Φήμη Μητροπολίτου Χίου - ήχος πλ. α΄ πεντάφωνος - σύνθεση Ιωάννου Δημητρούλη

Μακεδόνας

π. Νικόλαος
Είχα ακούσει στο ψαλτολόγιο αυτή τη φήμη του Μητροπολίτου Χίου. Υπάρχει σε μουσικό κείμενο; Θέλω να την προσαρμόσω στη φήμη του δικού μας δεσπότη
 

Attachments

  • Φημη Μητροπολιτου Χιου Αος πενταφωνων.mp3
    1.1 MB · Views: 151
Καλημέρα,σήμερα βρήκα το μήνυμα,θα ψάξω να το βρώ και να σας το στείλω.(Σας άρεσε;Αν και το έγραψα για να το ψάλουμε ενίοτε ,σε ναό ούτε μια φορά δεν το ψάλαμε παρα μόνο στο cd.)
 
Φήμη Μητροπολίτου Χίου - Πλάγιος του Α΄ Πενταφωνών, Ιωάννου Δημητρούλη

Τη φήμη συνέθεσε ο Ιωάννης Δημητρούλης το 2009, όταν ήταν μέλος στο χορό των Μαϊστόρων, εμπνευσμένος από την αγάπη του καθηγητή του, Γρηγορίου Στάθη, που είχε για τον πλ.΄α πεντάφωνο.

https://www.youtube.com/watch?v=1PSRlwmnKdY
 
Last edited by a moderator:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
[Σημ. συντ.]Τα δύο ίδια θέματα συγχωνεύθηκαν. Η προέλευση του αρχικού ακούσματος προέρχεται από εδώ, όπου και περισσότερες πληροφορίες περί της έκδοσης του ψηφιακού δίσκου και της σύνθεσης.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ,Η ΦΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΛΩΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΛ.Α ΠΕΝΤΑΦΩΝΟΣ...
Αφού βρήκατε το μουσικό κείμενο κ. Γκοτζαμάνη, γιατί δεν το αναρτάτε κι εδώ; Το έδωσε ο κ. Δημητρούλης, που το είχε υποσχεθεί στα προηγούμενα;
Καλημέρα,σήμερα βρήκα το μήνυμα,θα ψάξω να το βρώ και να σας το στείλω.(Σας άρεσε;Αν και το έγραψα για να το ψάλουμε ενίοτε ,σε ναό ούτε μια φορά δεν το ψάλαμε παρα μόνο στο cd.)
 
Last edited:

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
Μέχρι να έρθει το κανονικό: YouTube (1080p) -> PrintScreen -> 3 PNG images -> GIMP -> 1 PNG image -> PDF

Πρόσθεσα και μία απλή που νομίζω ότι λείπει στη λέξη Ι-ι-ω-ω-νι-ι-ι-ι-ι-ι-ας ...
 

Attachments

  • Φήμη Μητροπολίτου Χίου Διονυσίου - ήχος πλ α πεντάφωνος - Ιωάννου Δημητρούλη.pdf
    214.5 KB · Views: 160
Συγνώμη που άργησα. Όλη την ημέρα φτιάχνω video.
Μου την έδωσε ο κ. Δημητρούλης, επειδή είχα ανεβάσει τη φήμη χωρίς το μουσικό κείμενο στο YouTube και τη ζητούσαν σε μουσικά κάποια άτομα!!
Μου την καθαροέγραψε και μου την έστειλε λοιπόν.
 

Attachments

  • φημη μητροπολιτου Χίου.pdf
    356.3 KB · Views: 112
Ψέλνουν οι Μαιστόροι.

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ και δημοσίως για το video και την καλαίσθητη παρουσίαση!..Να είσαι καλά!..
Επίτρεψε μου να να διορθώσω,στο συγκεκριμένο δεν ψάλλουμε με τους Μαίστορες της Ψαλτικής Τέχνης,αλλά ψάλλουμε κάποιοι Χιώτες μαζί με φίλους απο Αθήνα υπο την διεύθυνση του κ.Ηρακλή Μαλανδρίνου(ψάλτη του Ι.Ν.Αγ.Μαρίνας Χίου και δασκάλου Βυζ.Μουσικής)..
Όταν ήμουν στο Χορό των Μαιστόρων θυμάμαι την ιδιαίτερη αγάπη που είχε(και ακόμα έχει)ο κ.Γρηγόριος Στάθης στον πλ΄α πεντάφωνο,μας το μετέδιδε και εμάς στα ψαλσίματα όπως με το "Πάντερπνον" κράτημα του Χαλάτζογλου στον αυτόν ήχο αλλά και με άλλα,ακόμα και δικά του καταπληκτικά αν μη τι άλλο μελωδήματα..
Αποτέλεσμα αυτής της αγάπης και συμπάθειας για τον ήχο,ήταν η παραπάνω προσπάθεια,την φήμη τη έγραψα επί μακαριστού πλέον κυρού Διονυσίου
 
Top