Νέα έκδοση: Πατριαρχική Κιβωτός, Όρθρος, Τόμος 1 (π. Ιεροθέου)

#1
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πριν λίγες μέρες εκδόθηκε ο πρώτος τόμος του Όρθρου της Πατριαρχικής κιβωτού με τους κύριους ήχους από τον π. Ιερόθεο!
 
#2
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πριν λίγες μέρες εκδόθηκε ο πρώτος τόμος του Όρθρου της Πατριαρχικής κιβωτού με τους κύριους ήχους από τον π. Ιερόθεο!
Υπάρχει κάποια φωτογραφία από το βιβλίο?
Τι μαθήματα περιέχει?

Το όνομα του βιβλίου ταυτίζεται με το ύφος των μαθημάτων?
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
#3
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Θα μπορούσατε να μας σκανάρετε τα περιεχόμενα ;
 
Last edited:

arsen

Ιωάννης
#5
το βιβλίο που εκθόθηκε, που κυκλοφορεί και απο που μπορούμε να το προμηθευτούμε? και κάτι ακόμα, αυτός ο όρθρος περιέχει τα μαθήματα και απο το βιβλίο του όρθρου που ειχε εκδόσει όταν ήταν στην μονή φιλοθέου?
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
#6
Αν κατάλαβα καλά από τα περιεχόμενα, πρόκειται για Όρθρο Αναστασιματαρίου "κατ᾽εκλογήν" π. Ιεροθέου (κλασικά μαθήματα και δικές του συνθέσεις) ;
Τότε, προς τί η ένταξη της παρούσας έκδοσης στη σειρά "Πατριαρχική Κιβωτός" ;:confused:

ΥΓ. Μήπως ο Πρόλογος είναι διαφωτιστικός της φιλοσοφίας της έκδοσης ; Ευχαριστώ.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#7
Οι άλλοι τόμοι έχουν αντίγραφα χειρογράφων ή καταγραφές ηχογραφήσεων πατριαρχικών ψαλτών του 20ου αι. Αυτό δε φαίνεται από τα περιεχόμενα να περιέχει κάτι τέτοιο. Θα ήταν διαφωτιστικό αν κάποιος που το έχει μας πληροφορούσε εκτενέστερα.
 
#8
Το εν λόγω έργο, κατ αρχάς μπορείτε να το προμηθευτείτε απ τον ίδιο τον π. Ιερόθεο, όπως έκανα κι εγώ. Δεν έχει καμμία σχέση με τον Όρθρο της Αθωνικής Ανθοδέσμης, κάτι που φαίνεται κι από τα περιεχόμενα.
Ο Όρθρος της Πατριαρχικής κιβωτού είναι Αναστάσιμος δηλαδή Αναστασιματάριο του όρθρου, με κλασσικά μαθήματα και κάποιες αργοσύντομες κι αργές δοξολογίες του π. Ιεροθέου. Όσο για το περιεχόμενο αυτό καθαυτό, αφορά πράγματι, τη "φιλοσοφία της έκδοσης", χωρίς να υπολείπεται βεβαίως του Πατριαρχικού ύφους, όπως συνομολογεί κι ο κ. Κίσσας που προλογίζει την έκδοση.
Το τηλ του π. Ιεροθέου ειναι 6972655010 και το e-mail : ieroth_m@otenet.gr.
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
#9
Στράτος;56329 said:
...Όσο για το περιεχόμενο αυτό καθαυτό, αφορά πράγματι, τη "φιλοσοφία της έκδοσης", χωρίς να υπολείπεται βεβαίως του Πατριαρχικού ύφους, όπως συνομολογεί κι ο κ. Κίσσας που προλογίζει την έκδοση.
Ευχαριστίες και πάλι για τις χρήσιμες πληροφορίες. Μιας και είσαι από τους πρώτους που το προμηθεύτηκαν, θα μπορούσες να αναρτήσεις τον πρόλογο του Προέδρου του ΣΜΚΩΝ κ.Κίσσα, καθώς και μια-δυο σελίδες μουσικού κειμένου ενδεικτικά (π.χ. μία από τους αργοσύντομους Αναβαθμούς και μία από τα "Εωθινόν τάδε, και άλλως") ;

ΥΓ. Προς τί η επανάληψη του Ν´ Ψαλμού ανά ήχο ; Πρόκειται μήπως για σύνθεση κατ᾽ήχον ; Αν ναι, η σύνθεση ανήκει στον π. Ιερόθεο ; (ρωτώ γιατί δεν προσδιορίζεται στα περιεχόμενα:eek:)
 
Last edited:
#10
Μήπως μπορείτε να αναφέρετε και το κόστος του βιβλίου;
Σας ευχαριστώ πολύ
 
Top