Να γίνει το Ψαλτολόγιον με συνδρομή

PanagiotisK

ως άνωθεν^
#21
Ξέρω ότι δεν είναι πρόθεση του Διαχειριστή να κάνει το παρόν φόρουμ συνδρομητικό,

θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι, πολλά μέλη έχουν ξοδέψει κόπο, χρόνο και πολλές

φορές έχουν πληρώσει (και αδρά) πολλά από αυτά που, αφιλοκερδώς, προσφέρουν

στην κοινότητα, ώστε να φτάσει αυτό, το μέγεθος του πλούτου που φέρει σήμερα.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι ΗΔΗ πολλά μέλη έχουν εξαγοράσει, πια και με το παραπάνω, την, τυχόν, συνδρομή τους
και έχουν γεναιόδωρα δοσμένη την προσφορά τους.

Τώρα, αν δεν έχω προσφέρει, αλλά έχω ωφεληθεί, καλό θα ήταν να
υποστηρίξω, κατά το δυνατόν, αυτή την προσπάθεια, διότι, ε, αυτά τα
πράγματα δεν συντηρούνται με αέρα κοπανιστό:)D), αν θέλω να συνεχίσω
να ωφελούμαι:wink:

Φιλικά,
ΠΚ
:)
 

Fraristos ioannis

Παλαιό Μέλος
#22
- Η προοπτική χρηματοδότησης μάλλον είναι απίθανη. Ποιος θα χρηματοδοτούσε ένα φόρουμ για να μπαίνουν να τα λένε οι ψάλτες;

Μήπως θα έπρεπε να γίνει προσέγγιση από τους διαχειριστές για το ενδεχόμενο χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων του forum στην επίσημη Εκκλησία ή σε οποιουσδήποτε άλλους εκκλησιαστικούς φορείς (Ιερά Σύνοδο, μητροπόλεις του εξωτερικού, Πατριαρχεία κλπ.);
Οι ψάλτες δε λειτουργούμε αυτόφωτα και ανεξάρτητα από τη Θεία Λατρεία. Συνεπώς ένα forum ψαλτικής, θεωρώ αυτονόητο, ότι θα προσείλκυε το ενδιαφέρον της επίσημης Εκκλησίας [αφήνω δε το γεγονός ότι και οι ιερωμένοι (πρέπει να ) είναι ψάλτες...:wink:].

Φιλικά.
 
Last edited by a moderator:

tb---

τσοπάνης
#23
Για να γίνει κάτι τέτοιο, το Φορουμ θα πρέπει να έχει νομική οντότητα ( ένωση, σύλλογος, κτλ )

Κάτι τέτοιο έχει προταθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν. Με νομική υπόσταση μπορείς να έχει ακόμα και ευρωπαικές ή άλλες επιχορηγήσεις.
 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
#24
Σίγουρα αυτό το φόρουμ δεν είναι ενα καφενείο για κουτσομπολιό. Προσφέρει πάρα πολλά και ας μήν φαίνεται.
Νεκτάριε, έχω την εντύπωση ότι το έχεις βάλει σκοπό να παραποιείς μονίμως τα γραφόμενά μου... Σε παρακαλώ διάβαζε πιο προσεκτικά για να μην κάνουμε ανούσιους κύκλους γύρω από τις λέξεις. Δε θεωρώ σε καμία περίπτωση το φόρουμ "καφενείο για κουτσομπολιό" (αν και κάποιοι ως καφενείο ή ακόμα και αρένα το αντιμετωπίζουν). Αν όμως ζητήσεις χρηματοδότηση, π.χ. από την εκκλησία, η απάντηση που θα πάρεις θα είναι του στυλ: "Δε μπορεί να χρηματοδοτήσει η εκκλησία ένα φόρουμ για να μπαίνουν να τα λένε οι ψάλτες!" Ευχής έργο θα ήταν μια τέτοια χρηματοδότηση, αλλά μην τρέφουμε αυταπάτες.


Εκτός και άν θέλουμε μόνο να πέρνουμε τσαμπέ ότι μας γυαλίζει, και να το παίζουμε και έξυπνοι και διαβασμένοι. Τουλάχιστον ανιθικο εκ μέρους μου.
Δε γνωρίζω ποιοι το παίζουν "έξυπνοι και διαβασμένοι" στο χώρο της μουσικής, φίλε Νεκτάριε. Εγώ προσωπικά, και έχω πάρει δωρεάν και έχω προσφέρει δωρεάν (γραμματοσειρές, καταγραφή ακολουθίας γάμου και βάπτισης, κλπ). Και το υλικό που έχω προσφέρει χρησιμοποιείται από πολλούς χωρίς να έχω κάποιο κέρδος. Όπως δωρεάν έλαβα, δωρεάν δίνω, και δωρεάν θέλω να παίρνω και στο μέλλον για να μπορώ να συνεχίσω να δίνω...

Ανεξάρτητα όμως από τις προσωπικές επιλογές του καθενός μας σχετικά με την προσφορά του στο φόρουμ, το θέμα συζήτησης είναι η βιωσιμότητα του φόρουμ. Σε αυτό απάντησα με σαφείς διαπιστώσεις και προτάσεις. Για να συνεχίσει η συζήτηση δημιουργικά, αν κάποιος έχει κάποια συγκεκριμένη νέα πρόταση ας την αναφέρει, ώστε να μην αναμασούμε τα ίδια ξανά και ξανά...
 

tb---

τσοπάνης
#25
Κ. Σουλδάτε,

Όταν χρησιμοποιώ ένα μέρος από την άποψή σας και απαντώ δημόσια, δεν απαντώ σε εσάς προσωπικά. Εάν ήθελα να το κάμω αυτό θα σας έστελνα προσωπικό μήνυμα.

