Νικόλαε εν μέρει σωστή η παρατήρησή σου. Δηλαδή λες πως γίνεται σε ένα διάστημα που είναι 6 ή 6 και 1/2 να εμφανίζεται δίεση οκτώ τμημάτων!
Πάντως δεν πρόσεξες πως το ίδιο συνεχίζεται σε πολλά παρόμοια σημεία και όχι μόνο σε αυτό το ΓΑ-ΔΙ που αναφέρεσαιq; Προσωπικά δε ξέρω... τι εννοούσε ο συγγραφέας
Δε τον ξέρω τον Πέτρο γιατί δεν ήμουν και συχνά εδώ το τελευταίο διάστημα και αν για παράδειγμα είναι ένας νέος και έκανε την πρώτη του καταγραφή όχι μόνο δικαιολογείται αλλά του αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια.
Όμως Νικόλαε να σου πω κάτι άλλο; Το βλέπεις σωστό με ένα κείμενο που θα ανεβάσει ο οποιοσδήποτε να τον θεωρείς αμέσως ως εκπρόσωπο μιας σχολής και να την κρίνεις; Εγώ δηλαδή αν ανεβάσω και ψάλλω ακόμα κάτι από το συχωρεμένο Σίμωνα Καρά, και το πω λάθος. Τι πρέπει να γίνει; Επειδή το είπα εγώ λάθος είναι και ο αείμνηστος και όλη η θεωρία του λάθος; Μήπως η θεωρία ήταν σωστή αλλά η δική μου εκτέλεση ελλιπής; Τι λες;
Τέλος φίλε μου Νικόλαε, υπάρχει μια εκδοχή που εντάξει δεν συναντάται πουθενά, αλλά έτσι για μάθηση σε ένα απλό χειρόγραφο μπορεί κάποιος να το έκανε, να τοποθετήθηκε εκεί δηλαδή η δίεση οκτώ τμημάτων για να δηλώσει το διάστημα ΓΑ-ΔΙ πως προέρχεται από τη σκληρή χρόα του πλαγίου πρώτου αν βάλουμε μια δίεση έξι τμημάτων και μετά προσθέτουμε και μια απλή 2 τμημάτων αφού ψάλλουμε πλάγιο του δευτέρου και έτσι δημιουργείται αυτή η τριπλή. Δηλαδή εξήγηση υπάρχει.
Ωστόσο επειδή δεν το θεωρούν τα περισσότερα ενεργά μέλη ορθόν πως ο πλάγιος του δευτέρου παράγεται με τέτοιο τρόπο...ας το αφήσουμε εδώ το θέμα. Δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω διαφωνίες. Σεβαστή η άποψή σου. Μπορεί να είναι και σωστή. Απλά εδώ προσπάθησα Νικόλαε να δώσω έτσι μια εξήγηση. Να είσαι πάντα καλά.