Μελοποίηση καθημερινών Ακολουθιών Παρακλητικής

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, μετά τιμής μοιράζομαι μαζί σας το νέο μου πόνημα που αφορά τη μελοποίηση ολόκληρου του βιβλίου της Παρακλητικής, το οποίο και σας παραθέτω στα pdf αρχεία που αναρτώ παρακάτω, πλην των Κυριακών, καθώς υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία περί αυτών. Απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους μα ιδιαιτέρως σε όσους χρειάζονται ένα βοήθημα στην τέλεση κυρίως καθημερινών ακολουθιών.

Μετά τιμής,
Νίκος Αναγνώστου

Υ.Γ. : Λόγο του μεγάλου μεγέθους των σαρωμένων από το πρωτότυπο, αρχικών αρχείων pdf, έχουν υποστεί σύμπτυξη του μεγέθους τους ώστε να ανέβουν στο φόρουμ.

Attachments

• ΤΟΜΟΣ Α_ΗΧΟΙ Α_Β.pdf
    43.1 MB · Views: 1,084
  • ΤΟΜΟΣ Β_ΗΧΟΙ Γ_Δ.pdf
    43 MB · Views: 402
  • ΤΟΜΟΣ Γ_ΗΧΟΙ ΠΛΑΓΙΟΣ Α_ΠΛΑΓΙΟΣ Β.pdf
    40.1 MB · Views: 393
  • ΤΟΜΟΣ Δ_ΗΧΟΙ ΒΑΡΥΣ_ΠΛΑΓΙΟΣ Δ.pdf
    43.3 MB · Views: 437
Αδερφέ ... έχω μείνει κόκκαλο! ...
απίστευτο αυτό που έκανες, και ανθρωπίνως αδύνατο, θα λεγα μέχρι σήμερα!
Υπάρχει ένα θεματάκι με τον Δ' τόμο? γτ προσπαθώ να κατεβάσω και δεν ανοίγει!
Καλησπέρα συνάδελφε και σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, να σας έχει ο Θεός καλά!
Το κατέβασα για έλεγχο και ανοίγει κανονικά το αρχείο. Δοκιμάστε ίσως με κάποιον άλλο browser ειδάλως, θα το ξαναδούμε.

Καλησπέρα συνάδελφε και σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, να σας έχει ο Θεός καλά!
Το κατέβασα για έλεγχο και ανοίγει κανονικά το αρχείο. Δοκιμάστε ίσως με κάποιον άλλο browser ειδάλως, θα το ξαναδούμε.
έχεις δίκιο αδερφέ! κάπου είχε "bug-άρει" που λέμε, και στα τελευταία 2 δευτερόλεπτα έλεγε "failed" (απέτυχε).
Στον ίδιον browser, χωρίς επανεκκίνηση κλπ, το κατέβασε 5 λεπτά μετά!
Τι να πω ... έχω μείνει κόκκαλο! ... το ευχαριστώ είναι .... ψίγμα!
ΑΞΙΟΣ

Θὰ ἤθελα κι ἐγὼ νὰ ἐκφράσω τὸν ἀπεριόριστον θαυμασμόν μου γιὰ τὸ ὑπερμέγεθες καὶ ἁπλοῦν ἅμα τε καὶ ὡραῖον καὶ καλαίσθητον μουσικῶς πόνημά σας!!! Δὲν ἀρκοῦν βέβαια δύω λέξεις ἐνταῦθα καὶ ἕνα «οὐάου» γιὰ τὸν ὑπὲρ τῶν 2.500 (!!!) σελίδων ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΝ κόπον σας καὶ δὴ καὶ τὸ ὑπὲρ λίαν ἄξιον ἀναφορᾶς, θαυμασμοῦ τε καὶ μνείας γεγονὸς ὅτι τὸ διανείματε ΔΩΡΕΑΝ, ΔΩΡΕΑΝ (τὸ ξαναγράφω γιὰ νὰ τὸ χωνέψω κι ἐγώ...). Εὐχόμεθα ὁ Θεὸς, ὅπως πάντοτε ἔτσι καὶ νῦν, νὰ δοξάσῃ τοὺς αὐτὸν ἀντιδοξάζοντας. Ἄξιος ὁ μισθός σας κ. Ἀναγνώστου! Πρὸς ἐπίῤῥωσιν τῶν ὑπὸ τοῦ κ. Τσατσαρώνη λεγομένων, πράγματι ἀνθρωπίνως ἀδύνατον ἀλλὰ πάντα δυνάμεθα ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντι ἡμᾶς Θεῷ...
Καὶ εἰς ἄλλα καὶ ἀνώτερα (ἂν ὑπάρχουν...). Ἔῤῥωσθε!

