[Ψάχνω] Μουσικά βιβλία Λυκούργου Πετρίδη

Μιχαήλ Τσαβαρής

Ιερός Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Ψαχνω τον ορθρο του διδασκαλου Λ.Πετριδη σε μορφη pdf! Μηπως τον εχει καποιος? ευχαριστω πολυ
 
Ψαχνω τον ορθρο του διδασκαλου Λ.Πετριδη σε μορφη pdf! Μηπως τον εχει καποιος? ευχαριστω πολυ

Υπαρχουν 2 τομοι του ορθρου 1 με τα αργα και 1 με τα συντομα
 
Ναι το γνωρίζω αγαπητέ φίλε απλα ειναι πολυ ακριβα τα βιβλια(δικαιολογούν τα χρήματα τους λόγο του μεγέθους τους) και είμαι αρκετά "στενα" τον τελευταίο καιρό! Αν τα είχε κάποιος θα ήμουν ευγνώμον :)
 
Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κυκλοφορεί ως "πειρατική λεία" ο μόχθος του συναδέλφου. Πώς θα αισθανόσουν εσύ, αδερφέ, εάν είχες κυκλοφορήσει ένα ή κάποια βιβλία και αυτά διαδίδονταν δωρεάν στο Ίντερνετ, με αποτελέσμα κανείς να μην τα αγοράζει; Αν απαντήσεις ειλικρινά, η απάντηση είναι μία...
 
Έχετε δίκιο! Απλά επειδή είδα και άλλα κείμενα αναρτημένα θεώρησα οτι ίσως υπάρχει και αυτό! Την συγνώμη μου...
 
Πρόσφατα κάποιος ανέβασε ένα ολόκληρο cd του Κετσετζή, ο οποίος παρενέβη και ζήτησε να κατέβει το cd! Kυκλοφορούν βιβλία ολόκληρα, αλλά βιβλία που έχουν εξαντληθεί. Με συγχωρείς για την παρέμβαση, αλλά ήσουν κάπως ωμός!
 
Ναι το γνωρίζω αγαπητέ φίλε απλα ειναι πολυ ακριβα τα βιβλια(δικαιολογούν τα χρήματα τους λόγο του μεγέθους τους) και είμαι αρκετά "στενα" τον τελευταίο καιρό! Αν τα είχε κάποιος θα ήμουν ευγνώμον :)

Το καλο ειναι και ακριβο .Προσφατα ,πριν 20 ημερες ,τα αγορασα και ξερω οτι η τιμη τους ειναι υψηλη ,αλλα πολυ χαμηλη για το περιεχομενο τους.
 
Το καλο ειναι και ακριβο .Προσφατα ,πριν 20 ημερες ,τα αγορασα και ξερω οτι η τιμη τους ειναι υψηλη ,αλλα πολυ χαμηλη για το περιεχομενο τους.


Έχω ξαναγράψει, ευκαίρως ακαίρως, για τα βιβλία αυτά, τα οποία συνέγραψε ο κυρ-Λυκούργος με πολύ κόπο, καταγράφοντας (συχνά όχι με απόλυτη ορθογραφική ακρίβεια, είναι η αλήθεια) ηχογραφημένες εκτελέσεις Στανίτσα, Πρίγγου, Ναυπλιώτη, κ.α. κορυφαίων Πρωτοψαλτών της Πόλης. Σε κάποιες περιπτώσεις επεχείρησε και κάποιες "συρραφές" οι οποίες, και πάλι, δεν χαρακτηρίζονται απόλυτα επιτυχείς. Γεγονός όμως είναι ότι κατέγραψε και διέσωσε ένα μεγάλο μέρος προφορικής παράδοσης που αλλιώς θα είχε χαθεί από τη σκόνη πάνω στις μαγνητοταινίες.

Παρά το υψηλό κόστος, τα βιβλία αυτά αξίζει να υποστηριχθούν, όπως γίνεται από πολλούς συναδέλφους δεκαετίες τώρα. Καλύτερα να βάζει κανείς 10-20€ το μήνα στην άκρη και να τα αγοράζει σιγά-σιγά, υποστηρίζοντας τον εκδότη, παρά να τα αναζητεί με τη μία στο διαδίκτυο.

Όλα αυτά με πολλή αγάπη προς όλους, και ταυτόχρονα με εκτίμηση στον κόπο του γηραιού (και δυστυχώς ασθενούντος) κυρ-Λυκούργου Πετρίδη.


Σ.
 
Last edited:
Ίσως μετά από πολλά χρόνια εκτιμήσουμε αυτά τα βιβλία. Πιστεύω ότι κάποτε θα έχουν μεγάλη αξία. Όπως και όλων εκείνων που συναναστράφηκαν με μεγάλους ψάλτες τα γραφέντα και ηχογραφηθέντα. Θα αποτελούν τεκμήριο.
 
Έχω δύο σειρές με όλα τα βιβλία του Πετρίδη. Για λόγους προσωπικούς θέλω να τις πουλήσω.

Η μία σειρά είναι έκδοση 1997-1999 και αποτελείται από 6 τόμους. Η άλλη σειρά είναι 1993-1995 που και αυτή αποτελείται από 6 τόμους
 
Back
Top