Χρύσανθος=Απόσπασμα Θείας Λειτουργίας

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
http://www.mediafire.com/download.php?nehbyrkdezj
Επισυναπτω μικρο αποσπασμα απο Θεια Λειτουργια Κυριακης Δου ηχου , στον Ιερο Ναο του Αγιου Δημητριου Θεσσαλονικης (1979) .
Ιερουργει ο τοτε Πρωτοσυγκελλος της Ιερας Μητροπολεως Θεσσαλονικης , αειμνηστος Αρχιμανδριτης (μουσικολογιωτατος και καλλιφωνωτατος) π. Κωνσταντινος Βαμβινης και ο τοτε διακονος του ναου και σημερινος Πρωτοσυγκελλος της Ιερας Μητροπολης Γορτυνης και Αρκαδιας (νομος Ηρακλειου) , πανοσιολογιωτατος Αρχιμανδριτης του Οικουμενικου Θρονου π.
Χρυσοστομος Παπαδακης .
Ψαλλει ο τοτε πρωτοψαλτης του ναου , αειμνηστος Αρχωντας Πρωτοψαλτης
Χρυσανθος Θεοδοσοπουλος και οι τοτε Λαμπαδαριοι του ναου , Βασιλειος Σπυριδοπουλος (σημερινος πρωτοψαλτης του ναου) & Χρηστος Παπαδοπουλος .
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Στην ακολουθια συμετεχει και ο πρωτοπρεσβυτερος π. Δημητριος Βακαρος .
 

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Έγραψα αλλού ότι:
Ας σκεφθούμε και για το πόσες από ραδιοφώνου ηχογραφήσεις έχουν γίνει κατά τις δεκαετίες '70 και '80, οπότε το κρατικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης αναμετέδιδε στα μεσαία και με υψηλή ηχητική ποιότητα κάθε Κυριακή και καθ' όλες τις μεγάλες εορτές, Μεγάλες Εβδομάδες, Χαιρετισμούς Άγιο Δημήτριο (το δεύτερο κρατικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης αναμετέδιδε εναλλάξ Αγία Σοφία ή Άγιο Γρηγόριο Παλαμά). Μιλάμε για υπέρ τις 2000 αναμεταδόσεις με Χρύσανθο και άλλες τόσες με Ταλιαδώρο-Καραμάνη! Αν έχουν -όπως υπολογίζω- ηχογραφηθεί κάποιες εκατοντάδες μας αρκεί...Πρόσκληση προς όλους μας για ψάξιμο, πριν τις φάει η σκόνη και η λήθη.
Συνεχίζω εδώ:
Φοβάμαι ότι κάποιοι σήμερα θα ήθελαν να σβήσει η ζώσα παράδοση και συνεισφορά (μέσα στην οποία μεγαλώσαμε) επ' ωφελεία τεχνητών και ακαδημαϊκών τάσεων που όσο σοφές και περισπούδατες κι αν είναι, τους λείπει ωστόσο η ζωή και ίσως η σφραγίδα του μεγάλου και αληθινού ταλάντου. "Καλύτερα μια σταγόνα αίμα, από ένα ποτήρι μελάνι" που έλεγε σε αντίστοιχη περίπτωση ο Σεφέρης. Από αυτό το "αίμα" και τη ζωή των ζωντανών λατρευτικών ερμηνειών του δασκάλου Χρυσάνθου και των άλλων γιγάντων ας κοινωνούμε όσο συχνότερα μπορούμε, αν θέλουμε να μείνει ζώσα η βυζαντινή μουσική παράδοση του εικοστού αιώνα και να μη χαθεί όπως άλλες παλιότερες.
 

Elias Labro

Elias Labro
Η ηχογράφηση αυτή αν όντως έχει γίνει το 1979 έλαβε χώρα στις 8 Ιουλίου!
 

Χρύσανθος80

Παλαιό Μέλος
Εγώ πάλι με την σειρά μου αναρωτιέμαι για τα εξής απλά πράγματα και μάλιστα και σε προσωπικά μηνύματα εχω ανταλλάξει τις ιδιες απορίες.
1ον. Απο το περιβάλλον του εκλειπόντα δεν υπάρχει η σκέψη για έκδοση νέων Cd's για διαφόρους λόγους.
2ον. κάποιοι απο εμάς γνωρίζουμε ανθρώπους ή οι πιό μεγάλοι απο εμάς έχουμε κάποια ηχογράφηση κάπου σε κάποιο μέρος

Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να αρχίσουν να ανεβαίνουν αυτές οι ηχογραφήσεις και ίσως κάποια video;
 
Top