Περί ευγνωμοσύνης και αχαριστίας στην προσφορά ηχογραφήσεων

xrth

Πρωτοπρεσβύτερος Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου
[Σημείωμα συντονιστή (ΔΚ)] Μεταφέρθηκε μαζί με τα επόμενα μηνύματα από το θέμα Μαθήματα με π.Δανιήλ.

1.Δούλοι Κύριον Πέτρου Πελοποννησίου ήχος πλ.α'-παραλλαγή & μέλος (α' μέρος)

http://www.mediafire.com/download.php?n3zoayjizgm

Υ.Γ. πάντα πίστευα ότι κάτι έχω για "ρεζέρβα"...
όπως είδατε δεν ανέβασα το παρόν στο θέμα του π.Δανιήλ αλλά δημιούργησα καινούργιο διότι θα ανεβάσω αρκετά και σκέφθηκα να αποτελέσει καινούργιο θέμα από μόνο του :)


Τώρα βάζω ένα λογισμό....ίσως και ένα παράπονο, το οποίο δέν έχει σχέση με εγωϊσμό ή αποκλειστικότητα ηχογραφήσεων.
Εξηγούμαι.
Βλέπω σπουδαίες ηχογραφήσεις να ανεβαίνουν στο forum, να τις κατεβάζουν π.χ. 20 άτομα και απο αυτά να ευχαριστούν μόνο 5-6.Το κακό δέν είναι ότι δεν λένε το ευχαριστώ μόνο, αλλά ότι κάνουν σε φίλους τους "έξυπνους" με τον κόπο άλλων...
Συγνώμη, το παράπονο αυτό δέν εκφράζει το "όλον"

Τελικά, σκέπτομαι, να ανεβάσω όλο το Δούλοι Κύριον μαζί με την περισσή παραλλαγή και μέλος απο τον Φιρφιρή ή όχι ?? Να κρύψω τον πλούτο ή "κάποιοι" θα τον "εκμεταλευτούν" για να κομπάζουν??
Προς Θεού δεν τα γράφω αυτά για να με παρακαλέσουν κάποιοι "γονατιστοί" να τα ανεβάσω!!!
Συγχωρέστε με !!! Και εξ ιδίων και εξ αλλοτρίων γνωρίζω ότι ο κόπος ψηφιοποιήσεως και συλλογής των (εγώ 15 χρόνια) είναι μέγας (και δαπανηρός εν μέρει) !!
Ξέρετε, για το μ ό ν ο που "παραπονέθηκε" ο Χριστός στον κόσμο, όταν η αχαριστία !!
Οὐχὶ οἱ δέκα ἐκαθαρίσθησαν; οἱ δὲ ἐννέα ποῦ; οὐχ εὑρέθησαν ὑποστρέψαντες δοῦναι δόξαν τῷ Θεῷ εἰ μὴ ὁ ἀλλογενὴς οὗτος;
Λουκάς, 17,17
 
Last edited by a moderator:

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Άντε ρε Χρυσοβαλάντη μην σκέφεσαι έτσι...

Πότε κάναμε κάτι για το μπράβο για να το κάνουμε τώρα; Θέλουμε και τα βγάζουμε είτε μας πουν μπράβο είτε κάνουν τους έξυπνους και βγάλουν...φάλτσο τον Φιρφιρή. (ο πληθυντικός για να συμπεριλάβει όλους όσους προσφέρουν παντιοτρόπως)

Καταλαβαίνω την πικρία, αλλά δεν υπάρχει κι άλλος δρόμος για να πάει μπροστά η ψαλτική από την εύκολη και δωρεάν πρόσβαση σε πηγές ήχου, κειμένου (και τα χειρόγραφα κείμενα είναι κ.κ.Καθηγητές-αυτό ναι ήταν μπηχτή) και γιατί όχι και video, ώστε να μπορεί ο καθένας να τα βρει και να τα μελετήσει ή απλά να κάνει τον έξυπνο θησαυροφύλακα. Και το ξέρεις και το ξέρω.

