Μουσικός Σύνδεσμος Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» - Εορτή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά 2014

Lakedaimonios

Ευάγγελος Θεοδώρου
Ο Μουσικός Σύνδεσμος Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» κατόπιν προσκλήσεως από την Ιερά Σύναξη των Πατέρων της Ιεράς Μονής του Αγίου και Θεοβαδίστου Όρους Σινά, θα συμμετέχει με την χορωδία του στην πανήγυρη επ’ ονόματι της πολιούχου Αγίας Αικατερίνης καλούμενος να ψάλλει στο δεξιό αναλόγιο. Η Ιερά Μονή ακολουθώντας το μη διορθωμένο ημερολόγιο κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, θα εορτάσει την Αγία Αικατερίνη την 8η Δεκεμβρίου (25η κατά το εκκλησιαστικό ημερολόγιο).

Ο Σύνδεσμος επιχειρώντας να αναμορφώσει την ψαλτική πράξη αιώνων σύμφωνα με την πατριαρχική παράδοση (πρωτοψάλτης, δυο –τρεις δομέστικοι, ένας – δυο ισοκράτες), δημιούργησε μια χορωδία που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο λειτουργικές ανάγκες και θα ερμηνεύει κλασσικά μέλη με αφετηρία τις συνθέσεις του διδασκάλου κυρ Πέτρου του Λαμπαδαρίου.

Τα μέλη της χορωδίας, υπό τον χοράρχη κ. Τζανάκο Παναγιώτη, εκπροσωπούν και τον Ο.Φ.Ε.Λ.Π. (Όμιλος Φίλων Έργου Λαμπαδαρίου Πέτρου) καθότι είναι ιδρυτικά του μέλη και συνεχίζουν την προσπάθεια διαδικτυακής διάδοσης του εκκλησιαστικού έργου του διδασκάλου Πέτρου.

Ο Πρόεδρος, Θεοδώρου Ευάγγελος
Ο Γραμματέας, Δερδελάκος Κυριάκος
 
Last edited:

Lakedaimonios

Ευάγγελος Θεοδώρου
Οδοιπορικό με φωτογραφίες και βίντεο/ηχητικό απόσπασμα απο το ταξίδι στην Άγία Αικατερίνη Όρους Σινά. Μέρος πρώτο:

http://www.report24.gr/odiporiko-st...sindesmos-lakwnias-petros-o-peloponnisios.htm

Μερικά ακόμα ηχητικά αποσπάσματα σε πρώτη φάση και απο το χοράρχη μας κ. Τζανάκο Παναγιώτη εδώ: http://tzanakospanagiotis.blogspot.gr/2014/12/blog-post_11.html
 
Top