Έχω την εξής ερώτηση όσον αφορά το συνδυασμό Κεντημάτων και Ολίγου, όταν τα Κεντήματα γράφονται κάτω από το Ολίγο. Υπάρχει η γραφή, όπου τα Κεντήματα βρίσκονται κάτω από το Ολίγο στο κέντρο και αυτή όπου βρίσκονται κάτω από το Ολίγο, αλλά στα δεξιά. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος ορθογραφικός κανόνας σχετικά με τις δύο γραφές ή είναι απλώς διαφορετικές μορφές γραφής, τις οποίες δε διαχωρίζει κάποιος κανόνας;
Υ.Γ. Από τα όσα κείμενα έχω μελετήσει, τείνω προς το συμπέρασμα ότι όταν ακολουθεί χαρακτήρας καταβάσεως, τα Κεντήματα μπαίνουν κεντραρισμένα κάτω από το Ολίγο, ενώ όταν ακολουθεί χαρακτήρας αναβάσεως, μπαίνουν κάτω από το Ολίγο δεξιά. Δε γνωρίζω όμως το κατά πόσον ευσταθεί η άποψη αυτή και αν έχει κάποια βάση.
Υ.Γ. Από τα όσα κείμενα έχω μελετήσει, τείνω προς το συμπέρασμα ότι όταν ακολουθεί χαρακτήρας καταβάσεως, τα Κεντήματα μπαίνουν κεντραρισμένα κάτω από το Ολίγο, ενώ όταν ακολουθεί χαρακτήρας αναβάσεως, μπαίνουν κάτω από το Ολίγο δεξιά. Δε γνωρίζω όμως το κατά πόσον ευσταθεί η άποψη αυτή και αν έχει κάποια βάση.
Last edited: