Ο Εν Αθήναις Σ.Μ.Κων. τίμησε τον Άρχ. Πρωτοψάλτη της Μ.τ.Χ.Ε. Λεωνίδα Αστέρη

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Γιώργος Μ.;99728 said:
(για το τελευταίο αρκούμαι σε δύο εύγλωττα παραδείγματα:
α) το παράδειγμα που ανέφερε για μεγάλους ψάλτες του καιρού τους που έχασαν τη στήριξη από το στήθος κι έτσι απώλεσαν τη φωνή τους
β) το παράδειγμα για τις Μεγάλες Εβδομάδες, όπου αναφέρει ότι σωστά τοποθετημένη φωνή δεν υπάρχει περίπτωση να υποστεί φωνητική κόπωση).

Και ένα τρίτο: Το ότι ο ίδιος έμαθε καλά τα ψαλτικά, μερικές δεκαετίες στο αναλόγιο, και μετά έκανε φωνητική. Αν τα κάνεις έτσι (λέει) δε σου χαλάει το ύφος.
Αν ερμήνευσα σωστά τα ΟΛΑ όσα είπε, δε χρειάζεται να ψάλλεις μερικές δεκαετίες, προκειμένου να κάνεις φωνητική, μόνο να τα μάθεις αρκετά καλά, να αποκτήσεις μια κάποια ψαλτική τοποθέτηση της φωνής. Πρώτα όμως αυτό, κ μετά φωνητική.
 
Last edited:

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Ειπε πολυ σημαντικα πραγματα ο αρχοντας και εθιξε πολλα κακως κειμενα στη Β.Μουσικη οπως το θεμα της ορθοφωνιας και αρθρωσης αλλα και της κακοφωνιας που τεινει να θεωρηθει ''καλλιφωνια'':eek: Ποσοι απο εμας δεν εχουμε ακουσει ψαλτες να ψαλλουν μασωντας τις λεξεις ή με προφορα μεθυσμενου ρεμπετη διοτι θεωρουν πως ετσι εκφραζουν το ορθον υφος της Β.Μ?? Επισης πολλοι επαινουν ψαλτες παρομοιαζοντας τους μαλιστα με το υφος του Ναυπλιωτη ή και του Πριγγου και αυτο διοτι ελλειψη φωνης ψαλλουν λες και θελουν να μαλωσουν καποιον απο τη μια ή λες και προκειται για πρωτοτεις μαθητες Β.Μουσικης, και ολο αυτο το ονομαζουν μεγαλειο, απλοτητα, υφος και οτι αλλο σκεφτουν...οτι να'ναι:cool: Ολα αυτα ειναι αστεια πραγματα και χαιρομαι αφανταστα που καποιος με τη βαρυτητα του Αρχοντα Λ.Αστερη αναφερθηκε σε αυτα καυτηριαζοντας τα.

Y.Γ. Ευχαριστουμε κ. Μαμάη για την απομαγνητοφωνηση.
 
Last edited:
Top