Τιμητική εκδήλωση Ιεροψαλτών στην Επαρχία Αλμυρού

ψαλμός 50ός

Ελένη Ντόβα-Χατζή
#1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, και ώρα 6,30μμ, στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αλμυρού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου μας κ.κ. Ιγνατίου, ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου "Ιωάννης ο Κουκουζέλης", σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού, τιμά δύο παλαίμαχους Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη χορωδία του Συνδέσμου, υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου του Ι.Ν.Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, κ. Δημ. Χατζηγεωργίου.
Προσκαλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την Εκδήλωση.
Το ΔΣ του Συνδέσμου​
 

ψαλμός 50ός

Ελένη Ντόβα-Χατζή
#2
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
• Έναρξη ώρα 6,30μμ
• Χαιρετισμός Δημάρχου Αλμυρού κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου.
• Χαιρετισμός Προέδρου Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου κ. Ευσταθίου Γραμμένου.
ΜΕΡΟΣ Α΄
• Παρουσίαση εκκλησιαστικών ύμνων από την χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου.
• Την χορωδία διευθύνει ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, κ. Χατζηγεωργίου Δημήτριος.
ΜΕΡΟΣ Β΄
• Ομιλία-Παρουσίαση του βιογραφικού των Ιεροψαλτών, κ. Νιφόρου Χρήστου, ο οποίος διετέλεσε Ιεροψάλτης στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Μικροθηβών και κ. Κουτσαυτίκη Ηλία, ο οποίος διετέλεσε Ιεροψάλτης στον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων του ομωνύμου χωρίου, από τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου κ. Πρασσά Βασίλειο.
• Απονομή τιμητικών πλακετών στους ανωτέρω Ιεροψάλτες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο.
• Κλείσιμο της εκδήλωσης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο.
Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Φιλόλογος και Λαμπαράδιος του Ι.Ν.Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Βόλου, κ. Ξενάκης Χρίστος.

Υ.Γ. Ο Σύνδεσμός μας, εδώ και πολλά έτη, τιμά παλαιούς Ιεροψάλτες, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στα Αναλόγια της Μητροπόλεώς μας.
Οι δύο προαναφερόμενοι Ιεροψάλτες, υπηρέτησαν στα Αναλόγιά τους, πάνω από 50 έτη ο καθένας​
.
 

ψαλμός 50ός

Ελένη Ντόβα-Χατζή
#3
Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Ψαλτολογίου,
Εστέφθη από μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή που μας πέρασε, 10/11/2013, η μουσική εκδήλωση τιμής παλαιών Ιεροψαλτών της Επαρχίας Αλμυρού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα.
Η ανωτέρω μουσική εκδήλωση, έλαβε χώρα στον Ι.Ν.Αγ. Δημητρίου και Πολυούχου της πόλεως του Αλμυρού.
Ήταν η Πρώτη εμφάνιση της Χορωδίας του Συνδέσμου μας μετά το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο.
Σας παραπέμπω στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας, όπου έχει αναρτηθεί η όλη εκδήλωση με σχετικές φωτογραφίες.
Ακολούθως επισυνάπτονται τα ακούσματα, τα οποία απέδωσε η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου, με χοράρχη τον κ. Δημήτριο Χατζηγεωργίου, Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγ. Κωνταντίνου και Ελένης Βόλου.
Καλή ακρόαση
 

Attachments

Last edited:
#5
Νέα , αύξουσα και αισιόδοξη δυναμική στη χορωδιακή υμνολογία στο Βόλο και - ίσως- όχι μόνο. Υποδειγματική εκτέλεση και δεξιοτεχνία, πειθαρχία και προσοχή στη λεπτομέρεια. Θαυμάσιο, με ευρηματικές νέες θέσεις και οπτικές το δοξαστικό του Αγίου Δημητρίου από τον άρχοντα μουσικοδιδάσκαλο της Μ.Χ.Ε κ. Νικολέρη. Χοράρχης που κρατάει γερά στα χέρια του χορωδούς, υμνωδούς, γνώστες και πειθαρχημένους. Θερμότατα συγχαρητήρια. Ελπίζουμε στην αύξουσα παρουσία σας στο χορωδιακό στερέωμα της χώρας. Σας ευχαριστούμε.
 
#6
Στον ακόλουθο σύνδεσμο είναι το βίντεο της τιμητικής εκδήλωσης.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικές οι στιγμές που οι δύο τιμώμενοι παλαιοί ιεροψάλτες, ο κ. Χρήστος Νιφόρος, επί 54 έτη ιεροψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Μικροθηβών και ο κ. Ηλίας Κουτσαυτίκης, επί 50 έτη ιεροψάλτης του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, του ομωνύμου χωρίου, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού, δεχόμενοι τις τιμητικές τους πλακέτες λένε δυό λόγια στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και ψέλνουν (χρονική διάρκεια στο βίντεο από 37:25 έως 43:01).

http://www.youtube.com/watch?v=yeoeqVncOv8
 
Top