Ματθαίος Παντουβάκης: «Μη αποστρέψης το πρόσωπόν σου» & «Λησταίς λογισμοίς»

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Νομίζω πως πρόκειται για πάρα πολύ καλό και σχετικά σπάνιο άκουσμα μέσα στους ναούς κατά τη διάρκεια των ακολουθιων. Το φανταζεστε να υπήρχε ένα τέτοιο άκουσμα και τις Κυριακες; Να υπήρχαν τοσοι ψάλτες και ισοκρατες που να πλαισίωναν τα αναλογια κάθε Κυριακή και να εψελναν ετσι χωρις βιασυνη, στρωτα, ηρεμα, χωρίς άγριες φωνές ή απότομα τσακισματα της φωνης;
Επίσης ο ήχος της ηχογράφησης είναι πολύ καλός λες και είσαι μέσα στο ναο και βλέπεις πόσο πολύ τον αλλοιώνει δυστυχώς το ραδιοφωνο. Αν υπάρχει δυνατότητα ανεβάστε κι άλλα κομματια.
Αυτό είναι ψαλτική νομίζω, παρότι προσωπικά το βλέπω κάπως προς το υπερβολικά στρωτο χωρίς πολλές χρήσιμες αναλύσεις και απαραίτητες ελξεις, όμως χίλιες φορές έτσι. Καλύτερα να επιτυχγανεται αυτό το ωραίο ακουσμα, παρά στην προσπάθεια να αποδόσεις κομμάτια συγκεκριμενου ψαλτη, η θέλοντας να χρωματισεις και να ζωντανεψεις τα κομματια ωστε να μην ειναι τοσο σαν απλη αναγγνωση αλλα ερμηνεια, να φεύγουν φωνές δεξιά κι αριστερά να χάνεται ο χρόνος και να ακούγονται απότομα και άγρια σπασίματα της φωνης.
Πολλά συγχαρητήρια.

Sent from my SM-T235 using Tapatalk
 
Top