Πως σας φαίνονται τα...κοκοράκια μας;

Πως σας φαίνονται...τα κοκοράκια μας

 • Ωραίοι! (...και συμβολικοί...)

  Votes: 42 63.6%
 • Ε, δεν βαριέσαι καλό είναι...

  Votes: 10 15.2%
 • Χάλια! (...με χυλοπίτες θα ήταν καλύτεροι...)

  Votes: 6 9.1%
 • Τίποτα καλύτερο δεν βρήκατε;

  Votes: 7 10.6%
 • Δεν ξέρω, δεν απαντώ και δεν τρώω κοτόπουλο.

  Votes: 1 1.5%

 • Total voters
  66

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
#1
...φυσικά αναφέρομαι στο λογότυπο του forum...
Εγώ δεν θα ψηφίσω για να μην επηρεάσω με την (...βαρύνουσα φυσικά...) γνώμη μου το κοινό!
;)
 

emil

Παλαιό Μέλος
#4
Καλό είναι το banneraki για αρχή,χαίρομαι που έγινε μια τέτοια προσπάθεια :)
 

Magdalene

Μαγδαληνή Κουμπαρούλη
#5
Εικαστικά δεν με χαλάει καθὀλου. Μἠπως ὀμως προδιαθἐτει για....
κοκορομαχἰες?
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#6
Πολύ συμβολικά, αν και καλές θα ήταν και μερικές κοτούλες...:)
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
#9
Είπα να μην ψηφίσω, αλλά τελικά θα ψηφίσω. Εμένα δεν μ' αρέσουν!:eek: (...άσε που πεινάω όποτε μπαίνω στο φόρουμ...) :p

Δεν ξέρω, με παραπέμπουν σε κοκορομαχίες και δεν μου αρέσει αυτό (άσχετα αν στην πράξη μπορεί και να συμβαίνει)...;)
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#10
...για την γεύση εννοείς, ή για το συμβολικό του πράγματος; :p
Και για τα δύο αλλά και για κανένα αυγουλάκι (να βγει και κάτι απ'την όλη φασαρία των κοκοριών:)).
 

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#11
Εικαστικά δεν με χαλάει καθὀλου. Μἠπως ὀμως προδιαθἐτει για....
κοκορομαχἰες?
(Ας μιλήσει κι ένας χωρίς βαρύνουσα γνώμη).
Εγώ θα έλεγα να το ξανασκεφτούμε το θέμα.
Η όλη αισθητική του φόρουμ γενικά είναι πολύ υψηλή καιόσοι συνέβαλαν σ' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια. Ακόμα και τα κοκοράκια είναι πολύ ωραία ζωγραφισμένα. Αλλά σε επίπεδο συμβολικό/ψυχολογικό κάτι δεν πάει καλά μαζί τους.
Δεν είναι μόνο οι κοκορομαχίες. Είναι και το ότι παραπέμπουν σε μια αλαζονική διάθεση (πβ. το ρήμα κοκορεύομαι). Από διάφορες παγιωμένες φράσεις, παρομοιώσεις, αλλα ακόμα και λαϊκές αφηγήσεις (ίσως και παροιμίες; δεν ξέρω), καταλαβαίνουμε ότι ο κόκορας έχει συνδεθεί στη συνείδηση του μέσου ομιλητή με αυτόν που έχει μια μοναδικότητα ανάμεσα σε πιο αδύναμα όντα (τις κότες), τραγουδάει για να κάνει εντύπωση (μέχρι που βραχνιάζει) και που νιώθει ότι χάρη σ' αυτόν ξημερώνει.
(Τι μας λες πρωί, πρωί....).
Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχει εικονογραφικά αποτυπωθεί στην υμνολογία και γενικότερα την παράδοση της εκκλησίας ως ψαλτικό σύμβολο (πβ. αντίθετα την αηδόνα, τον τέττιγα, την εύλαλον χελιδόνα, την περιστερά ακόμα κ.λπ.). Ο μόνος συνειρμός που μας δημιουργεί είναι αρνητικός (αυτός της αρνήσεως του Πέτρου).

Νομίζω λοιπόν ότι δεν είναι προσβολή της ιστορίας του φόρουμ να τα αλλάξουμε -ύστερα από συμφωνία ή/και ψηφοφορία- και να μπει στη θέση τους κάτι πιο σχετικό εικονογραφικά με την ψαλτική παράδοση (π.χ. αηδόνια, άγγελοι, κάποιος ψάλλων βοσκός με λύρα, κάποια ομάδα με όργανα και κύμβαλα κ.λπ.).
Τι γνώμη έχετε;

ΥΓ Μη σας κάνει εντύπωση η ώρα, ήμουν σε νυχτερινή λειτουργία
 
Last edited:

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#12
Εγώ αυτό που θα ήθελα να προσθέσω, είναι ότι πέρα από τα κοκοράκια αυτά καθ' αυτά, μου άρεσαν οι επιλογές του δημοψηφίσματος, οι οποίες εκτός από ψάλτες, αναφέρονται και σε μακαρονάδες (χιλοπιτάδες) και σε χορτοφάγους :).
 
