aposapostolopoulos
Απόστολος Αποστολόπουλος
Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
Κατά την 5ετή παραμονή μου στην πόλη των Σερρών καθότι φοιτητής (2003 - 2008) και την ενεργή μου παρουσία στα Ιεροψαλτικά της πόλης, έπεσαν στα χέρια μου κάποιες ηχογραφήσεις του τ.Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών κ.Χρήστου Τσιμερίκα.
Ο κ.Τσιμερίκας διετέλεσε για πάνω 30 χρόνια Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού των Σερρών, ενώ και για αρκετά χρόνια Λαμπαδάριος του. Άποσύρθηκε από την ενεργό ιεροψαλτική δράση εφέτος, όμως όπως μαθαίνω συνεχίζει να ψάλλει περιστασιακά σε διαφόρους ναούς. (Για πιο συγκεκριμένες βιογραφικές λεπτομέρειες θα επανέλθω με ανάλογο μήνυμα).
Ετοίμασα κάποιο δείγμα από τις ηχογραφήσεις αυτές.
Αποσπάσματα Όρθρου και Θείας Λειτουργίας κατά την ημέρα της ονομαστικής εορτής του Μακαριστού Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κυρού Μαξίμου. Δυστυχώς δε γνωρίζω το έτος της ηχογράφησης.
Η ποιότητα του ήχου (ότι μπορούσα έκανα), όχι και η καλύτερη λόγω της κασέτας.
Υ.Γ. Είχα την τύχη, δύο φορές να ψάλω απέναντι από τον Πρωτοψάλτη ως Λαμπαδάριος, αλλά και πολλές φορές δίπλα του ως βοηθός.
Κατά την 5ετή παραμονή μου στην πόλη των Σερρών καθότι φοιτητής (2003 - 2008) και την ενεργή μου παρουσία στα Ιεροψαλτικά της πόλης, έπεσαν στα χέρια μου κάποιες ηχογραφήσεις του τ.Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών κ.Χρήστου Τσιμερίκα.
Ο κ.Τσιμερίκας διετέλεσε για πάνω 30 χρόνια Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού των Σερρών, ενώ και για αρκετά χρόνια Λαμπαδάριος του. Άποσύρθηκε από την ενεργό ιεροψαλτική δράση εφέτος, όμως όπως μαθαίνω συνεχίζει να ψάλλει περιστασιακά σε διαφόρους ναούς. (Για πιο συγκεκριμένες βιογραφικές λεπτομέρειες θα επανέλθω με ανάλογο μήνυμα).
Ετοίμασα κάποιο δείγμα από τις ηχογραφήσεις αυτές.
Αποσπάσματα Όρθρου και Θείας Λειτουργίας κατά την ημέρα της ονομαστικής εορτής του Μακαριστού Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κυρού Μαξίμου. Δυστυχώς δε γνωρίζω το έτος της ηχογράφησης.
Η ποιότητα του ήχου (ότι μπορούσα έκανα), όχι και η καλύτερη λόγω της κασέτας.
Υ.Γ. Είχα την τύχη, δύο φορές να ψάλω απέναντι από τον Πρωτοψάλτη ως Λαμπαδάριος, αλλά και πολλές φορές δίπλα του ως βοηθός.
Attachments
-
01 - Εις πολλά έτη=1'13''.mp3499.5 KB · Views: 97
-
02 - Πάσα πνοή, πλ του Δ'=1'33''.mp3638.8 KB · Views: 123
-
03 - Τον Δεσπότην=5'41''.mp32.3 MB · Views: 103
-
04 - Δοξολογία αργή Βιολάκη, πλ του Β'=8'45''.mp33.5 MB · Views: 127
-
05 - Δύναμις Παλλάση=4'13''.mp31.7 MB · Views: 86
-
06 - Εις πολλά έτη, Ευαγγελίου=0'45''.mp3308.4 KB · Views: 38
-
07 - Χερουβικό, πλ του Α'=8'49''.mp33.5 MB · Views: 93
-
08 - Κύριε ελέησον, Παράσχου κύριε, Λειτουργικά Μιχ Χατζηαθανασίου, Ήχος Α'=5'18''.mp32.1 MB · Views: 63
-
09 - Άξιον Εστίν Μιχ Χατζηαθανασίου, Ήχος Α'=2'59''.mp31.2 MB · Views: 146