Πετρίδης Λυκούργος - Διάφοροι ύμνοι

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
#1
Από ζωντανές εκτελέσεις ανεβάζω μερικούς ύμνους που ψάλει ο άρχων πρωτοψάλτης κ.Λυκούργος Πετρίδης, σε ένδειξη τιμής και αγάπης προς το προσωπό του.
Γιώργος Δαρλάσης
 

Attachments

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
#2
Αγαπητέ Γιώργο ευχαριστούμε για τις υπέροχες εκτελέσεις... Με προσοχή πρέπει να σταθεί κανείς στο track με τον Κανόνα. Στιβαρότητα στο μέλος, άψογος χρόνος, και φοβερή καθαρότητα στην άρθρωση! ΑΡΧΟΝΤΙΑ!
 

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
#3
Τον Οκτώβριο του 2002 πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τα ΛΖ΄ "ΔΗΜΗΤΡΙΑ". Στην αίθουσα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου παρακολούθησα τη συναυλία βυζαντινής μουσικής που έδωσε η χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών θεσσαλονίκης, "ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ". Κατά την ως άνω εκδήλωση το Σωματείο Ιεροψαλτών διά χειρός του Προέδρου του κ.Τάσου Παραστατίδη, τίμησε τον σεβαστό Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ.Λυκούργο Πετρίδη για την προσφορά του στη μουσική μας παράδοση. Το 1ο μέρος την χορωδία διηύθυνε ο ίδιος ο κ.Πετρίδης και το 2ο μέρος διηύθυνε ο κ.Θρασύβουλος Παπανικολάου. Από το 1ο μέρος που διευθύνει ο άρχων Πρωτοψάλτης κ.Λυκούργος Πετρίδης, ακούστε το οκτάηχο δοξαστικό του εσπερινού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που είναι μελοποιημένο από τον ίδιο. Δώστε προσοχή στο τέλος του κάθε ήχου, όπου αλλάζει στον επόμενο ήχο που ακολουθεί.​
Επειδή υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα θα λέγαμε, δεν το κατεχώρησα στην ενότητα "χορωδίες" αλλά θεώρησα σκόπιμο να καταχωρήσω στην ενότητα "ιεροψάλτες" - Λυκούργος Πετρίδης

Καλή σας ακρόαση.
 

Attachments

haris1963

παλαιότατο μέλος
#4
Χαιρομαι που ο κύριος Δαρλάσης με πρόλαβε και ανέβασε αυτές τις υπέροχες ηχογραφήσεις του άρχοντα Λ. Πετρίδη.

Όπως βλέπουμε όμως και στο βιογραφικό του Άρχοντα γεννήθηκε, μαθήτευσε και τέλος διακόνησε για τουλάχιστον 17 χρόνια τα αναλόγια της Πόλης, πριν έλθει το 1958 στη Θεσσαλονίκη.

Θα παρακαλούσα λοιπόν, τον κ. Διαχειριστή, σύμφωνα και με την υπαρχουσα κατάταξη, να μεταφέρει το θέμα αυτό με τίτλο "Πετρίδης Λυκούργος" στην Υποενότητα "Κωνσταντινουπολίτες".

Εκεί θα αναβάσω αύριο ή μεθαύριο αρκετές εξαιρετικές ηχογραφήσεις του Άρχοντα που έχωστο αρχείο μου.:wink:

ΧΣ
 

dpapagia

Δημήτρης Παπαγιαννούλης
#6
Συνεχίζουμε τον τεμαχισμό των ηχογραφήσεων - αυτή τη φορά οι ηχογραφήσεις προέρχονται τα δύο πρώτα συνημμένα αρχεία αυτού του θέματος. Τα ηχητικά του Στανίτσα θα τα βρείτε εκεί.
 

Attachments

Last edited:
Top