Ο Δημήτρης Ζαγκανάς ψάλλει στην Παναγία των Παρισίων.

#1
Είδα κι έπαθα να τον πείσω να δώσω το σύνδεσμο στο φόρουμ.
http://www.ktotv.com/videos-chretie...epres-a-notre-dame-vepres-orthodoxes/00053362
Δεν ξέρω πως θα σχολιάσετε το άκουσμα, αλλά από μένα πήρε αφού εξάντλησα όλη μου ... την αυστηρότητα:mad:, τα ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!:D:D:D
ΥΓ Ούτε το φρύδι του δεν κουνιέται!
 
P

ptz

Guest
#3
-Από το πρωϊ που είδα και άκουσα τον εσπερινό σε αυτόν τον περίλαμπρο και περίτεχνο και ιστορικό Ναό,ήθελα και δημόσια να συγχαρώ τον φίλο μου Δημήτρη.Γιά κάτι πολύ απλό,αλλά και ταυτόχρονα δύσκολο στις σημερινές ψαλτικές μέρες.'Εψαλλε αυτά τα καθιερωμένα μέλη του Πέτρου και του Πρίγγου,με το Πολίτικο-Πατριαρχικό ύφος του Δασκάλου του κυρ Δημοσθένη.Χωρίς περιττά στολίδια,επιδειξιομανία και λαρυγγισμούς.
-Φίλε Δημήτρη μετ-έφερες το Φανάρι και την αύρα του Βοσπόρου στην καρδιά της Δύσης.Μπράβο σου.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#4
Συγχαρητήρια, ωραίος. Το παιδί που έψαλλε στα Γαλλικά ποιός είναι;
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
#5
Ενώ, το βιντεάκι, το είχα εκ των προτέρων, λόγω τρεξίματος το άκουσα εκ των υστέρων... :eek:
Χαίρομαι για την επιμονή του κου Γιάννου να το βγάλει στη φόρα :D, αλλιώς ο πολύς κόσμος θα το έχανε, και θα ΄ταν κρίμα...

Συγχαρητήρια και από εμένα τον ελάχιστο, στον φίλο Δημήτρη, μαζί με πολλές ευχές για υγεία και δύναμη στη ζωή του και στην ιεροψαλτική διακονία του!

Quiz: Σε κάποια σημεία, στο Κεκραγάριο, στα Δοξαστικά, κ.α., σας θυμίζει κάποιον (από τα παλιά...) ;;; :wink:
 

Shota

Παλαιό Μέλος
#6
Ευχαριστούμε για το βίντεο. Θα γκρινιάξω λίγο. Τα εσπερια είναι του Αγίου Διονυσίου, απουσιάζει όμως το δοξαστικό του Αγίου, τα αναγνώσματα είναι από την Καθολική Επιστολή του Αποστολου Πέτρου, γίνεται αρτοκλασία κτλ. Τι ακολουθία είναι αυτή και ποιος είναι ο συντάκτης της;
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
#7
Ωραια εψαλλαν τα παιδια και μπραβο τους. Ομως επιτρεψτε μου να εκφρασω την απορια μου για το τι γινεται στην ακολουθια αυτη?? Περισσοτερο μου φανηκε σαν εκδηλωση-συναυλια Β. Μουσικης παρα για Ορθοδοξη τελεση ακολουθιας.
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
#8
Χωρίς περιττά στολίδια,επιδειξιομανία και λαρυγγισμούς.
-Φίλε Δημήτρη μετέφερες το Φανάρι και την αύρα του Βοσπόρου στην καρδιά της Δύσης.Μπράβο σου.

Ἔτσι εἶναι. Συγχαρητήρια Δημήτρη.

Καὶ εἰς ἀνώτερα (αὐτὸ εἶναι σίγουρο).
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
#9
Συγχαρητήρια, ωραίος. Το παιδί που έψαλλε στα Γαλλικά ποιός είναι;
Ευχαριστώ. Ένας Γάλλος ορθόδοξος που έμαθε ΒΜ στη Ρουμανία (Σταυροπόλεως) κατά την εκεί παραμονή του.

...Θα γκρινιάξω λίγο. Τα εσπερια είναι του Αγίου Διονυσίου, απουσιάζει όμως το δοξαστικό του Αγίου, τα αναγνώσματα είναι από την Καθολική Επιστολή του Αποστολου Πέτρου, γίνεται αρτοκλασία κτλ. Τι ακολουθία είναι αυτή και ποιος είναι ο συντάκτης της;
Γκρίνιαξε όσο θες!:D Πρόκειται για τον ετήσιο Ορθόδοξο εσπερινό εξ αφορμής της μνήμης του αγ.Διονυσίου, προστάτου των Παρισίων, περί τα μέσα Οκτωβρίου. Συνήθως συμμετέχουν Έλληνες, Ρώσσοι, Ρουμάνοι κ Γαλλόφωνοι ορθόδοξοι. Φέτος..ξεμείναμε! Όπως διαπίστωσες, το πρόγραμμα είναι σχετικά "ελεύθερο"..:eek:

Greekψαλτης;88891 said:
...Ομως επιτρεψτε μου να εκφρασω την απορια μου για το τι γινεται στην ακολουθια αυτη?? Περισσοτερο μου φανηκε σαν εκδηλωση-συναυλια Β. Μουσικης παρα για Ορθοδοξη τελεση ακολουθιας.
Βλ. ανωτέρω.
 
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#11

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#13
Ο τρόπος είναι λίγο αργός αλλά αποτελεσματικότατος. Λέγεται StreamTransport και υπάρχει δωρεάν στο Internet. Κατεβάζει τα πάντα, όπως βίντεο από Web TV καναλιών που δεν τα πιάνει άλλο πρόγραμμα, βίντεο από το British Pathe κλπ. Για να καταλάβετε, όμως, την ταχύτητά του, το βιντεάκι του Δημήτρη είναι 202,25 MB και θέλει μία ώρα γεμάτη για να κατεβεί, δηλαδή σε μισή ώρα θα το έχω στον υπολογιστή μου και θα το βάλω να ανεβαίνει στο ftp.


Το βίντεο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

http://www.analogion.com/psaltologion/Ktotv - Vido Vpres Notre Dame - Vpres orthodoxes.flv
 
Last edited by a moderator:
Top