Κοίμηση Ανδρέα Πετρόχειλου (1920-2010)

karastamatis ioannis

Ιωάννης Καρασταμάτης
Σαν ελάχιστο μνημόσυνο θα ήθελα να προσφέρω μία απομαγνητοφώνηση του Άξιον εστίν του Χ. Παπανικολάου σύμφωνα με την απόδοση του Άρχοντος (την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ: http://www.cmkon.org/Petroxeilos.htm). Την βρήκα τώρα που έψαξα το αρχείο μου και την οποία είχα κάνει εδώ και αρκετά χρόνια, όταν είχα γνωρίσει μέσα από την χορωδία των Μουσικοφίλων Κων/πόλεως τον Άρχοντα. Συγχωρέστε μερικά ορθογραφικά λάθη που υπάρχουν, αλλά τότε που τα έγραφα δεν είχα ασχοληθεί τόσο με την ορθογραφία. Όσο για την απομαγνητοφώνηση, γνωρίζω πως σε μερικά σημεία δεν είναι και τόσο ακριβής με αυτά που λέει ο Άρχοντας, αλλά είχα προσπαθήσει να «δαμάσω» (εάν γίνεται αυτό!) τους λαρυγγισμούς του. Ελπίζω να μην σας απογοητεύσει εντελώς.

Ας είναι η ψυχή του μετά των δικαίων και των ψαλτών της θριαμβεύουσας Εκκλησίας, ψάλλουσα μετά των Αγγέλων.

Δεν ειχα την ευλογια μεχρι τωρα να ακουσω αυτη τη μελισταλακτη αηδονα!!! Σας ευχαριστω απο καρδιας για την ευκαιρια που μου δωσατε! Και η καταγραφη πολυ ωραια ειναι! Δοξαζω το Θεο που μας δινει ευκαιριες να προσγειωνομαστε λιγακι!!!
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Μπορούν να ανεβούν ηχητικά αρχεία του αειμνήστου; ίσως θα ήταν καλό να μαζευτή μία ωραία συλλογή εδώ στο Ψαλτολόγιο.
Ελάχιστος φόρος τιμής εις αιωνίαν μνήμην.

Eυχαριστίες. Πρόκειται, όμως, για αυτούσιο το CD που κυκλοφορεί από τον εν Αθήναις ΣΜΚΩΝ. :eek:

Υγ. Σύντομα θα αναρτηθούν αξιόλογες ζωντανές ηχογρ. Υπομονή κ αναμονή!
 
Last edited:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Παλαιό Μέλος
Με τέτοια φωνή και τέτοια προσφορά ο Ανδρέας Πετρόχειλος σίγουρα βρείσκετε με την χωροδία των Αγγέλων!!!
Αιωνία αυτού η μνήμη!!!
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Η αυριανή εκπομπή (26 Οκτωβρίου) του κ.Κίσσα, προέδρου του ΣΜΚΩΝ, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του κυρ Ανδρέα Πετρόχειλου, επ᾽ευκαιρία της μνήμης του αγ.Δημητρίου, στην οποία τιμάται η εκκλησία όπου έψαλε (Ν.Ελβετία, Βύρωνας). Στην εκπομπή είναι προσκεκλημένος ο κ.Παϊκόπουλος, ο οποίος τον έζησε από κοντά τόσο στην Πόλη (Πατριαρχείο, Σύνδεσμος Μουσικοφίλων) όσο κ στην Αθήνα (χορωδία Στανίτσα, ΣΜΚΩΝ).

Όποιος μπορέσει ας την ηχογραφήσει κ αναρτήσει εδώ. Ευχαριστώ.

Υγ. Υπόψιν πως ύμνοι από την πανήγυρη του Ι.Ν.αγ.Δημητρίου Ν.Ελβετίας του 1987 (τη συμμετοχή των Δ.Μαγούρη κ Γ.Τσατσαρώνη) έχουν αναρτηθεί πέρυσι (27 Οκτωβρίου 2009) εδώ (μνμ 6 κ 8).
 
Last edited:
Top