[Ψάχνω] Μουσική αγωγή και ακούσματα

tb---

τσοπάνης
Χριστός Ανέστη

Αφορμή για το εν λόγω θέμα μου έδωσε ο μικρός ανιψιός μου , ετών 4ων , ο οποίος έχει και φοβερό μουσικό αυτί , ειδικά μόλις ακούει βιολί παθαίνει σοκ .

Μιλώντας με μια καλή φίλη ( βιολίστρια στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών) , για το ποια μέθοδο θα πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε και να μην κάψουμε το παιδί και αν έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει, συζητήσαμε κάποια θέματα στην μουσική προσέγγιση.

Θα ήθελα και τις δικές σας απόψεις όσον αφορά την αγωγή, και επειδή την έχω πατήσει προσωπικά από τις δυτικές κλίμακες και τα διαστήματα αυτής, αν θα είχατε να προτείνετε κάτι θα με βοηθούσατε πάρα πολύ.

Αναμένω και τις απαντήσεις μουσικο-διδασκάλων σε μουσικά σχολεία.

Ευχαριστώ~
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Αληθώς ανέστη Νεκτάριε.
Πάνω στο θέμα των ακουσμάτων που έθιξες, η δική μου άποψη (όσο κι αν ίσως δυσαρεστήσει κάποιους) αντικατοπρίζεται σε μία λέξη: Τουρκία...
 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Αληθώς ανέστη Νεκτάριε.
Πάνω στο θέμα των ακουσμάτων που έθιξες, η δική μου άποψη (όσο κι αν ίσως δυσαρεστήσει κάποιους) αντικατοπρίζεται σε μία λέξη: Τουρκία...

Χρηστο σωστα το ειπες, αλλα μαλλον εννοεις Κων/Πολη, γιατι η υπολοιπη ανατολια εχει λιγο διαφορετικα μουσικα ακουσματα και παραδοση.
 

tb---

τσοπάνης
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας , που περισσότερο εντάσονται στον χώρο των ακουσμάτων.

Εάν κάποιος απο τους μουσικοδιδασκάλους έχει να προείνει κάτι όσον αφορά την μουσική διαπεδαγώγιση θα με βοηθούσε αρκετά , αλλιώς θα συνεχίζω με τις δυτικές μεθόδους και ο Θεός βοηθός ~

Υ.Γ : Δεχόμαστε και προσωπικά μηνύματα ~
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Βάλε στο παιδί όλη μέρα Πρίγγο να δεις.

(Ο Στανίτσας ο ίδιος λέει ότι έγινε ψάλτης επειδή η μητέρα του ήθελε να τον κάνει ψάλτη και τον πήγαινε συνέχεια στην Εκκλησία να ακούει. Πόσα χρωστάμε στη μητέρα του Στανίτσα, και στις μαμάδες γενικά)
 
Top