Μελοποιήσεις ή καταγραφές π. Παντελεήμονος Τσαλάγκα

frouxi

Παλαιό Μέλος
#23
Χριστός ανέστη & χρονιά πολλά.
Σε μελος και γραφή του Π.Παντελεήμων Τσαλαγκα της Ι.Μ.Αναλήψεως Δυο βουνών Φθιωτιδος.
 

Attachments

frouxi

Παλαιό Μέλος
#26
Το απολυτικιον της Αναλήψεως σε οκταηχον και μέλος-γραφή του Π.Παντελεήμων Τσαλαγκα της Ι.Μ.Αναλήψεως Δυο βουνών Φθιωτιδος.
 

Attachments

frouxi

Παλαιό Μέλος
#27
Σε μελος και γραφή του Π.Παντελεήμων Τσαλαγκα της Ι.Μ.Αναλήψεως Δυο βουνών Φθιωτιδος τα δοξαστικα του εσπερινου,των αποστίχων και των αινων.
 

Attachments

frouxi

Παλαιό Μέλος
#28
Το δοξαστικο των εσπερινου του δεύτερου ήχου σε μελος και γραφή του Π.Παντελεήμων Τσαλαγκα της Ι.Μ.Αναλήψεως Δυο βουνών Φθιωτιδος.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

frouxi

Παλαιό Μέλος
#29
Οι ειρμοι της θ'ωδης των κανονων των Χριστουγεννων σε μελος Ιωασαφ Διονυσιατου και γραφη Π.Παντελεημονα Τσαλαγκα
 

Attachments

Last edited by a moderator:

frouxi

Παλαιό Μέλος
#30
Κάποια μέλη που προορίζονται για συναυλία Χριστουγεννων είτε καταγραφες από παλιούς είτε νέες μελοποιησεις (όπως το "σήμερον γενναται") από τον Π.Παντελεήμονα Τσαλαγκα της Ι.Μ.Αναλήψεως Δυο βουνών Φθιωτιδος.
 

Attachments

frouxi

Παλαιό Μέλος
#31
Με συγχωρείτε που διακόπτω τη ροή των μηνυμάτων σας.

Ηθελα να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική προσφορά σας.

Αναμένουμε κι άλλα!

Στο συννημένο, σε ένα pdf τα μουσικά του Αγίου Μεγαλομαρτυρος Αρτεμίου (του πρώτου μηνύματος)
Να είστε καλά.
Ευχαριστίες πολλές στο συγγραφέα όλων των παραπάνω που στο λίγο χρόνο που διαθέτει ασχολείται με αυτό που αγαπάει τόσο πολύ, την βυζαντινη μουσικη.
 
Last edited:

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
#32
Η τέταρτη σελίδα είναι κομμένη στο πάνω μέρος. Μήπως μπορεί να ανεβεί συμπληρωμένη;
Νεοκλή, είχα κάνει προ ολίγου καιρού μια απόπειρα συμπληρώσεως της κομμένης μουσικής γραμμής (ελπίζω χωρίς λάθη) μαζί με το σχετικό καθάρισμα εδώ.

