Πηλιουρας Σταυρος=Συναυλια 21-12-09

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
#1
Αγαπητοι Φιλοι
Στις 21-12-09 εδοθη συναυλια Β.Μ. στον Ιερο Ναο Αγιου Ιωαννου Ρεντη Πειραιως . Τον χορο αποτελουσαν πρωτοψαλτες και λαμπαδαριοι ιερων ναων της Αθηνας και του Πειραια . Τον χορο διηυθυνε ο πρωτοψαλτης του ναου , αγαπητος συναδελφος Σταυρος Πηλιουρας , μελος του ''Ψαλτολογιον'' . Επισυναπτω την συναυλια αυτη .

Στην συνεχεια παραθετω μηνυμα του φιλου Σταυρου Πηλιουρα προς τα μελη του ''Ψαλτολογιον'' :

Εύχομαι σε όλα τα μέλη του Ψαλτολογίου Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.
Η Αγάπη, η ελπίδα, η κατανόηση, η αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός να γίνουν βίωμα στις καρδιές μας για να ζήσουμε καλύτερα, όπως θέλει ο Χριστός όπως ταιριάζει σε αληθινούς ανθρώπους.
Εμείς οι ιεροψάλτες έχουμε αναλάβει ένα δύσκολο ρόλο. Πρέπει να βοηθήσουμε να γίνουν βίωμα στους πιστούς, που θα εκκλησιαστούν αυτές τις Άγιες μέρες, τα υψηλά νοήματα των ύμνων.
Ας ψάλλουμε με την καρδιά μας όσο γίνεται απλά και στρωτά, χωρίς εξεζητημένους λαρυγγισμούς και υπερβολές.Ο καθένας από μας έχει το δικό του τάλαντο, τη δική του προσωπικότητα.
Ας χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της με κύριο σκοπό να βοηθήσουμε τους πιστούς να προσευχηθούν. Η μελωδία των ύμνων που θα ψάλλουμε να μη επισκιάζει τα μηνύματα που θέλει να μας διδάξει ο υμνογράφος.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Υ.Γ. Η ιστοσελίδα αυτή είναι ένας τόπος που εκτός από ψάλτες μπαίνουν και άλλοι άνθρωποι που τους αρέσει η μουσική της Εκκλησίας μας, άλλοι από περιέργεια,άλλοι τυχαία. Όσοι από μας στέλνουμε μηνύματα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τί γράφουμε και τί ψάλλουμε. Η ευπρέπεια και ο πολιτισμένος τρόπος έκφρασης πρέπει να είναι κανόνας σε κάθε τι που γράφουμε ή λέμε. Τις κρίσεις μπορούμε να τις κάνουμε ιδιωτικά και όχι δημόσια και μάλιστα άπρεπα. Κάποιοι από σας μπορεί να γνωρίζεστε και προσωπικά πείτε τα ιδιωτικώς. Η διαφωνία και η αντίθεση μπορούν να εκφράζονται με ευπρέπεια και πολιτισμένα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Σταυρος Πηλιουρας .


Πολλες Ευχες και απο εμενα .
 

Attachments

Top