Προαναγγελία Εγχειριδίου Μελωδίας και Αρμονίας Αστερίου Δεβρελή

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Μνήμες», που κυκλοφόρησε πριν τρεις μήνες ο κ. Αστέριος Δεβρελής, γράφει στο τέλος:

Αγαπητοί μου φίλοι,

Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η εργασία μου με τίτλο ΜΝΗΜΕΣ... ίσως είναι και η τελευταία της ζωής μου, διότι «το γήρας ουκ έρχεται μόνον...», και ίσως αποτελέσει το «κύκνειο άσμα...» μου.

Κατόπιν τούτου, τον πήρανε τηλέφωνο κάποιοι φιλόμουσοι προκειμένου να του εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους γι' αυτή του την απόφαση και να τον προτρέψουν για τη συγγραφή ενός ακόμη πονήματος για κάτι που, μετά από τα 26 μουσικά βιβλία που εξέδωσε, είναι ο αρμοδιότερος να μιλήσει: τους κανόνες που διέπουν την ορθογραφία και τη μελοποιία της μουσικής μας. Το δούλεψε στο μυαλό του και το αποφάσισε, οπότε μου απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση προς ενημέρωσιν των φιλομούσων:


Αναμένουμε, λοιπόν, με πολύ ενδιαφέρον!
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Μου έστειλε ο κ. Δεβρελής άλλη μια προαναγγελία της εκδόσεως αυτής, που τυπώθηκε σε 16σέλιδο φυλλαδιάκι. Επειδή έτυχε να δω τα προσχέδια της εκδόσεως, μπορώ να σας πω μετά λόγου γνώσεως ότι πρόκειται για κάτι εξαιρετικό και μοναδικό στο είδος του, που ανοίγει δρόμους και για τους αυριανούς μελοποιούς, καταθέτοντας με κάθε δυνατή λεπτομέρεια όλο το καταστάλαγμα της εμπειρίας ενός μελοποιού που έχει στο δυναμικό του 28 βιβλία, τα περισσότερα εκ των οποίων αμιγώς μουσικά, και περί τις 100 Ακολουθίες Αγίων. Προσωπικά το θεωρώ ως το σπουδαιότερο πόνημά του. Πρόκειται για ογκωδέστατο έργο, πλέον των 400 σελίδων, τις οποίες έχει προς το παρόν χειρόγραφες αλλά σαφώς δομημένες προς έκδοσιν.
Όπως καταλαβαίνετε, ένα τέτοιο έργο έχει κάποιες οικονομικές απαιτήσεις, τόσο για τη δακτυλογράφηση, όσο και για την εκτύπωσή του. Ως εκ τούτου, όπως θα δείτε στο τέλος του φυλλαδίου, ζητείται χορηγός για να αναλάβει την έκδοση του έργου αυτού, στον οποίο και θα αφιερωθεί το πόνημα.
 

Attachments

  • Pidalion - Triptychon.pdf
    3.1 MB · Views: 169
Top