Κανόνες συμμετοχής

Status
Not open for further replies.

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#1
Κανόνες συμμετοχής στο forum Ψαλτολόγιον *

1. Η εγγραφή και φιλοξενία σας στο Ψαλτολόγιον είναι δωρεάν.

2. Η συμμετοχή στο Ψαλτολόγιον με ψευδώνυμο επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις:

2.α Η αληθινή ημερομηνία γέννησης πρέπει να δοθεί κατά την εγγραφή σας στο forum (μπορείτε να επιλέξετε να την αποκρύψετε από τα υπόλοιπα μέλη αφού εγγραφείτε).

2.β Η συμμετοχή με ψεύτικο (παραπλανητικό) ονοματεπώνυμο δεν επιτρέπεται.

2.γ Ο διαχειριστής και οι συντονιστές δεν μπορούν να προσφέρουν εκ των προτέρων προστασία της ανωνυμίας σας από άλλα μέλη αλλά θα λάβουν μέτρα για μηνύματα που την παραβιάζουν χωρίς τη θέλησή σας εάν το ζητήσετε.

Ακόμα και εάν δηλώσετε ψευδώνυμο σαν όνομα χρήστη, ζητούμε (αλλά δεν υποχρεώνουμε) αφού εγγραφείτε να δηλώσετε το πλήρες όνομά σας στον τίτλο χρήστη ή στην υπογραφή σας ή μαζί με άλλα στοιχεία σας στη σελίδα του δημοσίου προφίλ σας, το οποίο μπορούν να δούν μόνο τα συνδεδεμένα μέλη του φόρουμ και κανείς άλλος.

3. Όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε δημοσιεύσει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Ο διαχειριστής και οι συντονιστές δεν θα αποκαλύψουν προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους χωρίς τη θέλησή σας.

4. Τα μέλη του Ψαλτολογίου δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία πληροφορία που αφορά μέλη του forum και η οποία παρέχεται από το Ψαλτολόγιον ή από τα ίδια τα μέλη του.

Απαγορεύονται τα εξής:

5. H δημιουργία από τον ίδιο χρήστη πολλαπλών λογαριασμών σύνδεσης (user account).

6. Η δημοσίευση δυσφημιστικού, προσβλητικού ή οποιουδήποτε άλλου υλικού που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους της Αυστραλίας και του κράτους παραμονής σας.

7. H υποβολή μηνυμάτων ή θεμάτων που σαν στόχο έχουν να δημιουργήσουν έριδες, αντιδικίες, καυγάδες ή άσχημο κλίμα στην ζωή του forum.

8. Η δημοσίευση μηνυμάτων με υβριστικό, ανήθικο, χυδαίο, σεξουαλικό, ρατσιστικό, προσβλητικό ή απειλητικό περιεχόμενο.

9. H ανάρτηση θεμάτων και μηνυμάτων (π.χ. διαφήμιση ανεπιθύμητων προϊόντων - spam) άσχετων με την ψαλτική/μουσική θεματολογία του forum η οποία περιορίζεται στις ενότητες του φόρουμ όπως αναγράφονται στους τίτλους τους.

10. Η χρήση της υπογραφής ή της εικόνας μέλους (avatar) με σκοπό την προώθηση προκλητικών ή προσβλητικών μηνυμάτων.

11. Η αναδημοσίευση περιεχομένων του forum χωρίς την άδεια των μελών που αρχικά δημοσίευσαν το περιεχόμενο αυτό στο forum.

Συμφωνείτε με τα εξής:

12. Τα μηνύματα στο Ελληνόφωνο μέρος του forum θα πρέπει να είναι γραμμένα στα Ελληνικά και όχι με Λατινικούς χαρακτήρες (greeklish).

13. Τα μηνύματα στο Αγγλόφωνο μέρος του forum θα πρέπει να είναι γραμμένα στα Αγγλικά και με Λατινικούς χαρακτήρες.

14. Ο διαχειριστής και οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν, αφαιρέσουν, κλειδώσουν, τροποποιήσουν μηνύματα ή θέματα σε κάθε περιοχή του forum, κατά την κρίση τους με σκοπό το σεβασμό των κανόνων και την καλύτερη λειτουργία του forum.

15. Εάν νομίζετε οτι κάποιο μήνυμα χρειάζεται συντονισμό, πρέπει να αναφέρεται χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα αναφοράς μηνύματος του forum ή με προσωπικό μήνυμα (ΠΜ) αποφεύγοντας δημόσια αντιδικία.

16. Οποιαδήποτε απορία ή διαφωνία για συντονιστική ενέργεια θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (ΠΜ) στους συντονιστές ή στο διαχειριστή και όχι με δημιουργία νέου θέματος ή δημόσιου μηνύματος.