Κάνε καλό λογισμό και ότι νομίζεις πρόσφερε. Εγώ ευχαριστώ θα σου πω να ξέρεις!:wink:
 

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
...αλλά δεν υπάρχει κι άλλος δρόμος για να πάει μπροστά η ψαλτική από την εύκολη και δωρεάν πρόσβαση σε πηγές ήχου, κειμένου (και τα χειρόγραφα κείμενα είναι κ.κ.Καθηγητές-αυτό ναι ήταν μπηχτή) και γιατί όχι και video, ώστε να μπορεί ο καθένας να τα βρει και να τα μελετήσει...

Εμένα μου λες...

...Αυτών που κοπιαστηκώς παρέδωσε εις κοινόν όφελος (και όχι εις προσωπικάς βιβλιοθήκας μετά κάρτας εισόδου, ΠΑΝΑΚΡΙΒΗΣ φωτογράφισης, κλπ κλπ, ΟΛΟΙ ή σχεδόν όλοι τα ξέρουμε...). Όσοι έχουμε πρόσβαση στα μέλη του (δόξα τω Θεώ) τα θαυμάζουμε. ΓΙΑΤΙ κάποιοι να μην έχουν;;;

Μπορείς να μετρήσεις από τη στιγμή που θα μπεις καμιά 6-7 κλειδαριές μέχρι να φτάσεις να "ρίξεις μια ματιά" σε αυτό που θες...
 

D_NENTAS

ΝΕΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
κατ' αρχας θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη προσφορά σου, και μην χαλιέσαι...

το μουσικό κείμενο από ποιον εξηγητή είναι;
 

antonism

Παλαιό Μέλος
αγαπητέ κ.Θεοδώρου σε καλησπερίζω.
εγώ προσωπικά όταν βλέπω ανεβασμένα μαθήματα μαθήματα στο ιντερνετ από τέτοιες μεγάλες άγιες μορφές σπεύδω να τα κατεβάσω και να τα ακούσω. τα ευχαριστώ ειλικρινά είναι τόσο μεγάλα και πολλά και εννοούνται κάθε φορά μόνο και μόνο απ' το γεγονός ότι κατεβάζουμε τα αρχεία σαν τρελλοί. αν με καταλαβαίνεις? χιλια ευχαριστώ για ότι μου παρέχεται όλοι σας!!
 
http://psaltologion.com/showthread.php?t=2486Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε, πιστεύω ότι όποιος δεν πατά το κουμπί των ευχαριστιών δεν είναι κατ' ανάγκην αχάριστος. Εγώ προσωπικώς μια ή δυο φορές το έχω πατήσει και δεν θυμάμαι και πού. Ευχαριστίες γράφω εάν έχω να κάνω και κάποια σχόλια και όχι πάντα. Δεν σημαίνει ότι διαβάζω όλα όσα γράφονται ή κατεβάζω όλα τα ακούσματα. Εμένα δεν θα με πείραζε να μη μου λέει κανένας ευχαριστώ. Ασφαλώς είναι κατανοητό το παράπονο και η πικρία σας. Κατανοητότερο, πάντως, βρίσκω το παράπονο του κυρίου Λιναρδάκη, ότι δεν ανεβάζουμε όλοι υλικό (με πρώτο τον εαυτό μου). Ουδείς, φυσικά, μπορεί να υποχρεώσει ουδένα. Επ΄ευκαιρία, πάντως, να κεράσω σε ακατάλληλο τόπο κι εγώ κάτι, και να παρακαλέσω τους κ. συντονιστάς να τα μεταφέρουν στον οικείο χώρο. Εξηγούμαι ότι ότι έχω ανεβάσει μέχρι τώρα τα έχω με τον α΄ ή β΄ τροπο στην μνήμη του Η.Υ. μου. Ομολογώ ότι είμαι αρκετά τεμπέλης για να ανατρέχω σε ψηφιακούς δίσκους και απ΄εκεί να τα μεταφέρω στον Η.Υ.. Εξάλλου, είμαι εντελώς άσχετος για να ψάχνω σε ταινίες.