Ευχαριστώ πολύ που μάς προσφέρετε τον κόπο σας!!!!! Και μάλιστα δωρεάν!!!!!
Κανείς ως τώρα δεν τόλμησε να γράψει ολόκληρη την παρακλητική.
Να σάς έχει καλά ο Θεός!!!!

Αν έχετε κι άλλα βιβλία τονίσει, όπως π.χ. Τριώδιο, Πεντηκοστάριο, Μηναία, Ωρολόγιο, Μέγα Ευχολόγιο, διάφορες Ακολουθίες όπως Ευχέλαιο, Μέγας Κανόνας κ.ά., θα σάς είμασταν πάρα πολύ ευγνώμονες.

Η βοήθειά σας είναι πολύ μεγάλη!!!!

Καλημέρα!

Πολλά συγχαρητήρια για τον κόπο κάνατε!

Να ρωτήσω. Υπάρχει πιθανότητα να ανέβει σε drive και από εκεί να κοινοποιηθεί με λινκ εδω για να μην υποστούν τα αρχεία αυτή τη μεγάλη συμπίεση;;

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, μετά τιμής μοιράζομαι μαζί σας το νέο μου πόνημα που αφορά τη μελοποίηση ολόκληρου του βιβλίου της Παρακλητικής, το οποίο και σας παραθέτω στα pdf αρχεία που αναρτώ παρακάτω, πλην των Κυριακών, καθώς υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία περί αυτών. Απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους μα ιδιαιτέρως σε όσους χρειάζονται ένα βοήθημα στην τέλεση κυρίως καθημερινών ακολουθιών.

Μετά τιμής,
Νίκος Αναγνώστου

Υ.Γ. : Λόγο του μεγάλου μεγέθους των σαρωμένων από το πρωτότυπο, αρχικών αρχείων pdf, έχουν υποστεί σύμπτυξη του μεγέθους τους ώστε να ανέβουν στο φόρουμ.
Αγαπητέ μας Νικόλαε, ταπεινά και αθόρυβα προσφέρατε μεγάλο έργο στην εκκλησία. Ο Θεός να σας το ανταποδώσει πολλαπλασίως, όπως γνωρίζει καλύτερα. Ευχαριστούμε πολύ!

Μετά τιμής,
Νίκος Αναγνώστου

Σᾶς εὐχαριστοῦμεν θερμότατα.

Μετά τιμής,
Νίκος Αναγνώστου

Πολλά συγχαρητήρια κ.Νίκο!!! Ο Θεός να σας έχει καλά!!!

Ἡ ἀναστάσιμος ἀκολουθία τῶν Κυριακῶν, ἡ παλαιὰ ὀκτώηχος Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ (+760), περιλαμβάνει πολλὰ σταυρώσιμα στοιχεῖα, καθὼς συνετέθη 130 ἔτη πρὸ τῶν σταυρωσίμων στιχηρῶν προσομοίων καὶ κανόνων (Τετάρτης καὶ Παρασκευῆς) τῆς νέας ὀκτωήχου Ἰωσὴφ τοῦ ὑμνογράφου (+886). Οἱ κανόνες τῆς Παρακλητικῆς τοῦ Ἰωσὴφ εἶναι συνήθως παρακλητικοί.

Οἱ παλαιὲς παρακλητικὲς εἶναι πλουσιώτερες, καθὼς τὸν θ' αἰῶνα, ἀντὶ μηναίων ὑπῆρχε τὸ τροπολόγιο (ἡμερολογιακὰ μὴ πλῆρες μηναῖο (Παλαιστίνη ζ’-θ’ αἰ.)), γενικὰ ἐπίτομο. Τὰ χφφ. μηναῖα, ἐξάλλου, δὲν ἦταν προσιτὰ στοὺς φτωχότερους ναούς. Ἡ Νέα Ὀκτώηχος (παρακλητικὴ) πρωτογενῶς περιεῖχε καὶ τὸ (τότε ἐλλιπὲς καὶ συνήθως μαρτυρικό) μηναῖο, προβλέποντας, μέχρι σήμερα, καθημερινῶς, ἐκτὸς Κυριακῆς, ἀθλητικά-μαρτυρικὰ στιχηροκαθίσματα καὶ τροπάρια τοῦ α’ κανόνα, σὰν μιὰ ἀθλητικὴ ἐνημέρωση!

Οἱ κανόνες τῶν καθημερινῶν τῆς παρακλητικῆς συντάχθηκαν κατὰ τὰ μέσα τοῦ θ’ αἰῶνα ὅπως φαίνεται ἀπὸ τοὺς ποιητές τους Θεοφάνη (+μετὰ τὸ 842) καὶ Ἰωσὴφ τὸν ὑμνογράφο[1] (+886). Τὰ στιχηρὰ προσόμοια καὶ τὰ καθίσματα τῶν ἀρχαγγέλων, τοῦ Προδρόμου, τῶν ἀποστόλων καὶ τὰ νεκρώσιμα πρέπει νὰ ἀνήκουν στοὺς ἴδιους ποιητές, ὡς συνοδευτικὰ τῶν κανόνων.

