Χρήστος Δήμου

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#1
Ηχογράφηση του Χρήστου Δήμου έχει ανεβάσει παλαιότερα ο κ. Βαγγέλης εδώ.
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
#3
Αντιγράφω από την musipedia :
"αείμνηστος σύγχρονος Κων/πολίτης πρωτοψάλτης (πέθανε το 1989). Ήταν μαθητής του Θρ. Στανίτσα και έψαλλε στον `Αγιο Ιωάννη των Χίων (Γαλατάς). Μετά την απέλαση του 1964, ήρθε και ανέλαβε πρωτοψάλτης στον μητροπολιτικό ναό της Καβάλας από το 1964".

Σύμφωνα με την μαρτυρία του κ.Παϊκόπουλου, επρόκειτο για τον καλύτερο μαθητή (με την κυριολεκτική έννοια του όρου) του Στανίτσα στην Πόλη, κάτι που διαφαίνεται άλλωστε και στην επισυναπτόμενη ηχογρ. !
Αν και μαθητής του Στανίτσα, υπήρξε θιασώτης του Πρίγγου. Παρότι δεν έψαλε ποτέ στο Πατριαρχείο (αγ.Ιωάννης των Χίων, Παναγία του Πέραν), υπήρξε ζηλωτής της πατριαρχικής παράδοσης, σύμφωνα με την μαρτυρία του (χρηματίσαντος μαθητή του) π.Φαράσογλου.

Πρόκειται για μια χαρακτηριστική της εκτελεστικής δεινότητας του Χρήστου Δήμου ηχογράφηση (μάλλον στην Καβάλα). Προσέξτε το καταπληκτικό attack στο ψάλσιμό του !!
 

Attachments

Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#4
Προς κκ. συντονιστές : δέον όπως το θέμα αυτό μεταφερθεί στους Κπολίτες ψάλτες (αν όχι στους Πατριαρχικούς, ως εις εκ των γνησίων και πιστών μαθητών τους). Ευχαριστώ.
Μεταφέρθηκε. Ευχαριστώ για τα ακούσματα και ότι άλλο υπάρχει (δεν μπορεί για τέτοιο ψάλτη) ευπρόσδεκτο. Να είστε καλά.
 
Top