Greekψαλτης
Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Καταλαβαίνεις πως δεν στοχοποίησα συγκεκριμένα τον κ.Αγροκώστα (και σίγουρα όχι τον ίδιο ως πρόσωπο, αλλά την άποψή του έκρινα), απλά μου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούω γενικά, εκφράσεις του τύπου "ο Πρίγγος ήταν φάλτσος", "ο Στανίτσας ήταν υπερβολικός", "ο Μαϊδανόγλου ήταν επιδεικτικός", την ίδια στιγμή που ο καθένας που εισέρχεται στον κόσμο της βυζαντινής μουσικής θεωρεί ότι εκφραστές της είναι οι επίγονοι του Καρά, που έχουν πιάσει τις θέσεις της εκπαίδευσης (αφού κυρίως θεωρητικολόγοι είναι παρά ψάλτες) ή τραγουδοψάλτες με μελλιστάλακτες φωνούλες τύπου Γαϊτάνου.
Σαφώς και διαφωνώ με την άποψη ότι η εκτέλεση του Μαϊδάνογλου στα "Κύριε ελέησον" και "Παράσχου Κύριε" είναι επιδεικτική. Για μένα είναι κατανυκτικότατη. Αλλά είπαμε, περί ορέξεως...
Και φυσικά δεν αμφισβήτησα τη μουσικότητα εν γένει του κ. Αγροκώστα, ούτε σκοπός μου είναι η προσβολή του αξιότιμου αυτού μέλους, αλλά αναφέρθηκα γενικά στο ότι όταν κάποιος κρίνει καλό είναι γι' αυτούς που διαβάζουν την κρίση του, να πείθονται ότι ο κριτής είναι τουλάχιστον εφάμιλλος με τον κρινόμενο, γιατί δημιουργούνται ίσως λάθος σκέψεις, τις οποίες ειλικρινώς και εξέθεσα πιο πάνω.
Αγαπητε κ. Νικο εχετε πολυ μεγαλο δικιο! Εγω εχω ακουσει ατομα να κατηγορουν το Στανιτσα οτι εγραψε κοματια που αρμοζουν σε χασικλιδες κ τετοιες ανοησιες, για να μην πω τιποτε αλλο!!!
ΥΓ. Το τριαδι ειναι απο το αργο χερουβικο του πλ Α απο τη λειτουργια του Καραμανη! Μιλαμε για πιστη εκτελεση με μοναδικο τροπο των μαθηματων του Αρχοντα!
Επισης τα συγκεκρμενα ''Κυριε ελεησον'' κ ''Παρασχου κυριε'' που ανεβασε φιλος μας δεν ειναι ''τιποτα'' μπροστα σε κατι αλλα που ειχε πει σε Α ηχο παλι αλλα απο Δι διεση ως Πα!!!!!
Last edited: