Παράκληση Αγίου Μιχαήλ του Πακνανά – Αθηναίου. Γεώργιος Δεμελής

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
© PCMVideo.WebTV.gr Διαδικτυακή τηλεόραση.
Παράκληση Αγίου Μιχαήλ του Πακνανά – Αθηναίου. Γεώργιος Δεμελής
Εορτάζει στις 9 Ιουλίου στον Ι. Ναό της Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου Αθήνα.

Το 2003 ο νεομάρτυρας Μιχαήλ ο Αθηναίος (Πακνανάς) ανακηρύχθηκε προστάτης των διαιτολόγων και διατροφολόγων. Προς τιμήν του, ένας από τους κεντρικότερους δρόμος στη συνοικία της Αθήνας «Νέος Κόσμος» φέρει το όνομά του (Οδός Μπακνανά), καθώς και μια στάση του τραμ.
Με ψαλμωδίες και ύμνους που αγγίζουν τα βάθη της καρδίας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Μιχαήλ του Πακνανά.
Όταν ακούς ύμνους να βγαίνουν από την καρδιά νέων καλλιτεχνών και κυρίως νέων ΑΝΘΡΩΠΩΝ, τότε τα λόγια περιττεύουν και αφήνεις την ψυχή σου να ταξιδεύει στον παράδεισο.
Τέτοια αισθήματα νιώσαμε στην ακολουθία του εσπερινού και της παρακλήσεως όπου έψαλε ο μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Πολιούχο των Αθηνών κ. Γεώργιος Δεμελής συνοδευόμενος από τους μαθητές του στο ισοκράτημα, καθώς και ο παν. Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Καβαρνός με την κατανυκτική και μελωδική του φωνή.
Ο κ. Γεώργιος Δεμελής είναι Καθηγητής Βυζαντινής & Ευρωπαϊκής Μουσικής. Διδάσκει στην Σχόλη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Βυζαντινή Μουσική και Παραδοσιακό Κανονάκι. Διακρίνεται για την εξαιρετικά χαρισματική και σπάνια φωνή που διαθέτει.
Ο κ. Δεμελής μαθήτευσε κοντά σε εξέχουσες προσωπικότητες της Μουσικής, όπως ο Μανώλης Χατζημάρκος (Βυζαντινή Μουσική), Πέτρος Ταμπούρης (Κανονάκι), Παναγιώτης Αχειλάς, Δημήτρης Αθανασιάδης και Διαμαντής Μαυραγάνης.
Έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν με πάρα πολλούς διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες. Επίσης, έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμη, έχει εκδώσει δεκάδες μουσικούς δίσκους, που έχουν παρουσιαστεί από την τηλεόραση αλλά και από το ραδιόφωνο.
Τέλος, κατέχει την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ορχήστρας «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ μέχρι πρότινος, κοσμούσε το αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, ως Λαμπαδάριος.



 

Attachments

  • 00.JPG
    00.JPG
    5.2 MB · Views: 4
Top