Μεγάλη Εβδομάδα 2012 στην Ι. Μονή Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας

GParal

Νέο μέλος
Χριστός Ανέστη!

Ανεβάζω το δοξαστικό των Αποστίχων του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης. Το μεν ποίημα ανήκει στην περίφημη Κασσιανή μοναχή, το δε σύντομο μέλος στον αοίδιμο Πέτρο Λαμπαδάριο. Η εξήγηση του δοξαστικού έχει γίνει από τον Χουρμούζιο Χαρτοφύλακα. Ερμηνεύει ο π. Ραφαήλ Γκουρβέλος.
Επειδή ο δάσκαλός μου εξυπηρετεί δύο ιερούς ναούς, κατά την περίοδο της Μ. Εβδομάδας, επέλεξε για το συγκεκριμένο δοξαστικό να ψάλλει την πρώτη φορά τη σύντομη εκδοχή του και τη δεύτερη φορά την αργή σύνθεση του ίδιου μελοποιού.
 

Attachments

  • Κύριε η εν πολλαίς, σύντομο Πέτρου Λαμπαδαρίου, Μ Τρίτη Εσπ.10-4-2012.mp3
    19 MB · Views: 79

GParal

Νέο μέλος
Χριστός Ανέστη!

Συνεχίζω με το "Και Νυν" των Αποστίχων της Ακολουθίας των Αχράντων Παθών του Κυρίου "Ήδη βάπτεται κάλαμος" σε σύντομο μέλος Πέτρου Λαμπαδαρίου και
εξήγηση Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος. Ερμηνεύει ο π. Ραφαήλ Γκουρβέλος.
 

Attachments

  • Ήδη βάπτεται, Πέτρου Λαμπ. 2012.mp3
    5.1 MB · Views: 65

GParal

Νέο μέλος
Να σημειώσω ότι ο δάσκαλός μου επέλεξε να ψάλλει το σύντομο δοξαστικό "Ήδη βάπτεται κάλαμος" από το Δοξαστάριο Πέτρου Λαμπαδαρίου στην ακολουθία των Παθών στη Μονή του Αγίου Ραφαήλ, ενώ την ίδια βραδιά, λίγες ώρες αργότερα, στην ίδια ακολουθία στη Μονή Παναγίας Γουμενίσσης έψαλλε το αντίστοιχο καθιερωμένο δοξαστικό του Κ. Πρίγγου (το φερόμενο ως μέλος του κυρ Ιακώβου Ναυπλιώτου).
Δυστυχώς όμως από εκείνη την ακολουθία δεν έχουμε ηχογραφήσεις.
 
Top