Τσιαμούλης Χρήστος

nektar

νεοαρχάριος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΝΕΟ ALBUM
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ – ΩΔΗ ΜΩΥΣΕΩΣ


Kυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Χρίστου Τσιαμούλη «Ωδή Μωϋσέως» σε ποίηση του μακαριστού Γέροντος Μωϋσέως Αγιορείτου και του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού. Τραγουδούν οι Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Παπάζογλου, Φωτεινή Δάρρα, Καίτη Κουλλιά και ο συνθέτης. Με συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών και σε ενορχήστρωση από τον Θεόδωρο Κοτεπάνο και σε παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός συνθέτης Χρίστος Τσιαμούλης ασχολείται με το Άγιον Όρος. Ήδη το 1991 είχε εκδώσει το «Άθως ο εμός», το οποίο σηματοδότησε την εποχή του.
Ο ίδιος ο συνθέτης λέει για την νέα αυτή δουλειά του: «Οι όμορφες Αγιορείτικες εικόνες, που ξεπηδούν μέσα από τις ασκητικές και μοναχικές του εμπειρίες, μου ήταν γνώριμες και αγαπητές, μέσα από τις συνεχείς επισκέψεις μου στο περιβόλι της Παναγιάς. Έντυσα λοιπόν με Ελληνοπρεπείς μελωδίες τον σοφό και εμπνευσμένο λόγο του Γέροντος Μωϋσέως και του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, και αυτός έγινε τραγούδι για να μπει από τα χείλη στις καρδιές και να ριζώσει. Και καθώς μας πλημμυρίζουν ένθεα αισθήματα, ανταποδίδουμε με «Ωδές πνευματικές» την ευγνωμοσύνη μας στον ουράνιο Πατέρα μας για τις πλούσιες δωρεές Του».
Στα ποιήματα που υπάρχουν αναφορές στο Άγιον Όρος, την Παναγία, τους Αγίους, τις Οσιακές μορφές, βλέπουμε την κίνηση της ταλαιπωρημένης καρδιάς για να φτάσει στο λιμάνι της Θεϊκής Αγκαλιάς. Δεν υπάρχει σε αυτά ίχνος έπαρσης, αγανάκτησης, ξεσπάσματος ή διεκδίκησης δικαιωμάτων. Όλη αυτή η πορεία ακολουθεί τον δρόμο της ησυχίας, της μετάνοιας, της αληθινής Αγάπης.
Δείτε το music video «Παντοβασίλισσα» εδώ:Δείτε το ολόκληρο το album στο Youtube ΕΔΩ
Ακούστε ολόκληρο το album το στο Spotify ΕΔΩ
Κατεβάστε το album ΕΔΩ
Saint Maxim the Greek Institute 2020
Subscribe στο κανάλι: ΕΔΩ


🌐 Official Accounts Saint Maxim the Greek Institute
https://geni.us/SaintMaximtheGreek
🌐 Official Accounts Christos Tsiamoulis
https://geni.us/ChristosTsiamoulis
 

Attachments

  • Δελτίο τύπου - Χρίστος Τσιαμούλης - Ωδή Μωυσέως (2020).doc
    896.5 KB · Views: 6
Top