Μουσική Κυψέλη Στεφάνου Λαμπαδαρίου - παλαιά έκδοση

GabrielCremeens

Music Director at St. George, Albuquerque, NM
Καλησπέρα σε όλους,

Μήπως ξέρει κανείς κανένα βιβλιοπωλείο στην Αθήνα πού μπορώ να αγοράσω τη Μουσική Κυψέλη του Στεφάνου Λαμπαδαρίου; Ψάχνω μια από τις παλαιές εκδόσεις, όχι την κανούργια της Μονής Γρηγορίου.

Εν Χριστώ,
Γαβριήλ
 

Υάκινθος

Νέο μέλος
Kαλησπέρα και σε σένα. Υποθέτω πως η μουσική κυψέλη που λες είναι αυτή των εκδόσεων «Πολυχρονάκη». Το βιβλίο (όπως μάλλον θα ξέρεις), είναι εκτός απο παλιό, αλλά και με πολλά λάθη εξ' ου και οι νέες διορθωμένες εκδόσεις όπως αυτή της Ι. Μονής Γρηγορίου την οποία και ανέφερες. Γι'αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί προτιμάς μια παλαιά (και πιστεύω δυσεύρετη) έκδοση απο μια νέα διορθωμένη.

Για να μη βγαίνω απο το θέμα, πιστεύω πως ένα βιβλιοπωλείο μπορεί να σε εξυπηρετήσει με παραγγελία διότι δεν νομίζω να το βρεις να πουλιέται.

Τέλος να αναφέρω πως η συγκεκριμένη συλλογή επανεκδόθηκε απο τον ίδιο εκδοτικό οίκο Πολυχρονάκη. Τώρα ποια είναι η διαφορά με την αντίστοιχη έκδοση της μονής Γρηγορίου, καθώς και ποιά είναι η καλύτερη, ας μας το πουν τα μέλη που γνωρίζουν.
 

papastrumf009

New member
Έχω κ εγώ την ακριβή ανατύπωση του 1883, από Πολυχρονάκη. Είναι όπως τα λέει ο προλαλησας: με πολλά λάθη. Θα μπορούσαν υποθέτω να βγάλουν ένα συμπλήρωμα ίσως με τις διορθώσεις. Θα εξυπηρετούσε όλους φαντάζομαι.
 
Top