Ποιοί ήταν / είναι οι δάσκαλοί μας

chris_so

Νέο μέλος
#81
εγω στην αρχη ειχα δασκαλο τον ιωαννη γεννατα καθ. βυζ. μουσικης στην ανωτερα εκκλ. σχολη αθηνων και μετεπειτα καθ. στο εκκλ. λυκειο λαμιας, αλλα ολη την σοφια της βυζ. μουσικης και ολα οσα ξερω εως τωρα τα οφειλω στον αειμνηστο δασκαλο μου αθανασιο μαστρογιαννη απο την δαυλεια βοιωτιας ακουραστος δασκαλος την βυζαντινης μουσικης .. παντα τον ζοριζα αλλα παντα διχως παραπονο φροντιζε να με μαθει ξανα και ξανα ... δασκαλε μου... δεν ημουν εκει οταν παρεδωσες το πνευμα σου στον ζωοδοτη χριστο .. συγχωρεσε με,
 

parianos

Νίκος Γαβαλάς
#82
Σήμερα-σε πρωινή συζήτηση και καφεδάκι με τον δάσκαλο μου Εμμ. Ι. Χανιώτη, Πρωτοψάλτη της Εκατονταπυλιανής Πάρου, μου λέει-
«Είχα κύριο δάσκαλο τους Θεόδωρο Χατζηθεοδώρου Φωκαέα, και τον Χρυσοχοίδη ο οποίος δίδασκε χωρίς να διδάσκει δλδ. μας άκουγε και έλεγε όχι έτσι θα το ψάλλετε έτσι……για τυπικο ειχαμε τον Φαρλέκα δάσκαλο--- ήμουν συμμαθητής με διαφόρους—με τον Σουρλαντζή, τον Τσατσαρώνη, τον Νόννη, τον Χατζημάρκο, τον Χατζηχρόνογλου και προς το τέλος είχε έρθει και Ο Βασιλικός. Εεε….μετά πήγα με τον Τζελλα και τον Περιστέρη στη Μητρόπολη.»
!!!!!!!!!!!!!!!! έμεινα με το στόμα ανοιχτό!!!!!!!
Καλή σας μέρα από την Φθινοπωρινή Πάρο.
 
Last edited:

alexiosz

Αλέξιος Ζαρζάνης
#83
Ξεκίνησα Βυζαντινή Μουσική στη σχόλη "Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης" της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας με Δάσκαλο τον Αείμνηστο Απόστολο Παπαχρήστο Διευθυντη της σχολήςhttp://www.immyrtias.gr/%CE%B5%E1%BC%B0%CF%82-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BD-%E1%BC%80%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%E1%BC%80%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1/ αδελφό του Μητροπολίτου μας κ.κ.Κοσμά.
Στη συνέχεια μετα την εκδημία του Α.Παπαχρήστου την Διευθυνση ανέλαβε ο Νεκτάριος Δροσοπαναγιώτης Λαμπάδαριος και νυν Πρωτοψάλτης του Ι.Ν.Αγίου Γρηγορίου Αγρινίου μαζι με τον Α.Παπαχρήστο.
Ταυτοχρόνως στην ενορία μου έψελνε τότε ο Μαστροσπύρος Αριστόβουλος-Δημήτρης ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός καθηγητης στο μουσικο σχολείο Αγρινίου ο οποιός με ώθησε στη βυζαντινή μουσική.
Τέλος το πτυχίο βυζαντινής μουσικής και το Δίπλωμα μουσικοδιδασκάλου το πηρα με Δασκάλο τον Διευθυντή της σχολής Νεκταριο Δροσοπαναγιώτη.
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ
 
Top