Κατάλογος Κοινωνικών των Εορτών του Ενιαυτού.

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
#1
Ανεβάζω ένα κατάλογο όλων των Κοινωνικών των Εορτών του Ενιαυτού τον οποίο έφτιαξα ώστε να μπορώ να βρίσκω εύκολα τα αντίστοιχα κοινωνικά κάθε εορτής που περιλαμβάνονται σε διαφορετικά βιβλία.
Τα βιβλία από τα οποία άντλησα τα στοιχεία είναι αυτά τα οποία διαθέτω είτε σε ηλεκτρονική είτε σε έντυπη μορφή. Προφανώς υπάρχουν και άλλα και ο κατάλογος πρέπει να συμπληρωθεί, αλλά νομίζω ότι είναι ένας εύχρηστος τρόπος οργάνωσης του μεγάλου όγκου των κοινωνικών.
Το αρχείο είναι excel και έχει έτοιμα τα φίλτρα σε κάθε στήλη ώστε να μπορεί ο καθένας να επιλέξει ότι θέλει.
Κάθε παρατήρηση, διόρθωση, συμπλήρωση και βοήθεια ...ευπρόσδεκτη!!

Παρατηρήσεις.
1. Στο βιβλίο Εκκλησιαστικόν Απάνθισμα Παναγιώτου Κηλτζανίδου 1861, βρήκα ένα κοινωνικό που φέρεται ως σύνθεση του Σ.Α. εκ Σπάρτης Πισειδίας τον οποίο δεν γνωρίζω. Αν κάποιος γνωρίζει ποιος είναι ας το αναφέρει, ώστε να συμπεριλάβω το όνομά του στον κατάλογο.
2. Στο βιβλίο Νέον Μουσικόν Εγχειρίδιον Δημητρίου Ιωάννου Πρωτοψάλτου 1900 πολλά κοινωνικά δεν αναφέρουν τον συνθέτη. Μετά από σύγκριση τους με άλλα βιβλία κατέληξα ότι είναι του Πέτρου Λαμπαδαρίου (πιθανόν να κάνω και λάθος).
3. Το αρχείο το ανεβάζω σε zip μορφή γιατί δεν ανεβαίνουν στο forum αρχεία τύπου .xls

Το υστερόγραφο βγήκε πιο μεγάλο από το μήνυμα!!:D:D:D
 

Attachments

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
#2
Με τη συνδρομή του κ. Γ. Αγγελινάρα, βρήκα ότι με τα αρχικά Σ.Α. εκ Σπάρτης Πισιδιάς ονομάζει ο Παναγιώτης Κηλτζανίδης κατά πάσα πιθανότητα τον Σπυρίδωνα Αναστασίου ο οποίος διατέλεσε Δομέστιχος του Πατριαρχείου www.enosispartis-mikrasasias.gr/images/pisides.doc και μετέφρασε τους καλοφωνικούς ειρμούς του Γεωργίου Ογουρλού από την παλαιά στην νέα γραφή. http://openarchives.gr/search/Σπυρίδωνος/page:6
 

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
#3
Μετά από 4 και πλέον έτη κατάφερα να ενημερώσω τον κατάλογο από όσα βιβλία εχω στη διάθεσή μου (έντυπα και ηλεκτρονικά) 45 στο σύνολο.
Eυχαριστώ όλους όσους έχουν συνεισφέρει στο Psaltologion, ιδιαιτέρως δε το διαχειριστή και τους συντονιστές, αφού το forum συνετέλεσε τα μέγιστα για την απόκτηση αυτών των βιβλίων στη μία ή την άλλη μορφή.
Σε ότι αφορά τη μορφή του αρχείου ισχύουν όσα αναφέρονται στο 1ο μήνυμα. Η ανάρτηση γίνεται σε μορφή .zip γιατί δεν ανεβαίνουν στο forum αρχεία μορφής .xls
 

Attachments

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#4
Πολύ σημαντική εργασία! Για πρώτη φορά υπάρχει μια (τόσο πλήρης) βάση δεδομένων για τα κοινωνικά.

Μπορεί κάποιος να δει ποια κοινωνικά υπάρχουν σε κάθε γιορτή, να διαλέξει μελοποιό και ήχο, και να δει και σε ποιο βιβλίο (και σελίδα) θα τα βρει (τα περισσότερα βιβλία υπάρχουν διαθέσιμα).

Ευχαριστούμε πάρα πολύ!

ΥΓ Μια τεχνική παρατήρηση: επειδή το φίλτρο δεν έχει μπει σε όλα τα πεδία, αν κάποιος κάνει αναταξινόμηση με βάση ένα κριτήριο (π.χ. ήχο) θα χαθεί η αντιστοιχία ορισμένων στηλών μεταξύ τους. Ας το έχουν υπόψη οι χρήστες που θα το κατεβάσουν.
 
Top