[Ψάχνω] Χερουβικό Πέτρου Μπερεκέτου σε ήχο δ΄ (άγια)

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ο Πέτρος ο Μπερεκέτης έγραψε δύο Χερουβικά σε Άγια, των οποίων τα κείμενα εκδόθηκαν από τον Χαράλαμπο Καρακατσάνη στη σειρά "Βυζαντινή Ποταμηΐς, Τόμος Γ - Άπαντα Πέτρου του Μπερεκέτου Τόμος Β" στην εξήγηση του Γρηγορίου. Το ένα είναι το Οκτώηχον, δηλαδή που με την ίδιο κείμενο στην παλαιά παρασημαντική ψαλλόταν σε όλους τους ήχους. Αυτό το ψάλλει ο Άρχων διδάσκαλος του Αποστόλου κ. Δημήτριος Νεραντζής στη σειρά του Μανώλη Χατζηγιακουμή "ΜΝΗΜΕΙΑ - ΟΚΤΑΗΧΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ" στο CD 8. Στο συνοδευτικό φυλλάδιο του CD υπάρχει και η εξήγηση του Χουρμουζίου. Επειδή, όμως, η ηχογράφηση καλύπτεται από δικαιώματα, δεν μπορούμε να το ανεβάσουμε στο forum.

Θα ήθελα, ακόμη, να σας παρακαλέσω να εφαρμόζετε στο εξής τον κανόνα του forum Νο 12:

12. Τα μηνύματα στο Ελληνόφωνο μέρος του forum θα πρέπει να είναι γραμμένα στα Ελληνικά και όχι με Λατινικούς χαρακτήρες (greeklish).

που είναι πολύ χρήσιμος για το ευανάγνωστον των μηνυμάτων σας και την εύκολη κατανόησή τους από όλα τα υπόλοιπα μέλη.
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Παραθετω λινγκ παλαιωτερης εκπομπης μου . Η εκπομπη υπαρχει στο
www. analogion.net , oπου ο Δημητρης Νεραντζης ψαλλει το χερουβικο ΑΓΙΑ του Π Μπερεκετη . Ψαλλουν και αλλοι ψαλτες αλλα χερουβικα . Η ευθυνη για οτιδηποτε ειναι της εκπομπης .

http://mp3.analogion.net/mp3_Linard...urgiadakis-2007_11_18_VL-A133-Xeroubika-E.mp3
 
Last edited:

basiliosn

βασιλης νικολοπουλος
Εὐχαριστοῦμε!

ΥΓ. Λέτε νά σᾶς γίνει (κι ἄλλη) παρατήρηση...;;;



Πατερ μου δεν νομιζω ! Ο Αρχων Νερατζης ,ο Πρωτοψαλτης Βαζας , ο Πρωτοψαλτης Μπαντης , δεν ειναι "ψιλικατζηδες" . Αναφερω Βαζα και Μπαντη γιατι "κατεβηκαν" ωραιες ηχογραφησεις τους . Αγαπητοι συναδελφοι- διαχειρισται , ανεβαστε τα παλι ! Αλλοιμονο αν ολοι "διακονουσαν" με τον ιδιο τροπο.............
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Αλλοιμονο αν ολοι "διακονουσαν" με τον ιδιο τροπο.............
Επειδή έχω την ελαφρά υποψία ότι τα εισαγωγικά και τα αποσιωπητικά μπορεί να δηλώνουν κάποιο σχόλιο, μπορείς να μας πεις τι ακριβώς εννοείς;
 
Top