Παρουσίαση λειτουργικών εκδόσεων Μεγ. Μετεώρου

AchilleasG

Ἀχιλλέας Γαντζός
#1
Επίσημη εκδήλωση με αφορμή την έναρξη και λειτουργία της «Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων», διοργανώνει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, η ιερά μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμπάκα.

Σκοπός του ιδρύματος, θα είναι να προάγει τους θρησκευτικούς, πολιτιστικούς, επιστημονικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς, που έχουν σχέση με το ορθόδοξο χριστιανικό βίωμα του μοναχισμού της περιοχής των Μετεώρων.

Επίσης, θα αποβλέπει στην ανάδειξη, την καλλιέργεια, την μελέτη και την διάδοση της θεολογίας – ιστορίας των Μετεώρων, αλλά και της παλαιογραφίας, της βυζαντινής – μεταβυζαντινής αρχαιολογίας και της βυζαντινής μουσικής των Μετεώρων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00 στο «Divani Meteora Hotel», όπου ο εμπνευστής του έργου, μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, θα παρουσιάσει τους στόχους και τις επιδιώξεις της ακαδημίας.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι πρόσφατες εκδόσεις της ιεράς βασιλικής μονής του αγίου και Μεγάλου Μετεώρου, σε επιμέλεια του καθηγητού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Βαφειάδη.

Να αναφερθεί ότι την όλη εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης, Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας Α.Π.Θ., ενώ στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση χειρόγραφων εγγράφων και κειμηλίων, από το κειμηλιαρχείο της μονής μεγάλου Μετεώρου.

Το πρόγραμμα εδώ.
 

AchilleasG

Ἀχιλλέας Γαντζός
#4
Πλούσιο φωτογραφικὸ ὑλικὸ ἀπὸ τὴν σημερινὴ ἐκδήλωση ἐδῶ.

Ἐπίσης, ἔχω τὴν πληροφόρηση πὼς οἱ ἐκδόσεις αὐτὲς θὰ κυκλοφορήσουν σύντομα καὶ στὰ βιβλιοπωλεῖα.
 
Top