Επειδή εκτιμώ (και εγώ) τα χειρόγραφα του π. Παντελεήμονος, επιτρέψτε μου ένα σχόλιο και μια πρόταση. Νομίζω ότι η δημιουργία του νέου θέματος με αντιγραφή των υπάρχοντων αρχείων δεν εξυπηρετεί, αλλά μάλλον μπερδεύει τα πράγματα, καθώς πέρα από τα διπλά αρχεία (και διπλές αναρτήσεις, και διπλές καταμετρήσεις καταφόρτωσης, και διπλά thanks, κλπ.) στη βάση του Ψ, χάνεται και η όποια συζήτηση επακολούθησε στις παλαιότερες αναρτήσεις. Για παράδειγμα, όσον αφορά τα μουσικά του Αγίου Αρτεμίου (εδώ και εδώ τα δύο αντίγραφα), είχαν ήδη αναρτηθεί και σε pdf στο οικείο θέμα, από τον Νεοκλή και από μένα (επεξεργασμένα) και λόγω του νέου θέματος αναρτήθηκαν και εδώ από τον Γιώργο (προφανώς εν αγνοία των άλλων δύο αναρτήσεων). Πέρα από το θέμα των αναρτήσεων όμως, νομίζω ότι ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πλέον δεν θα εντοπίζει εύκολα τα σχετικά μουσικά κείμενα, εφόσον δεν θα εμφανίζονται στις οικείες ενότητες (εορτολόγιο, εσπερινός, όρθρος, κλπ.), αλλά μόνο στο παρόν θέμα, που εύκολα τελικά θα χαθεί ανάμεσα στα τόσο άλλα θέματα κάτω από τα Μουσικά Κείμενα. Αν κάποιος ψάχνει, π.χ. για αργές δοξολογίες σε πλ β', δεν νομίζω ότι θα σκεφτεί να ψάξει στο παρόν θέμα.

Πρότασή μου είναι να συνεχιστούν οι αναρτήσεις των μουσικών κειμένων του π. Παντελεήμονος στις ενότητες που ανήκουν, όπως γίνονταν στο παρελθόν, και στο παρόν θέμα απλά να μπαίνει ένας σύνδεσμος στην αντίστοιχη ανάρτηση, ώστε να μπορεί κάποιος, αν θέλει, να βρει όλες τις "μελοποιήσεις ή καταγραφές π. Παντελεήμονος", απλά ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μπορεί φυσικά να γίνει και το αντίστροφο. Κάτι τέτοιο έχει τηρηθεί σε ένα βαθμό και στις Μελοποιήσεις Μελών του forum.
 
Last edited:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#33

Εὐχαριστοῦμε κ. Λαγουδάκη γιά τίς ἐπισημάνσεις, προτάσεις καί ὅσα ἄλλα προσφέρετε στό φόρουμ.
Μετά τήν ἀπό 09-12-15 πρόταση τό πιό εὔκολο ἦταν μιά ἀντιγραφή.
Ἀπό ἐκεῖ καί πέρα ἔπρεπε (καί θά πρέπει) τό μέλος frouxi ὁπωσδήποτε νά ἀναρτᾶ στίς ἀνάλογες ἑνότητες ἤ θέματα. Ἀλλά δικαιολογεῖται μή γνωρίζοντας τί νά κάνει. Ἀπό ἐδῶ καί πέρα ἔτσι θά κάνει καί θά δίνεται ἀπό ἐδῶ σύνδεσμος. Θά βοηθᾶμε κι ὅλοι.
Εὐχαριστίες καί πάλι σέ ὅσους βοηθοῦν γιά τήν καλύτερη λειτουργικότητα τοῦ Ψ. Καί θά παρακαλούσαμε, ἐπειδή πολλά ὑπάρχουν στις Μελοποιήσεις Μελών του forum, ὅ,τι βλέπουν, νά παραπέμπουν ἀπό τίς ἀνάλογες ἑνότητες ἤ θέματα. Πολλά ὑπάρχουν καί κάτω από τα Μουσικά Κείμενα καί ὄχι μόνον, που εύκολα τελικά μπορεί να χαθεί ανάμεσα στα τόσο άλλα θέματα. Ἐκεῖ τοποθετεῖται αὐτό τό θέμα. Οἱ σωστοί τίτλοι καί σωστή ἀναζήτηση, θά λύνουν μερικῶς τό πρόβλημα τοῦ τεράστιου ἀρχείου τοῦ Ψ.

Τακτοποίησα τό 1ο μήνυμα καί διαγράφηκαν κάποια διαδικαστικά, σύμφωνα μέ τίς ὑποδείξεις τοῦ Μιχάλη.
Οἱ νεώτερες ἀναρτήσεις μετακινήθηκαν στίς ἀνάλογες ἑνότητες ἤ θέματα καί δίνω τίς παραπομπές:

 
Top