Υ.Γ. Αστέρης - Εμμανουηλίδης
 

Attachments

  • 15 Track 4.wma
    7.3 MB · Views: 32
  • 04 Track 9.wma
    6.1 MB · Views: 58

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ;16964 said:
Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε...

Μήπως με μπέρδεψες με άλλον; :)

Δεν παραπονέθηκα για το thanks.
 

ixadin

Ηχάδιν
Τώρα βάζω ένα λογισμό....ίσως και ένα παράπονο, το οποίο δέν έχει σχέση με εγωϊσμό ή αποκλειστικότητα ηχογραφήσεων.
Εξηγούμαι.
Βλέπω σπουδαίες ηχογραφήσεις να ανεβαίνουν στο forum, να τις κατεβάζουν π.χ. 20 άτομα και απο αυτά να ευχαριστούν μόνο 5-6.Το κακό δέν είναι ότι δεν λένε το ευχαριστώ μόνο, αλλά ότι κάνουν σε φίλους τους "έξυπνους" με τον κόπο άλλων...
Συγνώμη, το παράπονο αυτό δέν εκφράζει το "όλον"


Εγώ από την σειρά μου θέλω να βάλω τον εντελώς αντίθετο λογισμό....

Δεν πιστεύω στις ευχαριστίες και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην βάλω ποτέ. Πιστεύω πως ό,τι γίνεται, πρέπει να γίνεται εις κοινόν όφελος (τώρα για την ωφέλεια είναι ένα άλλο πράγμα). Η χαρά του να δίνεις είναι πιο αγνή όταν για σένα το μόνο που μετρά είναι το δόσιμο και όχι η αποδοχή.

{Προσθήκη}
Απλώς επειδή αυτοί οι λογισμοί είναι δίκαιοι και εντελώς αναγκαίοι για την βιωσιμότητα του φόρουμ, προσωπικά έχω βάλει ένα κανόνα στον εαυτό μου, να διατηρώ σε ισορροπία το ratio μου:) δηλαδή τη σχέση download/upload
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Καταλαβαίνω την πικρία, αλλά δεν υπάρχει κι άλλος δρόμος για να πάει μπροστά η ψαλτική από την εύκολη και δωρεάν πρόσβαση σε πηγές ήχου, κειμένου (και τα χειρόγραφα κείμενα είναι κ.κ.Καθηγητές-αυτό ναι ήταν μπηχτή) και γιατί όχι και video, ώστε να μπορεί ο καθένας να τα βρει και να τα μελετήσει ή απλά να κάνει τον έξυπνο θησαυροφύλακα.
+10!
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Εγώ από την σειρά μου θέλω να βάλω τον εντελώς αντίθετο λογισμό....

