Κανόνες λειτουργίας

Status
Not open for further replies.

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#1
Οι κανόνες αυτοί είναι συμπληρωματικοί στους κανόνες συμμετοχής και βρίσκονται υπό αναθεώρηση/βελτίωση προς το παρόν.

1. Η γλώσσα αυτού του μέρους του Forum είναι τα Ελληνικά (κατα κύριο λόγο), υπάρχει σχετικό αγγλόφωνο μέρος για συζητήσεις στα Αγγλικά. Τα greeklish επιτρέπονται σε αυτούς που δεν έχουν γραμματοσειρά Ελληνική στον υπολογιστή τους (υπάρχουν πολλές δωρεάν στο internet) και καλό είναι να αποφεύγονται όσο αυτό είναι δυνατόν. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία All Greek to Me για να μετατρέψετε αυτόματα τα greeklish σε Ελληνικά και να τα βάλετε στα μηνύματά σας.

2. Απαγορεύεται η δημοσίευση μηνυμάτων με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, υβριστικό, ειρωνικό, ρατσιστικό, συκοφαντικό, χυδαίο ή απειλητικό προσανατολισμό. Ανώνυμες καταγγελίες ή συκοφαντίες είναι απαράδεκτες. Προσωπικές διαφορές και προηγούμενα θα πρέπει να λύνονται σε επίπεδο PΜ (Personal Message). Τυχόν δημόσιες επιθέσεις ή ξεσπάσματα θα αντιμετωπίζονται σε πρώτη ευκαιρία που θα τα δεί ο διαχειριστής. Σε οποιοδήποτε τέτοιο μήνυμα οι υπεύθυνοι του forum έχουν κάθε δικαίωμα να επέμβουν δραστικά διαγράφοντας ή τροποποιώντας το. Μηνύματα που παραβιάζουν τον κανόνα αυτό δεν θα σβήνονται αρχικά από τους συντονιστές, εί δυνατόν, παρά μόνον θα προστίθεται το κατάλληλο σημείωμα του συντονιστή πρός ειδοποίηση. Επανειλημμένες ειδοποιήσεις θα έχουν πιό δραστική αντιμετώπιση όπως π.χ. συντονισμό των μηνυμάτων ενός ή περισσοτέρων μελών ή απόσυρση της συγκεκριμένης συζήτησης.

3. Το περιεχόμενο και οι απόψεις των μηνυμάτων που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τους αποστολείς-δημιουργούς τους και όχι την ιστοσελίδα ή την ομάδα διαχείρισής της στο σύνολο.

4. Στηρίζουμε όλες τις θέσεις μας με επιχειρήματα. Μπορεί "έτσι να είναι, αν έτσι μου αρέσει", ωστόσο αυτές οι συμπεριφορές δεν οδηγούν πουθενά και δε βοηθούν κανένα. Κάθε άποψη τεκμηριωμένη και βασισμένη στη γνώση του θέματος συμβάλλει στην άνοδο της ποιότητας του forum. Κάθε άποψη βασισμένη στο φανατισμό δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα.

5. Έχουμε πάντα ανοικτό μυαλό και πιστεύουμε στην ελευθερία του άλλου και στο δικαίωμά του να έχει τη δική του άποψη – ανεξαρτήτως ηλικίας και γνώσεων. Καμία άποψη δεν είναι η απόλυτα σωστή, ούτε κι η δική μας – έστω και αν όλα συνηγορούν σε αυτό. Στις συζητήσεις δεν προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο, διαφωνίες πάντα θα υπάρχουν στα περισσότερα θέματα και το πώς τις χειριζόμαστε είναι το κλειδί. Δημόσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις και σχόλια δεν ωφελούν κανένα, υπάρχουν τα προσωπικά μηνύματα για αυτά.

6. Σχόλια και παρατηρήσεις που αφορούν στην καλή λειτουργία του site-forum είναι πάντα ευπρόσδεκτα και όσο πιο συχνά γίνονται, τόσο καλύτερα.

7. Όταν γράφουμε στο forum, προσπαθούμε να γράφουμε προσεκτικά όπως γράφουμε μία έκθεση. Δηλαδή ολοκληρωμένες θέσεις, προτάσεις και όχι άμεσο προφορικό λόγο, σε στιλ διαλόγου. Αυτό βοηθάει τους άλλους στο διάβασμα.

8. Δεν γράφουμε κεφαλαία σε μία πρόταση εκτός αν είναι απόλυτα απαραίτητο. Δηλαδή όταν τονίσουμε κάτι ή θέλουμε να δηλώσουμε εκνευρισμό. Τα κεφαλαία δείχνουν επιθετικότητα και το πιο πιθανό είναι και οι άλλοι να μας αντιμετωπίσουν επιθετικά αν γράφουμε έτσι.

9. Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων από κάποιο συντονιστή, αναφέρετε το συγκεκριμένο μήνυμα σε όλους τους συντονιστές (πατώντας στο εικονίδιο
πάνω δεξιά στο εν λόγω μήνυμα) υποδεικνύοντας το λάθος και αποφεύγετε να ρίχνετε λάδι στη φωτιά.

10. Απαγορεύεται η δημοσίευση υλικού που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα τρίτων.

Απαραίτητες συστάσεις:

1. Όλα τα μέλη του forum που συμμετέχουν σε συζητήσεις ζητάμε να δηλώνουν την ταυτότητά τους, είτε γράφοντας το ονοματεπώνυμό τους στο τέλος κάθε μηνύματος, είτε στην υπογραφή τους, είτε γράφοντάς το στον "Τίτλο Χρήστη" που εμφανίζεται δίπλα σε κάθε μήνυμα (δείτε εδώ οδηγίες για το πώς να το κάνετε το τελευταίο). Συστήνεται δε πρός όλους/ες που θέλουν να συμμετέχουν στις συζητήσεις του forum (ιδιαίτερα αυτούς που δεν δηλώνουν το πραγματικό τους όνομα) να παρουσιάζουν τον εαυτό τους στο ειδικό sub-forum. Η παρουσίαση δεν χρειάζεται να είναι βιογραφικό, απλά δύο λόγια περιγραφικά. Αν κάποιος/α παρόλαυτά δε θέλει να δηλώσει το επώνυμό του/της ούτε άλλες πληροφορίες για αυτούς είναι ελεύθερος/η να το κάνει αρκεί να μην παραβιάζει άλλους κανόνες του forum. Δείτε και τη σχετική συζήτηση εδώ.

Υπενθύμιση:

Το πρώτο μήνυμα κάθε νέου μέλους δεν θα εμφανίζεται αμέσως αλλά μόνο μετά από έγκριση των συντονιστών. Επόμενα μηνύματα θα εμφανίζονται αμέσως.


Υπακούμε τους κανόνες που έχουνε θεσπιστεί ακόμη κι αν δεν μας αρέσουν.
Αν κάποιος παρεκτραπεί υπάρχουνε πάντα κι οι συντονιστές να τον συνεφέρουν...​
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top