[Ανακοίνωση] Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου 29-08-2010: Χορωδία Γρηγορίου Ζάρκου & Χρόνης Αηδονίδης

Καλησπέρα φίλοι μου.
Σκαλίζοντας τα αρχεία μου, βρήκα μερικές παλαιότερες ηχογραφήσεις από την περίοδο που ο φίλος Γρηγόρης ήταν Πρωτοψάλτης στον Άγιο Ιωάννη Λουτρακίου.
Βρήκα μία λοιπόν ηχογράφηση από την Πανήγυρη του Ναού τον Αύγουστο του 2010, όπου στην Θεία Λειτουργία ψάλαμε χορωδιακά τα λειτουργικά του Πρίγγου σε Ατζέμ Κιουρντί τα οποία και σας παραθέτω.
Στην συνέχεια όμως υπάρχει μία έκπληξη από μία συμμετοχή επίσης.....έκπληξη και συγκεκριμένα "Το Άξιον Εστίν" το οποίο ετράπη στο "Πατριαρχικόν", αποδίδει ο Χρόνης Αηδονίδης με την συμμετοχή και του Γρηγόρη!!!
Όμορφες εποχές και όμορφες αναμνήσεις από μία περίοδο πραγματικό ψαλτικό κόσμημα στον άνω Ναό, του οποίου το Δεξί Αναλόγιο επάξια συνεχίζει σήμερα να κοσμεί ο Πρωτοψάλτης και Δάσκαλός μου κ. Γρηγόριος Κόντης
Καλή ακρόαση!!

ΥΓ: Προσπαθώ εδώ και καιρό να βρώ στο αρχείο μου μία ηχογράφηση όπου έψαλαν τον Αύγουστο 2008 σε Παράκληση της Παναγίας στον άνω Ναό, ο νυν Άρχων Πρωτομαίστωρ της ΜτΧε κ. Σταμάτιος Κίσσας και ο νυν Άρχων Πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Πειραιώς Γρηγόριος Ζάρκος.
Μακάρι να την βρω, γιατί πραγματικά αξίζει τόσο για το ψαλτικό ύφος όσο και για την απόδοση των ύμνων
 

Attachments

  • Λειτουργικά Πρίγγου-Ατζέμ Κιουρντί.mp3
    7 MB · Views: 38
  • Άξιον Εστίν.mp3
    4.3 MB · Views: 32
Top