Ο Αριστείδης Γρηγοριάδης συναντά τον Γιάννη Κεσσάκη

PAPAZ DIMITRIOS

Δημήτρης Παπαζέτης:Ένας απλός νοσηλευτής-ψαλτάκος.
Κάποιος αγαπητός αδελφός του forum πριν καιρό εκτός από ηχογραφήσεις του Αριστείδη Γρηγοριάδη έψαχνε ηχογραφήσεις του Γιάννη Κεσσάκη.Ο Γιάννης Κεσσάκης είναι ονομαστός πρωτοψάλτης της Λάρισας,μαθητής του Αθανάσιου Καραμάνη και επί χρόνια πρωτοψάλτης του Ι.Ν.Α.Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λάρισας.Μάλιστα αυτό το Σάββατο(17/12/2011) το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι υπό τη διεύθυνση του εξαίρετου και ασύγκριτου πρωτοψάλτου,χοράρχου και καθηγητή κ.Θεοδόση Διαμάντη(με θητεία συν τοις άλλοις κοντά στον αείμνηστο πρωτοψάλτη Χρύσανθο Θεοδοσόπουλο) θα παρουσιάσει πρόγραμμα επίκαιρων βυζαντινών ύμνων και δημοτικών τραγουδιών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας,κατά τη διάρκεια των οποίων θα βραβευτεί για την πολυετή προσφορά του ο πρωτοψάλτης Γιάννης Κεσσάκης.Πολύ σπουδαία φωνή και μεγάλη κατάρτιση.Ένα μικρό δείγμα είναι η συγκεκριμένη ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε το 1986 στον Ι.Ν.Α.Ιωάννη του Μονεμβασιώτη,υπόγειο του Ι.Ν.Α.Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.Οι δυό τους-Γρηγοριάδης και Κεσσάκης-λόγω μεγάλης φιλίας,συνέψαλλαν πολλές φορές.
Υ.Γ 1)Να ετοιμάζονται οι αγαπητοί κ.Διαχειριστές να δημιουργήσουν υποενότητα για τον μεγάλο αυτόν πρωτοψάλτη,γιατί σε λίγο καιρό θα ακολουθήσουν ζωντανές ηχογραφήσεις του.Επίσης θα ανεβάσω ηχογραφήσεις του εκτός ναού με ταυτόχρονη παρουσίαση των ψαλλομένων σε pdf για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.Ο Γιάννης Κεσσάκης,λόγω μεγάλης μουσικής κατάρτισης,μελοποίησε πολλά μαθήματα και διασκεύασε διάφορα κλασικά με ιδιαίτερη επιτυχία. Τι καλύτερο από μια προσιτή οπτικοακουστική μέθοδο σε κλασικά,λιγότερο συνηθισμένα και σπάνια μέλη.
Υ.Γ 2)Επίσης για την ιστορία αναφέρω ότι ο Γιάννης Κεσσάκης συνδέεται με κουμπαριά με τον άλλο μεγάλο πρωτοψάλτη της Λάρισας και νυν της Αθήνας Άρχοντα Άγγελο Μαργαρίτη.
 

Attachments

  • Αντίφωνα-Απολυτίκια-Άγιος ο Θεός-Δύναμις-Απόστολος.MP3
    36.7 MB · Views: 80
  • Ευαγγέλιο-Χερουβικό -Ταις αγγελικαίς.MP3
    20.1 MB · Views: 55
  • Κύριε ελέησον-Λειτουργικά.MP3
    21.4 MB · Views: 51
  • Εις μνημόσυνον-Είη το όνομα-Τον ευλογούντα.MP3
    11.7 MB · Views: 56

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Κάποιος αγαπητός αδελφός του forum πριν καιρό εκτός από ηχογραφήσεις του Αριστείδη Γρηγοριάδη έψαχνε ηχογραφήσεις του Γιάννη Κεσσάκη.
Δεν ξέρω αν εννοείτε εμένα, πάντως είναι πραγματικός θησαυρός αυτά που ανεβάζετε, αγαπητέ φίλε, και σας ευχαριστούμε πολύ!
 
Top