Θεοτόκε Παρθένε οκτάηχον

#1
Επισυναπτω βιντεο με το οκταηχο Θεοτοκε Παρθενε του αιμνηστου π.Νικοδημου Βαλληνδρα..Ψαλει ο ιδιος και η ηχογραφηση ειναι ζωντανη και απαραμιλλη!!!!!!!!!!!!
 
Last edited by a moderator:
#3
Αγαπητέ Δανιήλ,
η υποδειγματική εκτέλεση που παρέθεσες του αειμνήστου Μητροπολίτου κυρού Νικοδήμου είναι χαρακτηριστική της ποιότητας που διέθετε στην ψαλμώδηση ύμνων και Αρχιερατικών εκφωνήσεων.
Είχα την χαρά-ως φοιτητής στο Πολυτεχνείο των Πατρών- να τον γνωρίσω από κοντά και να θαυμάσω το βαθμό τελειότητάς του στην Εκκλησιαστική Μουσική και την άνεση με την οποία εκινείτο μουσικώς και με την οποία, είτε από τον Δεσποτικό θρόνο, είτε από το Ιερό Βήμα έψαλλε, αλλά και κατηύθυνε μουσικά "επιβάλλοντας" τον ήχο ή προσφέροντας τεχνικότατα και πολύ όμορφα τον τόνο στους ιεροψαλτικούς χορούς, στους διακόνους και τους ιερείς.
Δεν θα μπορούσα να παραλείψω, επίσης, να σημειώσω ότι εκτός από την επαρκή γνώση της θεολογίας, μου έκανε εντύπωση και η άνεση στη χρήση λεξιλογίου, γραμματικής και συντακτικού της Ελληνικής γλώσσας στα κηρύγματά του και γενικά στις λεκτικές παρεμβάσεις του.
Αυτά τα λίγα, μέσα από τη ζωή,
αντί μνημοσύνου στη μεγάλη αυτή μορφή.
Αιωνία αυτού η μνήμη!
 
Last edited by a moderator:
Top