χρησιμοποιησω ενικο)
1ον : Η εκπομπη που ακουσες ηταν αναμεταδοση (γραφθηκε πριν τρια χρονια περιπου) και ηταν τοτε που ειχε παρει το οφικιο ο κ. Νεραντζης . Τοτε μου ειχαν πει για οφικιο του ''Ἀρχωντα Πρ-λτη'' . Τελος παντων προκειται για λαθος αν θελεις . Δεν νομιζω να θειχθηκαν οι δεκαδες των ''Αρχωντων Πρ-λτων'' που εχουν προκυψει τα τελευται χρονια .
2ον : Η εκφραση ''καντηλαναφτης'' (που βεβαια υπονοει τον κ. Νεραντζη) , ειναι τουλαχιστον ατυχης . Δεν θα το σχολιασω περισσοτερο αν και απο ενα ''Αρχωντα Πρ-λτη'' , θα περιμενα μεγαλοσυνη και πιο κοσμιες εκφρασεις .
3ον : Καλο ειναι και οι ''Αρχωντες'' να ανεβαζουν στο φορουμ ηχητικα (δικα τους ή αλλων) προς κοινον οφελος και μαλιστα οσοι διαθετουν αξιολογο αρχειο οπως εσυ .
Φιλικα , ο απλος ψαλτης (μαλλον ψαλτακος) Β.Λ.
''Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλλέτω'', που ισχύει γιά όλους μας και για όλα, και πρέπει να μην ''υπερβάλλουμε''.
Σας παρακαλώ (αν και δεν διαφωνώ με τις απόψεις σας) σεβασθείτε, και μην ''λιθοβολείτε άλλο ηλεκτρονικά '' τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Ιωαννίδη.
Βασίλης Κιαμηλίδης Βέροια
Αρχωντα
(και μιας και οπως λες γνωριζομαστε 30 χρονια θα χρησιμοποιησω ενικο)
1ον : Η εκπομπη που ακουσες ηταν αναμεταδοση (γραφθηκε πριν τρια χρονια περιπου) και ηταν τοτε που ειχε παρει το οφικιο ο κ. Νεραντζης . Τοτε μου ειχαν πει για οφικιο του ''Ἀρχωντα Πρ-λτη'' . Τελος παντων προκειται για λαθος αν θελεις . Δεν νομιζω να θειχθηκαν οι δεκαδες των ''Αρχωντων Πρ-λτων'' που εχουν προκυψει τα τελευται χρονια .
2ον : Η εκφραση ''καντηλαναφτης'' (που βεβαια υπονοει τον κ. Νεραντζη) , ειναι τουλαχιστον ατυχης . Δεν θα το σχολιασω περισσοτερο αν και απο ενα ''Αρχωντα Πρ-λτη'' , θα περιμενα μεγαλοσυνη και πιο κοσμιες εκφρασεις .
3ον : Καλο ειναι και οι ''Αρχωντες'' να ανεβαζουν στο φορουμ ηχητικα (δικα τους ή αλλων) προς κοινον οφελος και μαλιστα οσοι διαθετουν αξιολογο αρχειο οπως εσυ .
Φιλικα , ο απλος ψαλτης (μαλλον ψαλτακος) Β.Λ.
1) Το ότι αναγνωρίζεις ότι υπάρχει λάθος - έστω και στην πληροφόρηση - κατατάσσεται στα θετικά.
2) Η έκφραση " καντηλανάφτης" δεν απευθύνεται στον Νεραντζή, για τον οποίον έχω κατά καιρούς, εκφράσει την θετική μου γνώμη για τον τρόπο που ψάλλει. Μπορεί να μην συμφωνώ με αυτά που γράφει στο βιβλίο του, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Σαν Ψάλτη τον δέχομαι, οπότε να άλλη μία περίπτωση παρερμηνείας των μυνημάτων μου. Πιστεύω ότι θα έχεις ακούσει πολλές φορές διάφορους Παπάδες, οι οποίοι λόγω "ειδικών συνθηκών"
προσαγορεύουν τους Χωρεπισκόπους με την λέξη¨" Σεβασμιώτατε" ή μήπως κάνω λάθος ; Εγώ τουλάχιστον, έχω λογοφέρει 3 φορές γι' αυτό τον λόγο.3) Με γνόμωνα τις συζητήσεις μας, γνωρίζεις ΠΟΛΥ καλά, ότι όταν μου πρότεινες για πρώτη φορά, να βάλω ηχογραφήσεις μου στο Forum, σου έδωσα το πράσινο φώς, να βάλεις ότι έχεις από ' μένα.Ήδη σου έχω ταχυδρομήσει - όπως σου είπα και στο τηλέφωνο προχθές το Σάββατο - 5 - 6 CDs γι' αυτό τον σκοπό, οπότε ΠΑΛΙ είσαι άκυρος.
Τώρα όσον αφορά τους άλλους που μιλούν για Αγιωσύνη και Αρχοντιά, τι να πώ; Κουκιά έφαγαν, κουκιά μαρτυράνε.
Το να κρίνετε κάποιον ΚΥΡΙΟΙ, είναι εύκολο.Ιδίως, όταν δεν γνωρίζετε ΚΑΘΟΛΟΥ το ποιόν του και αναφέρεστε σε ότι κόβει το μυαλό σας. Ο απάναντί σας κρίνεται, τότε μόνον όταν έλθετε στο επίπεδό του, γνωρίσετε επακριβώς ποιός είναι και τι πράττει και εάν το θέλετε, έχετε κι εσείς κάποιο μικρό ποσοστό από το έργο που κουβαλάει στις πλάτες του. Εάν όχι, είναι τουλάχιστον ανοησία να κάνετε κάτι τέτοιο.
Ένα ευχαριστώ, στον κ. Κιαμηλίδη για την άποψή του. Νομίζεις Φίλε μου ότι αξίζει τον κόπο ;
Ανεβαζω την επομπη της 8-3-08 που δεν ακουσθηκε γιατι δεν επαιζε ο σταθμος στο Ιντερνετ . Ειναι αποσπασματα λειτουργιας Κυριακης της Τυρινης ,
που ετελεσθη στις 1-3-1998 στον Ιερο Ναο Αγιου Γεωργιου Διονυσου Αττικης .
Ψαλλει ο Αρχωντας Διδασκαλος Του Αποστολου Δημητριος Νεραντζης .
Εντυπωσεις ;
Αγαπητοι Φιλοι, επισυναπτω την εκπομπη Β160 της 11-10-08 , περι Του Αρχωντος Πρωτοψαλτου Της Αγιωτατης Αρχιεπισκοπης Κωνσταντινουπολεως κυρ Δημητριου Ιωαννιδη.
Ευτυχώς, κυρ-Βαγγέλη, που ανέβασες την εκπομπή. Είχα συννενοηθεί χθες με τον Αλέξιο Νικολιτσόπουλο να ηχογραφήσω εγώ, γιατί αυτός έλειπε απ' το σπίτι του και για περίπου δέκα λεπτά λίγο μετά την έναρξη της εκπομπής νεκρώθηκε ο σταθμός. Μετά συνέχισε κανονικά. Πρέπει να πούμε ευγενικά στους υπεύθυνους κάτι να κάνουν, όπως γράφεις και σ' άλλο μήνυμά σου.
Αγαπητοι Φιλοι
Επισυναπτω την εκπομπη Β160 της 11-10-08 , περι Του Αρχωντος Πρωτοψαλτου Της Αγιωτατης Αρχιεπισκοπης Κωνσταντινουπολεως
κυρ Δημητριου Ιωαννιδη .
Καλη Ακροαση .