Ταλιαδώρος-Πέττας-Δόντσιος-Βουγιουκλής: Αγ. Σοφία 26-3-2007

Aγαπητοί φίλοι θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Πρωτοψάλτης κ. Αθανασιος Πέττας ήδη από του έτους 2006,έχει τιμηθεί υπό του Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ,με τον Χρυσούν Σταυρόν του Αγίου Σπυρίδωνος και το οφφίκιον του Άρχοντος Πρωτοψάλτου.
 

tb---

τσοπάνης
Οπότε πλέον θα κοιμόμαστε ήσυχοι για την "πατριαρχική, σωστή, παραδοσιακή, κτλ " ψαλτική στον Πειραιά.

Ο σεβασμός είναι δεδομένος για τον κ. Πέττα και όλους τους ψάλτες, αλλά μερικά πράγμτα πρέπει να λέγονται ~
 

aposto

Παλαιό Μέλος
Ειπαμε ολοι τους στην παρουσα εκδηλωση ηταν πολυ καλοι να μη ξεχναμε πανω απ ολα πως μεταξυ των ψαλτων υπαρχει τεραστια κοντρα μεταξυ τους χρονια τωρα ε δεν θα μπορουσε να λειψει κ απο αυτη την εκδηλωση ουτε για διαπαιδαγωγηση εγινε ουτε για κατι αλλο.Ταλιαδωρος καλυτερη φωνη Καραμανης καλυτερη γραφη εδω τρωγομαστε εμεις μετο παραμικρο ποσο μαλλον αυτοι που ειχαν κ μια καριερα μπροστα τους.Γιαννη σε περιμενουμε Αθηνα το Δεκεμβρη οπως ειχες πει.
 
Last edited:
O Καραμάνης ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του .
Πρωτοπόρος σε όλα (και στις εκδόσεις ).
Τι από αυτά που λέει , δεν ισχύει ;
Και μην ξεχνάμε , τι πρόσβαση είχε τότε στις πηγές ο Καραμάνης (άλλο σήμερα που η ροή των πληροφοριών - και δη μέσω ίντερνετ - είναι συνεχής ), αλλά και τις γραμματικές του γνώσεις .
Όσον αφορά τα διαστήματα , προκαλώ (και παρακαλώ) όλους , να ακούσουν την ανάρτηση με τον καλοφωνικό ειρμό "πάσαν την ελπίδα μου " αλλά και άλλες αναρτήσεις του μεγάλου δάσκαλου .
Αυτά που λέει , είναι του Μανουήλ του Βρυένιου.
Τα απαξιωτικά σχόλια από κάποιους "ασεβείς " τα ξανα είδαμε και σε συνέδρια ...
"Άφες αυτοίς ... ου γαρ οίδασι.."
 
Last edited:
και δεν μπορεί να φανεί απαρατήρητο το μεγαλείο του Ταλιαδώρου ο οποίος λέει στο τέλος
ότι:
" ο κύριος Καραμάνης είχε κάθε δικαίωμα να προβεί σε κάποιες παρατηρήσεις που εν πολλοίς έχουν σημασία και κάποιο βάθος ..."
 

aposto

Παλαιό Μέλος
Το μεγαλειο του Ταλιαδωρου σιγουρα δεν μπορει να περασει απαρατηρητο αλλα Αποστολε αν προσεξεις οταν μιλησε μετα τον αειμνηστο Αθανασιο Καραμανη κ τις σχετικες παρατηρησεις ο ιδιος ουσιαστικα δεν τις δεχεται κ αυτο φαινεται απο το λογο του διοτι λεει οτι οντως το ειχε το δικαιωμα ο Καραμανης να κανει τις σχετικες παρατηρησεις (στα παιδια αυτο ειπε στα παιδια αρα πλην του εαυτου του)
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Μέσα στα άλλα ενδιαφέροντα μεγαλοβδομαδιάτικα βυζαντινά που μετέδωσε η TV100 τη Μεγάλη Παρασκευή, μετέδωσε και την εν θέματι συναυλία. Φυσικά, το μηχανάκι το είχα ήδη προγραμματισμένο, αφού τέτοια βίντεο δεν παίζονται συχνά!

 
Top