(Ψάχνω) CD Αγιορειτών Πατέρων από τις εκδόσεις Παπαδάς

akonaki

New member
Καλησπέρα. Ψάχνω τα παρακάτω cd από αγιορείτες πατέρες των εκδόσεων Παπαδάς.
Χρειάζομαι μόνο φωτογραφίες από τα εξώφυλλα (μπρος- πίσω) και τη σελίδα με τους συντελεστές.

Από τη σειρά Ψάλτες του Αγίου Όρους έχω το 1 και το 6 και μου λείπουν τα υπόλοιπα:
ΨΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 2- Παντελεημων Καρτσωνας ΠΜΕ117
ΨΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 3- ΜΑΓΚΑΒΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΜΕ 118
ΨΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 4- ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ- ΠΜΕ119
ΨΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 5- ΠΜΕ120
ΨΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 7
Υπάρχουν και άλλα από την ίδια σειρά;

Άγιον Όρος 2 - Αγρυπνία Τιμίου Προδρόμου ΠΜΕ141
 
Τα συγκεκριμένα έχουν επανεκδοθεί πολλές φορές με ποικίλλα εξώφυλλα και με δύο διαφορετικά λογότυπα: Παπαδάς και Άνοδος. Σαν ηχογραφήσεις, τα έχω όλα, αν σας ενδιαφέρουν. Όχι όμως πάντα με το γνήσιο εξώφυλλο. Νομίζω, όμως, πως σε κανένα δεν αναγράφονται συντελεστές πλην του βασικού ψάλτη ή χορού.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Ναι γνωρίζω πως έχουν επανεκδοθεί.
Ιδανικά θα με ενδιέφεραν εξώφυλλα από εκδόσεις Άνοδος ή Παπαδάς όπου αν δεν κάνω λάθος αναγράφουν ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες.
Θα ήθελα το εξώφυλλο όπου αναφέρεται ο τίτλος και ποιος/ ποιοι ψάλλουν, τη μέσα σελίδα όπου αναφέρεται ποιος είχε την επιμέλεια έκδοσης και παραγωγής, ποιος έκανε την επιλογή αρχειακού υλικού κλπ. και το οπισθόφυλλο με τα περιεχόμενα.
Τις ηχογραφήσεις δεν τις θέλω.
 
Είστε τυχερός, έχω τα 2, 4 και 5 από την πρώτη τους έκδοση. Αύριο, πρώτα ο Θεός, θα τα σαρώσω και θα σας τα στείλω.

Έχουν βγει, απ' ότι ξέρω, 7 CD στη σειρά «Ψάλτες του Αγίου Όρους», με κωδικούς ΠΜΕ 103, 117-121 & ΠΜΕ140 (είναι το τελευταίο του Κάρτσωνα), άλλα 8 στη σειρά «Αγιορείτικη Αγρυπνία», εκ των οποίων στα 5 πρώτα (ΠΜΕ122-126) ψάλλουν οι Δανιηλαίοι και οι Θωμάδες σε Αγρυπνία της Αγ. Ζώνης στο Βατοπαίδι και τα 3 τελευταία (ΠΜΕ137-139), περιέχουν Αγρυπνία στην Ι.Μ.Διονυσίου με Φιρφιρή, Δανιηλαίους και Θωμάδες. Βγήκε κι ένα CD με επιλογές από τα 3 τελευταία με κωδικό ΠΜΕ 141, μάλλον όμως στην κασετίνα 10 CD με τίτλο "1000 Χρόνια Άγιον Όρος". Στην ίδια κασετίνα υπάρχει άλλο ένα που αποδίδεται στον Φιρφιρή, με κωδικό ΠΜΕ 159, στο οποίο όμως ψάλλουν οι Δανιηλαίοι και οι Θωμάδες, καθώς και άλλο ένα με τις ίδιες δύο αδελφότητες, όπου όμως τις ονοματίζει σωστά. Αυτά δεν ξέρω αν κυκλοφόρησαν και ανεξάρτητα, πάντως στην κασετίνα δεν έχουν καμία από τις πληροφορίες που αναζητείτε.

Από τις ίδιες μουσικές εκδόσεις κυκλοφόρησαν και κάποια με τη χορωδία του Γεωργίου Κακουλίδη, για τα οποία δεν ξέρω να σας πω περισσότερα.
 
Last edited:
Σε αυτό το site έχω βρει δύο cd με τίτλο "Άγιον Όρος" 1 (ΠΜΕ 129) και "Άγιον Όρος" 2 (ΠΜΕ141). Αυτά είναι από την κασετίνα;
Επίσης, έχω βρει και άλλα δύο με τίτλο "Ψάλτες του Αγίου Όρους". Στο ένα αναφέρεται ο κωδικός ΠΜΕ202 και στο 2ο δεν έχει.
 
Σε αυτό το site έχω βρει δύο cd με τίτλο "Άγιον Όρος" 1 (ΠΜΕ 129) και "Άγιον Όρος" 2 (ΠΜΕ141). Αυτά είναι από την κασετίνα;
Επίσης, έχω βρει και άλλα δύο με τίτλο "Ψάλτες του Αγίου Όρους". Στο ένα αναφέρεται ο κωδικός ΠΜΕ202 και στο 2ο δεν έχει.
Ναι, από την κασετίνα. Ίσως να βγήκαν και ανεξάρτητα, αλλά πρέπει να πρωτοκυκλοφόρησαν στην κασετίνα. Το ΠΜΕ202, που φαίνεται εδώ, δε μπορώ να καταλάβω με σιγουριά ποιο είναι. Σίγουρα τα περιεχόμενά του είναι λάθος, δεν κρατάει κανένα «Εις πολλά έτη» πάνω από 1'.
 
Ιδού και οι σαρώσεις.
 

Attachments

 • Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-2-α.jpg
  Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-2-α.jpg
  605.4 KB · Views: 11
 • Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-2-β.jpg
  Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-2-β.jpg
  448.1 KB · Views: 11
 • Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-4-α.jpg
  Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-4-α.jpg
  560.6 KB · Views: 10
 • Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-4-β.jpg
  Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-4-β.jpg
  399.5 KB · Views: 7
 • Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-5-α.jpg
  Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-5-α.jpg
  590.9 KB · Views: 7
 • Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-5-β.jpg
  Ψάλτες-του-Αγίου-Όρους-5-β.jpg
  389.8 KB · Views: 8
Back
Top