Last edited:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#13
Εὐχαριστοῦμε τόν Γιῶργο πού ἀνέδειξε αὐτό τό θέμα πού μᾶς μεταφέρει στίς ἀρχές τῆς νέας δημιουργίας τοῦ Ψαλτολογίου, τό ὁποῖο ἑτοιμάζεται νά γιορτάσει τά πρῶτα του γενέθλια. Συμφωνῶ μέ τόν Γιῶργο στό ὅτι
Η όλη αισθητική του φόρουμ γενικά είναι πολύ υψηλή και όσοι συνέβαλαν σ' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια.
...ἄν καί ἀπό τότε μέ τίς σύντονες καί ἐπιμελημένες προσπάθειες τοῦ Διαχειριστοῦ ἔχει ἀναβαθμισθεῖ ἀκόμη ἐπί τό καλλίτερο καί φωτεινότερο, κάτι πού σοῦ δημιουργεῖ εὐχάριστη εἰκόνα περιβάλλοντος καί περιήγησης, καί ἱλαρή διάθεση συμμετοχῆς.
Οἱ πετεινοί εἶναι πολύ ὡραῖοι καί ἐκτός ἀπό τούς ἄλλους συμβολισμούς, μᾶς παραπέμπουν στό alert καί στό alarm. Ἤτοι στό «γρηγορεῖτε», ὅπως γράψαμε καί ἀλλοῦ.
Εἶναι χαρακτηριστικά τά λόγια τοῦ Κυρίου καί σχετικά:
«γρηγορεῖτε οὖν· οὐκ οἴδατε γὰρ πότε ὁ κύριος τῆς οἰκίας ἔρχεται, ὀψὲ ἢ μεσονυκτίου ἢ ἀλεκτοροφωνίας ἢ πρωΐ· μὴ ἐλθὼν ἐξαίφνης εὕρῃ ὑμᾶς καθεύδοντας. ἃ δὲ ὑμῖν λέγω, πᾶσι λέγω· γρηγορεῖτε» (Μαρκ. ιγ΄ 35-37).​

Υ.Γ. Εἶναι καιρός, μέ τήν κοντινή συμπλήρωση ἔτους λειτουργίας τοῦ φόρουμ, κάποια παλαιά καί ἀρχικά μέλη νά ἐπανέλθουν, ὅπως ὁ εὐγενέστατος καί συμπαθής μοι, καί ἔχων συμμετάσχει στήν παρούσα συζήτηση, Γιάννης Τσιοτσιόπουλος, Λαμπαδάριος τοῦ κυρ-Λυκούργου Ἀγγελόπουλου, πού φαίνεται πώς παρακολουθεῖ τό Ψαλτολόγιον.
 

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
#14
Ευρισκόμενος προ ετών εις Καστοριάν, διαπίστωσα ότι μια από τις τοπικές "σπεσιαλιτέ" της κουζίνας των Καστοριανών είναι ο Κόκορας κρασάτος.
Να προστεθεί στο γκάλοπ και η επιλογή για αυτό το μενού παρακαλώ :D
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
#15
Κι εμένα με παραπέμπουν σε κοκορομαχίες και μόνο, κάτι που γίνεται περισσότερο εμφανές από όποιον περιηγηθεί έστω και λίγο στο Ψαλτολόγιο... Βέβαια αυτά τα πράγματα γίνονται σε κάθε φόρουμ, αλλού περισσότερο κι αλλού λιγότερο (συμμετέχω σε πολλά κι έχω δει και καλύτερες και χειρότερες καταστάσεις).
Γενικά νομίζω ότι θα έπρεπε αισθητικά να είχαμε ένα καλύτερο banner, με λίγο 3D μέσα, fades, layer masks κλπ., για όποιον ξέρει λίγο από γραφικά. Αλλά επειδή έχει πλάκα ο συνειρμός με τα κοκόρια που μαλώνουν, ψήφισα το τόσο εκφραστικό Ε, δεν βαριέσαι καλό είναι..."!!
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
#16
...είχα ρέντα όταν έγραφα αυτή την δημοσκόπηση...
Αλλά εξακολουθούν να μην μου αρέσουν, αν και πλέον δεν μου κάνουν εντύπωση, τα έχει συνηθίσει το μάτι. Πάντως Δημήτρη μια αλλαγή (αισθητικής φύσεως) που και που δεν θα έβλαπτε (λες και δεν σου φτάνει ο συντονισμός...).
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#17
Τα βρήκα τυχαία τότε, σε ψαλτική ανθολογία του παπά-Εφραίμ, ψάχνοντας για επίγραμμα του forum. Έχουνε πολλαπλό συμβολισμό όπως αναφέρθηκε, όχι μόνο την κοκορομαχία (το έχουν και αυτό! είναι μία πραγματικότητα). Εξαρτάται από τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσει κανείς... (με συνειρμό και στις συζητήσεις του forum). Εγώ τα είδα και σαν πουλιά που παρά τις αντίθετες τοποθετήσεις τους "τσιμπάνε" επιλεκτικά ότι καλό και χρήσιμο βρίσκουν γύρω τους. Και όλα αυτά έχοντας και βλέποντας το Σταυρό που υπάρχει στη μέση, ενώνοντας τα διεστώτα.

Από τη δημοσκόπηση φαίνεται οτι οι περισσότεροι δεν τα είδαν αρνητικά (μάλλον τους άνοιξε και η όρεξη!! :))

Αλλάζοντας το επίγραμμα μάλλον θα χρειαστεί και ανανέωση των χρωμάτων του forum που είναι μια διαδικασία αρκετά επίπονη (να βρείς ποιά χρώματα ταιριάζουν για ένα σωρό περιπτώσεις (μενού, κουμπιά, μηνύματα, λίστες, πλαίσια, φόντο κτλ.). Εάν έχετε πάντως κάποιο νέο επίγραμμα να προτείνετε, στείλτε το σε μένα προσωπικά με email και το συζητάμε. Ευχαριστώ.
 

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#18
Δεν πειράζει αγαπητέ Δημητρη,
εγώ προσωπικά -που άνοιξα και το θέμα εκ νέου- τα βλεπω ήδη αλλιώς ύστερα από το σχόλιό σου και δεν θα με πείραζε να μείνουν έτσι, αν συμφωνούν και οι άλλοι.

Εξάλλου είναι και θεμα ιστορίας του φόρουμ.
 
Top