[1] Συνέθεσε 466 κανόνες-στιχηρὰ-καθίσματα, 58 τριῴδια καὶ τετραῴδια, 13 μεμονωμένες σειρὲς στιχηρῶν προσομοίων καὶ 9 κοντάκια (Ε. Τωμαδάκη Ἰωσὴφ ὁ ὑμνογράφος 1971).

Θὰ ἤθελα κι ἐγὼ νὰ ἐκφράσω τὸν ἀπεριόριστον θαυμασμόν μου γιὰ τὸ ὑπερμέγεθες καὶ ἁπλοῦν ἅμα τε καὶ ὡραῖον καὶ καλαίσθητον μουσικῶς πόνημά σας!!! Δὲν ἀρκοῦν βέβαια δύω λέξεις ἐνταῦθα καὶ ἕνα «οὐάου» γιὰ τὸν ὑπὲρ τῶν 2.500 (!!!) σελίδων ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΝ κόπον σας καὶ δὴ καὶ τὸ ὑπὲρ λίαν ἄξιον ἀναφορᾶς, θαυμασμοῦ τε καὶ μνείας γεγονὸς ὅτι τὸ διανείματε ΔΩΡΕΑΝ, ΔΩΡΕΑΝ (τὸ ξαναγράφω γιὰ νὰ τὸ χωνέψω κι ἐγώ...). Εὐχόμεθα ὁ Θεὸς, ὅπως πάντοτε ἔτσι καὶ νῦν, νὰ δοξάσῃ τοὺς αὐτὸν ἀντιδοξάζοντας. Ἄξιος ὁ μισθός σας κ. Ἀναγνώστου! Πρὸς ἐπίῤῥωσιν τῶν ὑπὸ τοῦ κ. Τσατσαρώνη λεγομένων, πράγματι ἀνθρωπίνως ἀδύνατον ἀλλὰ πάντα δυνάμεθα ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντι ἡμᾶς Θεῷ...
Καὶ εἰς ἄλλα καὶ ἀνώτερα (ἂν ὑπάρχουν

Γέροντά μου ευλόγησον. Ευχαριστώ γιά τα καλά σας λόγια. Η αμοιβή μου είναι η αποδοχή από τους αδελφούς μου. Συγχωρήστε μου τα λάθη και τις παραληψεις.

Καὶ εἰς ἄλλα καὶ ἀνώτερα (ἂν ὑπάρχουν...). Ἔῤῥωσθε!

Αν έχετε κι άλλα βιβλία τονίσει, όπως π.χ. Τριώδιο, Πεντηκοστάριο, Μηναία, Ωρολόγιο, Μέγα Ευχολόγιο, διάφορες Ακολουθίες όπως Ευχέλαιο, Μέγας Κανόνας κ.ά., θα σάς είμασταν πάρα πολύ ευγνώμονες.

Χαίρομαι πάρα πολύ. Γιά άλλα βιβλία που μου λέτε, υπάρχουν στο ''Ψαλτολόγιον,, οι ''Ειρμοί Κανόνων,, και μπορείτε να το δείτε. Από τα υπόλοιπα βιβλία που αναφέρετε, σκέφτομαι κάτι, αλλά θα δούμε. Δεν θέλω να γράψω κάτι που υπάρχει.

Αγαπητέ μας Νικόλαε, ταπεινά και αθόρυβα προσφέρατε μεγάλο έργο στην εκκλησία. Ο Θεός να σας το ανταποδώσει πολλαπλασίως, όπως γνωρίζει καλύτερα. Ευχαριστούμε πολύ!
Ευχαριστώ πολύ αδελφέ μου.

Μετά τιμής,
Νίκος Αναγνώστου

Απίστευτο πόνημα!
Δεν υπάρχουν λόγια...
Εύγε!!!

Γράψανε τουλάχιστον δύο ακόμη την οκτόηχο! ο π. Δοσίθεος κατουνακιώτης κι ο π. Ιερόθεος πρώην φιλοθεΐτης

Γράψανε τουλάχιστον δύο ακόμη την Οκτώηχο! ο π. Δοσίθεος Κατουνακιώτης κι ο π. Ιερόθεος πρώην Φιλοθεΐτης.
Εἶστε περίπου ἐκτός θέματος (δεοντολογικῶς), ἀλλά ἄς συμπληρώσουμε καί τό πλῆρες ὅμοιο ἔργο τοῦ μακαριστοῦ π. Κων/νου Παπαγιάννη.

Μέ τήν εὐκαιρία, θά ἤθελα νά ρωτήσω τόν @Νίκος Αναγνώστου, ποιές εἶναι οἱ πηγές του ;

Back