[Ψάχνω] Χειρόγραφα Σίμωνος Καρά-Παναγιώτη Παππά-Λυκούργου Αγγελόπουλου

Αγαπητά μέλη του forum Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα.
Εδώ και καιρό ψάχνω χειρόγραφα Σίμωνος Καρά-Παναγιώτη Παππά-Λυκούργου Αγγελόπουλου (Εσπερινού,Όρθρου και Θείας Λειτουργίας).[Έχω βρει με μονωμένα κάποια κομμάτια αλλά είναι ελάχιστα].
Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
 
Αγαπητά μέλη του forum Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα.
Εδώ και καιρό ψάχνω χειρόγραφα Σίμωνος Καρά-Παναγιώτη Παππά-Λυκούργου Αγγελόπουλου (Εσπερινού,Όρθρου και Θείας Λειτουργίας).[Έχω βρει με μονωμένα κάποια κομμάτια αλλά είναι ελάχιστα].
Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

Δε ξέρω για πιο λόγο τα ψάχνεις αυτά, εγώ τα ήθελα επειδή δεν είχα τη δυνατότητα να είμαι σε δάσκαλο ή σε ωδείο, και έβρισκα (και βρίσκω) αρκετά βοηθητικό τον τρόπο με τον οποίο είναι γραμμένα τα κείμενα. Πάρα πολύ βοηθητικό στην εκμάθηση της ψαλτικής όταν δεν υπάρχει δάσκαλος.

Τα περισσότερα από αυτά που ψάχνεις υπήρχαν (ή ίσως και να υπάρχουν ακόμα) σε βιβλία και τα αγόρασα από το βιβλιοπωλείο της αποστολικής διακονίας. Βέβαια τις ελάχιστες φορές που μου δινόταν η ευκαιρία και πήγαινα στο βιβλιοπωλείο η μόνη ανησυχία μου ήταν που θα βρω τα χρήματα να πάρω τόσα πολλά χρήσιμα βιβλία που έβλεπα. Τώρα αφενός μέσα στη διάρκεια ετών έχω ήδη αγοράσει σιγά σιγά τα περισσότερα από αυτά που με ενδιέφεραν και αφετέρου έχουν εξαφανιστεί άλλα που δεν πρόλαβα να αγοράσω και δυστυχώς δε βλέπω ποικιλία παρόμοιων εκδόσεων, αλλά και τουλάχιστον για μας που δεν έχουμε κάποια σχέση με τους εκδότες και δημιουργούς αυτών των βιβλίων, δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση να ξέρουμε τι συμβαίνει, εάν απλά πρόκειται για μια μικρή περίοδο και μετά κάποια από αυτά τα βιβλία θα επανέλθουν.
Βέβαια είδα τελευταία τη θεία λειτουργία του Βασίλη Νόνη που είναι και αυτή χειρόγραφη, και δίχρωμη, αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση, αλλά οικονομικώς δεν δύναμαι αφού είδα να κοστίζει τόσο όσο σχεδόν και τα τρία βιβλία του κ. Παππά που είχα πάρει παλιότερα δηλαδή εσπερινό όρθρο και θεία λειτουργία, εκτός και υπάρχει κάποια έκπτωση. Δε ρώτησα. Αν το οικονομικό για σένα δεν αποτελεί κριτήριο τότε μπορείς να δεις τα βιβλία του Νόνη χρήσιμα και να τα προμηθευτείς όσο υπάρχουν στα ράφια, γιατί ίσως συμβεί κάτι ανάλογο όπως με τα υπόλοιπα βιβλία που ψάχνεις και δείχνουν να είναι πλέον δυσεύρετα, ενώ κάποτε στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο τα έβλεπες κατά δεκάδες.

Από κει και πέρα για οτιδήποτε σχετικό, με τον μεγάλο δάσκαλο της μουσικής Σίμωνα Καρά, αλλά και για τον καθηγητή κύριο Παναγιώτη Παππά, πιστεύω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς στο Κέντρο Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής στο τηλέφωνο 2108237447 ή αλλιώς κάνε κλικ εδώ: http://simonkaras.com/contact.html που είναι τα στοιχεία επικοινωνίας αναλυτικά και με διαφορετικούς τρόπους. Σίγουρα θα σου δώσουν σίγουρες και περισσότερες πληροφορίες από τον καθένα.

Ίσως να βοηθηθείς όμως εάν επικοινωνήσεις και με τους αμεσότερους συνεργάτες του Σίμωνα Καρά που έχουν ιδρύσει πλέον τον όμιλο ελληνικών τεχνών, έχουν κυκλοφορήσει και θεωρητικά βιβλία σε πολύ ωραία απλουστευμένη και κατανοητή γλώσσα κ.α. εδώ: http://www.oet.gr/index.php/contact


Για τον αείμνηστο ιδρυτή της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας , άρχοντα Λυκούργο Αγγελόπουλο, μια επικοινωνία με κάποιους από τους ανθρώπους που ήταν χρόνια δίπλα του, κάποια μέλη της χορωδίας προφανώς να μπορέσουν να σε βοηθήσουν. Αν δε τα έχεις εντοπίσει, εδώ για παράδειγμα σε αυτό το μήνυμα http://analogion.com/forum/showpost.php?p=199184&postcount=11 μπορείς να δεις κάποια από αυτά, το βίντεο αναφέρει και ονόματα, ίσως να στείλεις κάποιο προσωπικό μήνυμα στο δημιουργό του μηνύματος; δε ξέρω.


Από κει και πέρα, άλλες λύσεις είναι να πας σε ένα οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο και να ρωτήσεις για βιβλία από το Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής. Αυτοί θα κοιτάξουν στα κομπιούτερ τους και θα σου πουν εάν υπάρχει κάτι διαθέσιμο. Στο internet δείχνει πως κάποια βιβλιοπωλεία τόσο γνωστά όπως τα public για παράδειγμα, http://www.public.gr/search/public/...oryId=cccat30001&addFacet=1002%253Acccat30001 έχουν κάποια βιβλία (κατόπιν παραγγελίας) ίσως όχι ακριβώς αυτά που ψάχνεις, αλλά εάν τους ρωτήσεις θα σου πουν αν και τι υπάρχει.
Στο βιβλιοπωλείο της αποστολικής διακονίας πάντως μέχρι και πριν λίγο καιρό που είχα κοιτάξει, είχαν εξαντληθεί τα πάντα από τα χειρόγραφα βιβλία του Σίμωνα Καρά με το χοντρό εξώφυλλο, αλλά είχαν απομείνει όμως δύο τρεις τόμοι από τους οκτώ εννέα, πόσοι είναι, της μεθόδου η οποία μέσα ίσως να έχει και κάποια κείμενα χειρόγραφα εσπερινού όρθρου και θείας λειτουργίας. Αν είσαι Δράμα μόνιμα και δε κατεβαίνεις Αθήνα ίσως να τους πάρεις τηλέφωνο στο 210 3310977 δες και εδώ: http://apostoliki-diakonia.com.gr/std.asp?id=NETWORK και αν θυμάμαι καλά υπήρχαν και κάτι ελάχιστα βιβλία με τον ακάθιστο ύμνο αλλά και τη θεία λειτουργία σε τρίγραμμη μορφή όμως, οπότε δε ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

Χρόνια πολλά, να είσαι καλά, εύχομαι να σε βοήθησα.
 
Last edited:
Back
Top