Μεγάλη Εβδομάδα Κ. Πρίγγου (ποιητικό και μουσικό κείμενο)

#1
Για τις ανάγκες του αναλογίου μου, έφτιαξα αυτό το βιβλίο. Επειδή, ίσως φανεί χρήσιμο και σε άλλους, το εκθέτω εδώ:
(150ΜΒ, καταλληλότερο για ηλεκτρονική προβολή. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για τύπωμα, θα ανεβάσω μεγαλύτερη, ποιοτικότερη εκδοχή)

[Σημ. συντ. (π.Μ.)] Νέος σύνδεσμος σε επόμενο μήνυμα.

Το βιβλίο περιέχει όλες τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος, από το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων (όρθρος Μ. Δευτέρας), μέχρι τον εσπερινό της αγάπης. Αποτελείται από συλλογή μελών, συνδυασμένων με όλων των εν χρήσει λειτουργικών κειμένων που αφορούν στον ψάλτη.

Τα μουσικά κείμενα, είναι, ως επί το πλείστον, παρμένα από την Πατριαρχική Φόρμιγγα του Κ. Πρίγγου. Αρχικά, χρησιμοποίησα την έκδοση του κ. Γ. Κωνσταντίνου, καθότι χρειαζόταν λιγότερη επεξεργασία κάθε σελίδα. Ωστόσο, από ένα σημείο και μετά, προτίμησα περισσότερο την κλασσική έκδοση του Α. Παπανδρέου, παρόλο που ήθελε αυξημένη φροντίδα για να καταστεί ευανάγνωστη (τουλάχιστον οι ηλεκτρονικές εκδόσεις που είχα εγώ στα χέρια μου, δεν ήταν ιδιαίτερα καλά σκαναρίσματα). Άλλα μουσικά κείμενα συμπληρώθηκαν από κλασσικές συνθέσεις του Πέτρου Πελοποννησίου και Ιωάννου Πρωτοψάλτου· κάποιοι κανόνες προέρχονται από την Μ. Εβδομάδα του Άγγελου Βουδούρη, ενώ πλήθος άλλων συνθέσεων ανήκουν σε διαφόρους μελοποιούς, οι οποίοι αναφέρονται κατά περίπτωση.

Τα ποιητικά κείμενα και τα αναγνώσματα, έχουν διορθωθεί με βάση το Τριώδιο και Πεντηκοστάριο, των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας, παλαιών και νέων. Επίσης, κατά περίπτωση, χρησιμοποιήθηκε το βιβλίο Μεγάλη Εβδομάδα της Αποστολικής Διακονίας, επιμελεία του π. Κων. Παπαγιάννη. Κατ’ εξαίρεση, στα αναγνώσματα των προφητειών, χρησιμοποιήθηκε, ενίοτε, το βιβλίο Προφητολόγιο, της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, για διευκόλυνση της μετέπειτα επεξεργασίας του σκαναρισμένου κειμένου.

Συνολικά, στα πάμπολα “περάσματα” του βιβλίου που έκανα, περισσότερες από 500 διορθώσεις έγιναν, τόσο στο ποιητικό όσο και στο μουσικό κείμενο. Παρά την επιμέλεια και σχολαστικότητα που προσπάθησα να επιδείξω, είναι σαφές ότι πλήθος λαθών θα παραμένουν μέσα στις 800 και πλέον σελίδες του. Ο περιορισμένος διαθέσιμος χρόνος, δεν ήταν βοηθός. Πολλά σημεία θα μπορούσαν να βελτιωθούν ποιοτικά και αισθητικά, αλλά κάτι τέτοιο ξεφεύγει από το στόχο, τουλάχιστον στη παρούσα φάση.

Έχοντας ωφεληθεί πολλές φορές, και σε μεγάλο βαθμό, από τους κόπους των μελών του ψαλτολογίου, όλα αυτά τα χρόνια, οφείλω αυτό το βιβλίο ως ελάχιστο αντίδωρο.

Ευχαριστώ.
 
