Π71. Μουσικὰ Κυριακῆς Ἁγίων Πατέρων Α´ Οἰκ. Συνόδου

#1
Αντέγραψα το Δοξαστικό των Αγίων Πατέρων από χειρόγραφο του μακαριστού Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ. Χ. Ε. Θρασυβούλου Στανίτσα. Το επισυνάπτω για όποιον θελήσει να το ψάλλει την ερχόμενη Κυριακή.
 

Attachments

Last edited:

georgiosben

Γιώργος Μπενέτσης
#2
Ανεβάζω το Δοξαστικό των Αίνων της Κυριακής των ''Αγίων Πατέρων'' σε σύνθεση του Θεοδοσίου Γεωργιάδη. Το Δοξαστικό παραχωρήθηκε ευγενώς απο τον μαθητή του Γεώργιο Λαμπρόπουλο και καταχωρήθηκε στο βιβλίο του κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλου «ΑΡΩΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ».
 

Attachments

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#3
Ο Όρθρος της Κυριακής των Αγίων Πατέρων πάντα κατά το ΤΜΕ. Ευχαριστώ τον π. Μάξιμο για την βοήθειά του σε κάποια ζητήματα τυπικού. Χωρίς να θέλω να κολακεύσω ούτε αυτόν, ούτε τα τόσα μέλη του forum, πιστεύω ότι είναι μεγάλη ευλογία να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι να σε συμβουλεύουν όταν παραστεί ανάγκη.

Στα κείμενα που περιλαμβάνονται, ότι έχει υποστεί κάποια αλλαγή από μέρους μου, τιτλοφορείται ως "Κατά ερμηνείαν...". Λόγω των επιλογών αρκετών συναδέλφων την συγκεκριμένη Κυριακή, υπάρχει το Δοξαστικό των Αίνων και κατά τον Πέτρο Λαμπαδάριο και κατά τον Κων. Πρίγγο.

Καλή δύναμη σε όλους.
 

Attachments

Last edited:

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#4
Το αυτόμελο "Τριήμερος Ανέστης Χριστέ" σε σκληρό χρώμα από τους Φωκαέα και Κουτσαρδάκη. Το κείμενο με τα δείγματα του "Τριήμερος Ανέστης" ξανανέβηκε με την προσθήκη μίας δικής μου προσπάθειας σύνθεσης του μέλους. Οι Λαμπαδάριοι έχουν τον τελευταίο λόγο.
 

Attachments

Last edited by a moderator:
#5
[Σημ. συντ. (π.Μ.)] Αντιγραφή από εδώ.

Λοιπόν, το ξανανεβάζω διορθωμένο μετά τις υποδείξεις του π. spyridon και του Nikos L. τους οποίους ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσαν!!!
 

Attachments

Last edited by a moderator:

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
#6
Μια κ η Κυριακή μεθαύριο είναι ξεχωριστή, θυμήθηκα κάτι που αν μου επιτρέπει ο δημιουργός του, υπενθυμίζω στους μερακλήδες του φόρουμ...

Δ.
 
#7
Μία σύνθεση του μακαριστού Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου Αβραάμ Ευθυμιάδου, που μου έδωσε όταν έψαλλα στον Ι. Ν. των 318 Αγίων Πατέρων για την Πανήγυρι. Το ανεβάζω μετά από πολύ σκέψη...

Με τον Άρχοντα διατηρούσα μία πάρα πολύ καλή σχέση δασκάλου -μαθητού, από τον καιρό που υπηρετούσα στην Λήμνο ακόμα (1992) μέχρι και της κοιμήσεώς του.

Έχω στην κατοχή μου κάποια μαθήματα ανέκδοτα που μου είχε εμπιστευθεί ο κυρ Αβραάμ, κυρίως δοξαστικά από το ανέκδοτο δοξαστάριό του (το οποίο κάποια στιγμή θα δημοσιευτεί).

Επειδή πολλοί νέοι, όψιμα ενασχολούμενοι με την ψαλτική τέχνη δεν τον γνωρίζουν (δυστυχώς), ή έχουν ακούσει ελάχιστα για αυτόν τον έτερο Τιτάνα (όπως λέει και ο Νικόλαος!) της "Χρυσής Πεντάδας" της βυζαντινομάνας Θεσσαλονίκης, θα ανεβάσω ενδεικτικά δύο δοξαστικά, αριστουργήματα, δείγματα της καλλιτεχνικής του ευαισθησίας και της μουσικής του ιδιοφυΐας.

Ας είναι αιωνία του η μνήμη...
 

Attachments

Last edited by a moderator:

ψαλμός 50ός

Ελένη Ντόβα-Χατζή
#8
Έγραψα όλη την ακολουθία των Αγίων Πατέρων, εκτός από το δοξαστικό και την δοξολογία και σας την προσφέρω σε pdf και σε mel (για τα... μέλια...:):))

Πηγές: Αναστασιματάριον Ιωάννου, Όρθρος Χρυσάνθου Θεοδοσοπούλου, Πεντηκοστάριον π. Κωνσταντίνου Παπαγιάννη.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

yuemm

Μέλος
#9
Καλησπέρα ,
μπορεί κανείς να ανεβάσει το κείμενο του Δοξαστικού των Αγίων Πατέρων από τον Θεοδοσόπουλο;

Ευχαριστώ.
 

ψαλμός 50ός

Ελένη Ντόβα-Χατζή
#10
Καλησπέρα ,
μπορεί κανείς να ανεβάσει το κείμενο του Δοξαστικού των Αγίων Πατέρων από τον Θεοδοσόπουλο;

Ευχαριστώ.
Δικό σας
 

Attachments

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
#12


Το κείμενο ανέβηκε από το Νικόλαο σε ένα θέμα που άνοιξε ο κύριος Τάσος Νάσσης εδώ: http://analogion.com/forum/showthread.php?t=20544
Eυχαριστούμε και τους δύο θερμά για την προσφορά τους.


 

Attachments

Last edited:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#15

Μοῦ κάνει ἐντύπωση ὅτι δέν ὑπάρχει κανένα ἀρχεῖο σχετικό μέ τόν ἑσπερινό.
Ἑσπέρια στιχηρά τῶν Πατέρων (κατά τό Ἡ ἀπεγνωσμένη) καί τά δύο δοξαστικά (Τὰς μυστικὰς σήμερον καί Τὴν ἐτήσιον μνήμην σήμερον).

Μᾶλλον δέν τά χρειάζεται κανείς...

Πρέπει ὅμως νά βοηθᾶμε (καί ἰδίως τούς λαμπαδαρίους).


 
Top