Δεν πιστεύω στις ευχαριστίες και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην βάλω ποτέ. Πιστεύω πως ό,τι γίνεται, πρέπει να γίνεται εις κοινόν όφελος (τώρα για την ωφέλεια είναι ένα άλλο πράγμα).
Αγαπητέ φίλε, σαφώς και ό,τι γίνεται, πρέπει να γίνεται εις κοινόν όφελος. Αλλά αυτό σε τί είναι αντίθετο με το να πεις και ένα ευχαριστώ; Δεν καταλαβαίνω τον συλλογισμό σας.
Με τη λογική αυτή δεν θα έπρεπε να λέμε κανένα ευχαριστώ στη ζωή....
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Εγώ έχω πει κι αλλού ότι το υλικό στο Ψαλτολόγιο θα πρέπει να δίνεται ελεύθερο σε όλους κι ότι τις ηχογραφήσεις τις βλέπω σαν πηγή που όποιος θέλει πίνει νερό. Ομολογώ όμως ότι, όταν έκανα αρκετό χρόνο για να ανεβάσω την 8ηχη λειτουργία του Χρύσανθου, κατάλαβα γιατί τα forums που κατεβάζεις ταινίες κλπ. από rapidshare απαιτούν ένα ευχαριστήριο reply προκειμένου να εμφανίσουν το download link και να σου επιτρέψουν να κατεβάσεις. Είναι καταρχήν χρήσιμο στατιστικά, για να δεις πόσοι το κατέβασαν (αυτό υπάρχει στα συνημμένα αρχεία, όχι όμως στα download links) αλλά δίνει και μια αναγνώριση στον... ανεβάσαντα (uploader) ότι αυτό που έκανε έπιασε τόπο, παρακινώντας τον έτσι να συνεχίσει. Γιατί αν κι αυτός δεν ξέρει πόσοι το κατέβασαν και δε βλέπει και κανένα ευχαριστήριο, του κόβεται η όρεξη να ανεβάσει κι άλλα. Ε, και το ευχαριστήριο εδώ που τα λέμε δεν κοστίζει τίποτα, ένα κλικ στο Thanks κάνεις, είναι πολύ πιο απλό από το reply που απαιτείται από τα rapidshare forums...
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Θα συμφωνήσω με το Νίκο και τον Γιώργο, μόνο και μόνο το γεγονός ότι όλ' αυτά ανεβαίνουν με κόπο και προσπάθεια χωρίς καμμία απολύτως ανταμοιβή, αξίζει αν μη τι άλλο, ένα thanks (αυτή είναι και η δουλειά του εξάλλου). Ας μην είμαστε ακραίοι όσον αφορά στο αν πρέπει να ζητάει αυτός που ανεβάζει πράγματα, ένα ευχαριστώ ή όχι, αλλά ας δούμε εμείς ως αποδέχτες όλου αυτού του υλικού τι πρέπει να κάνουμε, απέναντι στην πηγή.

Με λίγα λόγια, καλό είναι αυτός που μας κάνει ένα δώρο, να μην ζητάει ούτε το ευχαριστώ, αλλά εμείς ούτως ή άλλως δεν πρέπει να του το πούμε;
 

amigo

Παλαιό Μέλος
Εγώ πάντως΄έχω να πώ οτι πολλάαααα......... άτομα εδώ μέσα έχουν αρκετό υλικό......αλλά δέν ανεβάζουν τίποτα.
Δεν γίνεται έτσι ομως ρε παιδιά.....Σκεφτείτε μόνο αν εσείς θα θέλατε να έχετε το αρχείο ας πούμε... απο κάποιον που θα σας ενδιέφερε....δεν θα θελατε να το μοιραστεί μαζί σας???????
Αν δέν μας έδιναν κάποιοι σπάνιες ηχογραφήσεις απο διάφορους ψάλτες.....θα τους ακούγαμε σήμερα??? Και στο κάτω κάτω αν το δούμε και αλλιώς....κανένας δεν έχει το δικαίωμα να έχει ηχογράφησει απο έναν ψάλτη και να την θεωρεί ως δικό του αρχείο.... "μόνο άν είναι ο ίδιος του ο εαυτός"
Είναι οπως το δεί κανείς......
 

Realcon

Νέο μέλος
Ή κατάνυξη είναι μεγάλο πράγμα.
Αυτό σκέψου όταν δεν σου λένε ευχαριστώ.
 

Λάμπρος Λιασής

Παλαιό Μέλος
Το να δίνεις είναι από μόνο του μεγάλη χαρά, Χριστιανικότατο και Ορθοδοξότατο. Στα κοινόβια μοναστήρια, χαίρονται μόνο με το να δίνουν, χωρίς ανταλλάγματα. Ο ίδιος ο Χριστός έδωσε την ίδια Του τη ζωή για την αγάπη Του προς τον άνθρωπο. Απλώς επειδή σαν άνθρωποι δεν έχουμε φτάσει στο ιδανικό και το τέλειο που είναι η προσφορά μόνο χάριν της αγάπης, ένα απλό ευχαριστώ σε αυτούς που δίνουν, είναι το ελάχιστο χρέος όλων μας. Στο κάτω κάτω είναι μόνο ένα click στο mouse. Καθόλου κόπος, καθόλου χρόνος, καμία υποχρέωση.
 
Top