Last edited by a moderator:
#3
Ευχαριστούμε πολύ . Αν θέλετε μπορείτε να μας δώσετε και την προς εκτύπωση εκδοση.
Θα το κάνω, μόλις βρω πρόσβαση σε γρήγορο δίκτυο, γιατί το δικό μου είναι αργό και με πολύ "θόρυβο" γραμμής, και όλο κολλάει το ανέβασμα μεγάλων αρχείων.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#6
[Σημ. συντ.] Κάποια διαδικαστικά διαγράφηκαν. Νά ληφθεῖ ὑπόψη ὅτι τοῦ μέν α΄ ἀρχείου ἡ καταφόρτωση ἐκπνέει σέ 3 ἡμέρες καί τοῦ β΄ σέ 7. Μακροπρόθεσμη λύση ὁ χῶρος mediafire ἤ ἄλλες λύσεις προθύμων, ἐκτός Ψ βέβαια. Εὐχαριστῶ.
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#8
[Σημ. συντ.] Μακροπρόθεσμη λύση ὁ χῶρος mediafire ἤ ἄλλες λύσεις προθύμων, ἐκτός Ψ βέβαια. Εὐχαριστῶ.
Ὑπάρχει τὸ Mega https://mega.nz/ μὲ μία ἠλεκτρονικὴ διεύθυνση 50GB χωρὶς χρονικοὺς περιορισμούς.
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#10
Υπάρχει και το Degoo.com Free account with 100 GB backup space. !!!!
Δὲν νομίζω ὅτι τὸ Degoo δίνει τὴν δυνατότητα διαμοιρασμοῦ τῶν ἀρχείων που φιλοξενεῖ (τουλάχιστον δὲν ἀναφέρεται κάτι τέτοιο στὴν ἱστοσελίδα του), παρὰ τὴν φύλαξή τους καὶ τὴν μαζικὴ ἐπαναφορά τους.
 
#11
[Σημ. συντ.] Κάποια διαδικαστικά διαγράφηκαν. Νά ληφθεῖ ὑπόψη ὅτι τοῦ μέν α΄ ἀρχείου ἡ καταφόρτωση ἐκπνέει σέ 3 ἡμέρες καί τοῦ β΄ σέ 7. Μακροπρόθεσμη λύση ὁ χῶρος mediafire ἤ ἄλλες λύσεις προθύμων, ἐκτός Ψ βέβαια. Εὐχαριστῶ.
Όταν με το καλό μπορέσω, θα το ξανανεβάσω σε καταλληλότερο site, συν την λιγότερο συμπιεσμένη εκδοση που ανέφερα.
 

tzark

Μέλος
#12
Εφόσον δεν είστε ικανοποιημένοι……….!!!!!!!!!!!!!

To 360 Cloud Drive είναι μια κινεζική πρόταση η οποία προσφέρει την …αστρονομικής κλίμακας χωρητικότητα των 360 Gb στην αρχική εγγραφή, η οποία μπορεί πολύ εύκολα να φτάσει τα … 10.000 Gb (10 Tb) !!!
 
#13
Last edited:
#14
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.. Απέκτησα καλύτερη σύνδεση στο ίντερνετ, στα όρια του ανεκτού, οπότε, ορίστε και ο σύνδεσμος με το μεγαλύτερο αρχείο, προς εκτύπωση, όπως είχα πει παλιότερα:


Μ. Εβδομάς (.pdf, 480mb, κατάλληλο για εκτύπωση)
(υπάρχει και σε ακόμη μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου, αλλά νομίζω περιττεύει)
Για πληροφορίες, διαβάστε το αρχικό ποστ, ή στείλτε μου προσωπικό.

edit> ανανέωσα εκ νέου τους συνδέσμους με τη "μικρή" εκδοχή του αρχείου:

Μ. Εβδομάς (.pdf, 150mb, κατάλληλο για ηλεκτρονική προβολή)
ή
Μ. Εβδομάς (.pdf, 150mb, κατάλληλο για ηλεκτρονική προβολή)
(ίδιο με το προηγούμενο, αλλά περασμένοι σελιδοδείκτες από τον Βασίλειο Λιάκο - πολλές ευχαριστίες)
 
Last edited:
Top