Παίρνω λοιπόν αφορμή από αυτά που γράφετε και καταθέτω τις απόψεις μου που αφορούν το σύνολο των μελών του φόρουμ.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός~
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
#26
Τὶ καθόμαστε καὶ συζητᾶμε;

Ἐλεύθερα γραφήκαμε, ἐλεύθερα συμμετέχουμε, ἐλεύθερα ἀνεβάζουμε, ἐλεύθερα κατεβάζουμε, ἐλεύθερα δίνουμε, ἐλεύθερα παίρνουμε, ἐλεύθερα μιλᾶμε, ἐλεύθερα προσφέρουμε τὸν ὀβολό μας, ἐλεύθερα φεύγουμε.

Τὶ μιλᾶμε γιὰ χρηματοδοτήσεις καὶ χορηγούς καὶ πράσιν' ἄλογα;

Ὅποτε ὁ Δημήτρης χρειάσθηκε χρήματα ὅσοι μπορέσαμε δώσαμε ὅσα μπορέσαμε κι ὅσοι δὲν μπορέσαμε δὲν δώσαμε. Καὶ στο μέλλον πάλι τὸ ἴδιο θὰ κάνουμε ἄλλος πολὺ, ἄλλος λίγο, ἄλλος καὶ καθόλου.

Τὸ forum ὑπάρχει καὶ εἶναι μιὰ χαρἀ σὲ γενικὲς γραμμὲς.

Τὶ καθόμαστε καὶ συζητᾶμε;
 

AV4Glory

Alexandra Vlachou
#27
Συμφωνώ με domesticus αλλά και με souldatos.

Πολλοί ιδιοκτήτες σελίδων βάζουν διαφημίσεις της Google.
Δεν στοιχίζει καθόλου αν το σχεδιάσεις σωστά κερδίζεις κιόλας.
Τον τελευταίο μήνα μάλιστα όσοι είναι εγγεγραμένοι στο Adsense τους στέλνετε και δωροεπιταγή για free διαφήμιση του site σου στο AdAwords.

Το αναφέρω απλά και μόνο γιατί κάποιος φίλος/η μπορεί να θέλει να ασχοληθεί με αυτό

Για να μην παρεξηγηθώ κιόλας γιατί βλέπω αρπάζεστε εύκολα....με τη καλή έννοια...
 

osios david

Νέο μέλος
#28
Τὶ καθόμαστε καὶ συζητᾶμε;

Ἐλεύθερα γραφήκαμε, ἐλεύθερα συμμετέχουμε, ἐλεύθερα ἀνεβάζουμε, ἐλεύθερα κατεβάζουμε, ἐλεύθερα δίνουμε, ἐλεύθερα παίρνουμε, ἐλεύθερα μιλᾶμε, ἐλεύθερα προσφέρουμε τὸν ὀβολό μας, ἐλεύθερα φεύγουμε.

Τὶ μιλᾶμε γιὰ χρηματοδοτήσεις καὶ χορηγούς καὶ πράσιν' ἄλογα;

Ὅποτε ὁ Δημήτρης χρειάσθηκε χρήματα ὅσοι μπορέσαμε δώσαμε ὅσα μπορέσαμε κι ὅσοι δὲν μπορέσαμε δὲν δώσαμε. Καὶ στο μέλλον πάλι τὸ ἴδιο θὰ κάνουμε ἄλλος πολὺ, ἄλλος λίγο, ἄλλος καὶ καθόλου.

Τὸ forum ὑπάρχει καὶ εἶναι μιὰ χαρἀ σὲ γενικὲς γραμμὲς.

Τὶ καθόμαστε καὶ συζητᾶμε;
ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΚΟΥΣΙΩΣ ΕΦΕΔΡΙΚΟΣ
 

pkaotonic

Νέο μέλος
#29
Καλησπέρα,

διαβάζω με απορία τη συγκεκριμένη δημοσίευση, ξαφνικά ήρθε μια "φλασιά" στο αγαπητό μέλους "ακησ" και λέγει να γίνει το forum συνδρομητικό και ορθώς οι διαχειριστές τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Αν υποθέσουμε πως από αύριο το forum θα γινόταν συνδρομητικό σας υπογράφω πως τα μέλη (ενεργά μέλη-συνδρομητές) θα μειώνονταν τουλάχιστον κατά 80% γεγονός που θα ζημιώσει και τη μουσική αλλά πολλούς από εμάς που θέλουμε να ωφεληθούμε από τον πλούτο που διαθέτει. Ωστόσο αρκετοί νομίζουν πως το ΨΑΛΤΟΛΟΓΙΟΝ είναι "ιεροψαλτικό καφενείο" ο λόγος είναι σκληρός αλλά το έχω ακούσει από πολλούς συναδέλφους που δεν μπαίνουν πλέον σε αυτή την ιστοσελίδα. Έχουμε δημοκρατία αλλά είναι καλό να σκεφτόμαστε πριν γράφουμε γιατί αρκετοί ενοχλούνται από τη νοοτροπία του καφενείου και δυσανασχετούν με το τόσο ωφέλιμο ψαλτολόγιο. Ξεχάστε τις συνδρομητικές ιδέες γιατί θα μείνουν εδώ 10-15 άτομα εκτός κι αν κάποιοι θέλουν το ψαλτολόγιον prive club για να μονωπολούν τις απόψεις τους......

Παναγιώτης
 
Top