Μαυρόπουλος Δημήτριος

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#1
Ακούγοντας πάλι τις ραδιοφωνικές εκπομπές του μακαριστού Βαγγέλη Λιναρδάκη σχετικά με τους Μαυρόπουλους που ανέβηκαν εδώ, διαπίστωσα πως δεν υπάρχουν αναρτημένες κάπου αυτόνομες οι ηχογραφήσεις του Δημητρίου Μαυροπούλου. Έτσι, λοιπόν, τις απομόνωσα και τις ανεβάζω. Παραθέτω και το βιογραφικό του Δημητρίου Μαυροπούλου από το βιβλίο του Φιλίππου Οικονόμου «Εκκλησιαστική Βυζαντινή Μουσική και Ψαλμωδία», τ. β' (1994), το οποίο διαβάζεται στην εκπομπή.

Κάποιες από τις ηχογραφήσεις αυτές υπάρχουν κι εδώ (αρχεία 8-10) σε άλλη ποιότητα, καλύτερα μεν mp3, όμως από θολότερη πηγή. Το «Αναστάσεως ημέρα» υπάρχει και τρίτη φορά αναρτημένο στο Διαδίκτυο, συγκεκριμένα εδώ (από το analogion.com), όπου αναφέρεται εσφαλμένα πως ψάλλει ο αδελφός του Δημητρίου Μαυροπούλου π. Νικόλαος. Έχει τον καλύτερο ήχο από τα υπόλοιπα, είναι όμως ημιτελές.

Τα τρία πρώτα αρχεία προέρχονται από την πρώτη εκπομπή-αφιέρωμα και, δυστυχώς, ο ήχος παραμορφώνεται λόγω υψηλής στάθμης εγγραφής.

 

Attachments

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#2
Ανεβάζω την αναγγελία του θανάτου του Δημητρίου Μαυροπούλου από τα Ιεροψαλτικά Νέα, το φύλλο του Μαρτίου 1976.


Φαντάζομαι πως καταλαβαίνετε τι μου τράβηξε την προσοχή και δεν υπάρχει στην παραπάνω βιογραφία του... Πού θα βρούμε άραγε αυτή την κασέτα που αναφέρεται; Έστω κι αν είναι εκπαιδευτική, πιστεύω πως θα αξίζει, αφού ελάχιστα έχουμε από τη φωνή του γλυκύτατου αυτού ιεροψάλτη.

Ακόμη, στο πρώτο μήνυμα έχω κάνει λάθος στον ήχο του Χερουβικού, είναι β'. Παρακαλώ να το διορθώνετε όταν το κατεβάζετε.
 
Last edited:
Top