Πανήγυρις Ευαγγελισμού 2008

stavroskol

Σταυρος Κολιουσης
Πασα πνοη α ηχου συνθεση φυσικα του Ιακωβου . Ψαλλεται απο τον δεξιο χορο σε πληρη συνθεση. Το αινειτε συσσωμος ο αριστερος χορος με την προσθηκη του πατρος Σπυριδωνος η ενταση της φωνης του οποιου κυριαρχει απολυτα. Στη στιχολογια των αινων απο δεξια ο π Θωμας συνοδευομενος απο τον κ Χατζηχρονογλου και αριστερα ο π Σπυριδων. Το πρωτο στιχηρο των αινων ο π Παυλος . Στη συνεχεια ο π Σπυριδων. Ολα τα στιχηρα εψψαλλησαν με αργο ειρμολογικο τροπο.Το δοξαστικο των αινων απο το δεξιο χορο σε πληρη συνθεση ακολουθει και η δοξολογια που εψαλλει επισης απο τους δυο χορους .Το απολυτικιο σε συντομο μελος απο χορου πρεξαρχοντος του π Σπυριδωνος. Καποιο μελος του Forum ειχε ρωτησει παλαιωτερα πιος ψαλλει Τον δεσποτη και Αρχιερεα . Δυστυχως το συγκεκριμενο κομματι δεν καταχωρηθηκε στο αρχειο μου και ετσι δεν μπορεσα να το ακουσω . Αν καποιος απο αυτους που εχουν κατεβασει την ηχογραφηση μπορει να το επαναρτησει για να μπορεσω να το ακουσω θα του ημουν υποχρεος. Καποια αλλη στιγμη θα συνεχισω με τα μελη που εψαλλησαν στην Θ Λειτουργια
 

antonism

Παλαιό Μέλος
Το δοξαστικο των εσπεριων απο το αργο στιχηραριο το δοξα πατρι ψαλλουν απο κοινου ο π Θωμας και ο κ Χατζηχρονογλου . Στο Και νυν ο Π Σπυριδων και αλλοι πατερες που ειναι δυσκολο να αναγνωριστουν λογω της εντασεως της φωνης του προεξαρχοντος Το μελος που ακολουθει δεν ειναι του Ιακωβου. Θα ηταν καλο οποιος γνωριζει να μας γνωστοποιησει την πατροτητα του .
όταν λέτε αργό στιχηράριο τι ακριβώς εννοείται? ποιο βιβλίο είναι αυτό?
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Καποιο μελος του Forum ειχε ρωτησει παλαιωτερα πιος ψαλλει Τον δεσποτη και Αρχιερεα . Δυστυχως το συγκεκριμενο κομματι δεν καταχωρηθηκε στο αρχειο μου και ετσι δεν μπορεσα να το ακουσω . Αν καποιος απο αυτους που εχουν κατεβασει την ηχογραφηση μπορει να το επαναρτησει...

Η ηχογράφηση υπάρχει ακόμα, πλήρης, στην Ιστοσελίδα "Παντοκράτωρ" όπως αναφέρεται στο μην. #1 του παρόντος. Από το Νο 18_Theia_Leitourgia, έκοψα και ανεβάζω το επίμαχο μάθημα. Ψάλλει (υποδειγματικά θα έλεγα) ο Άρχων Υμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.

Ο ιδιος χορος αποδιδει και το Πλουσιοι επτωχευσαν στο ιδιαιτερα προσφιλες στους αγιορειτες μελος που αποδιδεται στον μακαριστο π Δανιηλ Κατουνακιωτη . Στην παρουσα ηχογραφηση ο κυριος Χατζηχρονογλου φαινεται να μη συγχρονιζεται σε καποια θεση του κοματιου με τους συνχορωδους του. Συμβαινουν αυτα ακομα και σε μουσικους τετοιου διαμετρηματος.

Πρόκειται για το γνωστό σημείο στην κατάληξη του "εκζητούντες" που ενώ στο κείμενο σημειώνεται εναρμόνια φθορά στον ΖΩ, οι Αγιορείτες τον ψάλλουν διατονικό, με αποτέλεσμα μονίμως να υπάρχει ασυμφωνία εκτέλεσης με τους "έξωθεν" συμψάλλοντες. Είναι το Νο 09_Esperinos.

χς
 

Attachments

  • 2008-03-25_Evaggelismou_Vatopedi_TonDespotin_Varys_X''Xronoglou.mp3
    10.5 MB · Views: 48
Last edited:

stavroskol

Σταυρος Κολιουσης
Η ηχογράφηση υπάρχει ακόμα, πλήρης, στην Ιστοσελίδα "Παντοκράτωρ" όπως αναφέρεται στο μην. #1 του παρόντος. Από το Νο 18_Theia_Leitourgia, έκοψα και ανεβάζω το επίμαχο μάθημα. Ψάλλει (υποδειγματικά θα έλεγα) ο Άρχων Υμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.



Πρόκειται για το γνωστό σημείο στην κατάληξη του "εκζητούντες" που ενώ στο κείμενο σημειώνεται εναρμόνια φθορά στον ΖΩ, οι Αγιορείτες τον ψάλλουν διατονικό, με αποτέλεσμα μονίμως να υπάρχει ασυμφωνία εκτέλεσης με τους "έξωθεν" συμψάλλοντες. Είναι το Νο 09_Esperinos

χς

υγ. Όταν κατεβάσετε το συνημμένο διορθώστε παρακαλώ την ημερομηνία σε 2008-03-25. Ο "Δαίμων του πληκτρολογίου" έβγαλε ...13 μήνα! :eek:

Σας ευχαριστω κυριε Συμεωνιδη για την εκ νεου αναρτηση . Οπως ειχα γραψει και σε προηγουμενο μυνημα δεν ειχα αποθηκευσει το συγκεκριμενο μαθημα . Οσο αφορα το θεμα στο Πλουσιοι επτωχευσαν πραγματι η συνηθεια των Αγιορειτων να ψαλλουν τη συγκεκριμενη θεση διατονικα χωρις μαλιστα να ενημερωνουν και τους λαικους συμψαλλοντες εχει πολλες φορες αυτα τα αποτελεσματα και εγω εχω γινει μαρτυρας τετοιων περιπτωσεων.
 

stavroskol

Σταυρος Κολιουσης
Λησμονησα να αναφερω πως στην εν λογω αγρυπνοια χοροστατησε ο Πανιεροτατος Μητροπολιτης Ταμασου και Ορεινης κυριος Ησαιας. Αν μαλιστα σκεφθει κανεις πως ο εν λογω Μητροπολιτης χειροτονηθηκε τον Ιουνιο του 2007 ισως και η συγκεκριμενη να ειναι και η πρωτη Αγιορειτικη αγρυπνοια στην οποια ελαβε μερος ως Επισκοπος της Αγιωτατης Εκκλησιας της Κυπρου. Αν υπαρχει ενδιαφερον απο την κοινοτητα των μελων του διαδκτυακου αυτου χωρου που μας φιλοξενει θα προβω σε αναλογη προσπαθεια και με αλλες αγρυπνοιες απο το Περιβολι της Παναγιας μας
 

Manolas

Εμμανουήλ Ονησιφορίδης
http://www.mediafire.com/?sharekey=ade6375b0a9f99e96e7203eb8736812943f4ffd3c53c2d59ce018c8114394287
Όλη η αγρυπνία ανεβασμένη. Χρησιμοποιώντας το unzip κάντε unzip σε εσπερινό για να ανοίξει ο φάκελλος με τον εσπερινό και ξεχωριστά για όρθρο και θεία λειτουργεία για να ανοίξουν οι άλλοι 2 φακέλλοι. Καλή ακρόαση. Αξίζει τον κόπο:wink::wink:
Δεν μου ανοίγει...
 
Top