17. Σε περίπτωση παράβασης των κανόνων ή των συστάσεων του forum, οι συντονιστές μπορεί να κάνουν δημόσια ή προσωπική παρατήρηση. Σε περίπτωση επανειλημένης παράβασης των κανόνων ή των συστάσεων του forum, οι συντονιστές μπορεί να θέσουν το μέλος υπό προσωρινό ή μόνιμο συντονισμό ώστε τα μηνύματα θα εμφανίζονται μόνο κατόπιν έγκρισης των συντονιστών. Σε περίπτωση σοβαρής (κατά την κρίση του διαχειριστή) παραβίασης, ο διαχειριστής μπορεί να απαγορεύσει την πρόσβαση στο forum μέχρι νεωτέρας ή ακόμα και να διαγράψει οριστικά το μέλος.

18. Το Ψαλτολόγιον διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύει μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στο παρελθόν στο Ψαλτολόγιον εφ'όρου ζωής του forum.

19. Αλλαγές δημοσιευμένων σχολίων που αλλάζουν το νόημα του αρχικού κειμένου αλλοιώνοντας αθέμιτα τη ροή μιας υπάρχουσας συζήτησης καθώς και μαζικές διαγραφές δημοσιευμένων μηνυμάτων από τα μέλη απαγορεύονται. Σε περίπτωση παράβασης του κανόνα αυτού οι συντονιστές μπορεί να επιβάλλουν κυρώσεις στα μέλη και να επαναφέρουν τα διεγραμμένα μηνύματα κατά την κρίση τους.

20. Ο διαχειριστής του Ψαλτολογίου διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους κανόνες λειτουργίας του forum ανά πάσα στιγμή, ενημερώνοντας με δημόσια ανακοίνωση τους χρήστες.

21. Οι κανόνες εγγραφής του forum που αφορούν τα μέλη ισχύουν και για τους συντονιστές και το διαχειριστή.

22. Η εύρυθμη λειτουργία του forum εξαρτάται από το κάθε μέλος που συμμετέχει στις συζητήσεις.

Δήλωση Περιορισμού Ευθύνης του forum Ψαλτολόγιον

23. Το Ψαλτολόγιον διατηρεί χώρο συνομιλιών στο διαδίκτυο (internet) σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αυτό αναφέρθηκαν παραπάνω. Οι χρήστες των σχετικών υπηρεσιών οφείλουν να τηρούν τους κανόνες καλής συμπεριφοράς και ευπρέπειας και να μην προβαίνουν σε παράνομες ή ανήθικες διατυπώσεις.

24. Το Ψαλτολόγιον σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες σε αυτούς τους χώρους προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.

25. Οι χρήστες των σχετικών υπηρεσιών διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στις απόψεις που εκφράζουν με τα μηνύματά τους.

26. Όλα τα μηνύματα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και ούτε οι ιδιοκτήτες του Ψαλτολογίου, ούτε η Jelsoft Enterprises Ltd. (εταιρία ανάπτυξης του λογισμικού vBulletin) μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για το περιεχόμενο οποιουδήποτε μηνύματος.

27. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται απο τον λογαριασμό τους (user account), συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που μεταδίδουν μέσω του forum.

28. Το Ψαλτολόγιον και ο ιδιοκτήτης του δεν φέρει καμία ευθύνη για τις θέσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ή για οποιαδήποτε παρεξήγηση ή απώλειες, άμεσες, έμεσες, ειδικές, επακόλουθες ή άλλες, ή βλάβες οποιουδήποτε τύπου από την πλευρά των χρηστών.

29. Το Ψαλτολόγιον και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε μηνύματα μελών και για ενέργειες που θα είναι αποτέλεσμα μηνυμάτων ή και συμβουλών που παρέχονται από μηνύματα μελών στο forum του. Συνεπώς, οι χρήστες του Ψαλτολογίου, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών με τις πηγές.

30. Το Ψαλτολόγιον και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων (sites) για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε το περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν τέτοια μηνύματα. Σε περίπτωση όμως δημοσίευσης τέτοιων μηνυμάτων, αν είστε ο κάτοχος των δικαιωμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν από τους συντονιστές ώστε να αποσυρθούν άμεσα.

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στο Ψαλτολόγιον!

* Ακριβές αντίγραφο των κανόνων συμμετοχής που πρέπει κάθε νέο μέλος να συμφωνήσει κατά την εγγραφή στο φόρουμ.
 
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#2
Ο κανόνας 9 τροποποιήθηκε ως εξής

(Απαγορεύονται τα εξής...)

9. H ανάρτηση θεμάτων και μηνυμάτων (π.χ. διαφήμιση ανεπιθύμητων προϊόντων - spam) άσχετων με την ψαλτική/μουσική θεματολογία του forum η οποία περιορίζεται στις ενότητες του φόρουμ όπως αναγράφονται στους τίτλους τους.
 
Status
Not open for further replies.
Top